Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 130 000 SEK

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
950 000 SEK
Adress
Västra långgatan 3D, KÄVLINGE
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
53 kvm
Avgift
4 082 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad tvåa med balkong - ett stenkast från Kävlinge station!

Vi välkomnas in i en hall med gott om plats för förvaring. Till höger finner vi det smakfullt renoverade köket i svart. Här finns stora fönster som släpper in gott om ljus. Vidare in från hallen finner vi sovrummet som är rymligt och har gott om plats för en stor dubbelsäng. Rakt fram i hallen finner vi badrummet som är renoverat av föreningen, här finns WC, överskåp och kommod samt badkar. Till höger från hallen finner vi lägenhetens hjärta, det stora vardagsrummet som har gott om plats för både en matgrupp och soffgrupp - här ifrån når du även balkongen som vetter mot innergården (västerläge).

Beskrivning

Kök:
Renoverat av förra ägaren i svarta laminatluckor och bänkskiva i trä.

Badrum:
Renoverat av föreningen och är utrustat med WC, kommod och överskåp samt badkar.
Helkaklat

Vardagsrum:
Ekparkett i klassisk stil samt målade väggar.

Dokument (pdf)

Planritningar stadgar brf saturnus.pdf årserdovisning brf saturnus.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Kävlinge kommun.

Storlek

Boarea 53 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen..

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

00162

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1949-1954
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Centralvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Saturnus i Kävlinge
Organisationsnummer: 745000-2816
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 00162
Antal lägenheter: 168
Antal lokaler: 32

Brf Saturnus är en äkta förening som förvaltar fastigheterna Saturnus 11-15 och Kävlinge 36:46. Föreningen bildades 1947 och fastigheternas byggår är 1945-1954. Fastigheterna innehåller 168 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt och 32 lokaler med hyresrätt.

Parkering: Det finns 14 st garage som tillhör föreningen kostnad 300:-/mån (2017) separat kö. Det finns 14 parkeringsplatser på innergården kostnad 100:-/mån (2017) separat kö. Kötid för garage respektive parkeringsplats är ca 4-5 år. Fri parkering på gatan.

TV och bredband: Kabel-Tv via Sydantenn (grundutbudet ingår i månadsavgiften) Bredband ingår i avgiften via Telia hastighet på 100/100 Mbit (olika abonnemang att välja på)

Gemensamma utrymmen: Festlokal finns att hyra. Gym finns att nyttja mot avgift. Cykelförråd och tvättstuga med torkrum finns i källaren i respektive hus.

Föreningens ekonomi

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.
Avgiften höjdes den 1/1-19 med 3 %. Föreningen planerar att höja avgiften med 2%-3% varje år.

Föreningens renoveringar

1997 elrenovering
2002 stambyte och renovering av badrummen
2007 takomläggning
2012 ventilationskanaler
2014 fönsterbyte samt omputsning av fasaden
2016 Invändig målning av källaren.
2017 Ventilationsarbete utfört, Byte av tvättmaskiner torktumlare och torkskåp i tvättstugan på Kullagatan, plantering av blommor och växter.
2018 Byte av värmepannor. Dagvattenseparering i hela kvarteret. Stabilisering av husgrund i ett hus. Takrengöring. Ny belysning i hela kvarteret. Låstagg och dörröppnare installeras i samtliga portar. Delvis ny asfaltbeläggning och fler p-platser.
Planerade renoveringar.
2019 planeras ombyggnad av ventilation i tre hus.

Energideklaration

Status: Utförd

TV

Kabel-TV ingår i avgiften

Internet

Bredband ingår i avgiften

Månadsavgift

Avgift: 4 082 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Uppvuxen innergård med bouleplan och stor gräsmatta. Grillplatser finns. Sopsortering finns på två olika platser på innergården.

Driftskostnad

450 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 300 SEK
Driftskostnaden är beräknad enligt schablon.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.60431 %
Andel av årsavgiften: 0.59962 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Har balkong

Bilplats

Det finns 14 st garage som tillhör föreningen kostnad 300:-/mån (2017) separat kö. Det finns 14 parkeringsplatser på innergården kostnad 100:-/mån (2017) separat kö. Kötid för garage respektive parkeringsplats är ca 4-5 år. Fri parkering på gatan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy