Länk kopierad!

Visningar

mån 9 dec 17:30 - 18:00
Välkomna!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Creutzgatan 11, 3tr, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
18 kvm
Avgift
1 146 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Underbar 20-talscharm - lugnt läge mot gård - Ytterst väldisponerad

Underbar liten pärla med vackert bevarade 20-talsdetaljer som ligger höst upp i huset mot föreningens lugna och grönskande innergård. Här finner du ytterst väldisponerade 18 kvm där ett loft med plats för 105 cm säng gör det möjligt att möblera med sällskapsdel, extra förvaring och matbord i vardagsrummet. Rummet bjuder på en fantastisk rymd med generös takhöjd och får ett härligt ljusinsläpp från ett stort spröjsat fönster med djup fönsterbänk. Köket ger dig bra förvaring och är utrustat med gasspis samt kyl med frysfack. I hallen finns förvaring samt utrymme att hänga av ytterkläder och skor. Badrummet har vitkaklade väggar samt klinker i bruten vit nyans. Lägenheten passar perfekt som första boende eller som övernattningslägenhet.

I trapphuset finns gemensamma balkonger som har utsikt över föreningens fantastiska innergård. Till lägenheten hör även två förråd. Välkommen att flytta in i en välskött och populär förening med låg avgift samt bland annat gemensamhetslokal och gästlägenheter. Här finns även en underbar innergård med härlig grönska, uteplatser och grill. På sommaren blir den till en oas där du kan ligga och sola samt njuta av lugnet till såväl frukostar som grillmiddagar.

Thorildsplan är i grund och botten namnet på en liten park invid Creutzgatan och Gyllenborgsgatan belägen i Holmiaområdet. Här finns vackra 20-tals fastigheter på charmiga små gator. På Creutzgatan 11 har du nära till såväl stadspulsen som till grönområden och vattnet. Kommunikationerna hit är oslagbara med Thorildsplans station (grön linje) som finns mindre än 1 minut bort Stadshagens station (blå linje) som du når på knappa 5 minuter. Buss 50 går några gator bort och tar dig till Fridhemsplan, Odenplan och hela vägen till Universitetet. Du bor med ett centralt läge med Friskis&Svettis, flertalet restauranger och fik samt all tänkbar service strax över gatan. Fridhemsplan tar du dig till på ca 7-10 minuter och vill du storhandla finns ICA Maxi vid Lindhagens Galleria där du även hittar apotek och systembolag. Rålambshovsparken med Smedsuddsbadet, volleybollplan mm intill. Från "Rålis" kan du ta dig runt Kungsholmen på härliga promenad- och löparspår ca. 1 mil längs med vattnet. Inom en kilometer når du även underbara klippbad i såväl Fredhäll som Hornsberg.

Beskrivning

HALL
Direkt till vänster i hallen finns ett högskåp för förvaring samt utrymme att hänga av ytterkläder och skor. Väggarna är vitmålade vilket är genomgående för hela lägenheten. På golvet ligger vitbetsade furutiljor i original som också återfinns i övriga rum.

VARDAGSRUM/SOVLOFT
Vardagsrummet bjuder på en härlig rymd och får ett fantastiskt ljusinsläpp från ett stort spröjsat fönster. Fönstret har en djup fönsterbänk och utsikt mot föreningens lugna och grönskande innergård. Ett platsbyggt loft för 105 cm säng gör det möjligt att möblera med sällskapsdel, förvaring och matbord i rummet. På ena väggen sitter ett klaffbord som enkelt kan fällas upp vid middagar.

KÖK
Det stilrent renoverade köket är välplanerat och har vita över- och underskåp för förvaring. Här finns även hyllfack som ger extra plats. Ovanför arbetsytan i ek sitter ett vitt kakel och vitvarorna består av rostfri gasspis samt kyl med frysfack.

BADRUM
Badrummet har vitkaklade väggar samt klinkergolv i bruten vit nyans. Här sitter ett handfat med spegel ovanför och på vardera sida finns toalettstol och dusch. Ovanför toalettstolen sitter hyllplan för extra förvaring.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar Brf Kalkonen.pdf BRF Energideklaration BRF Årsredovisning Brf Kalkonen 20182019.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.58%.

Församling

Västermalm.

Storlek

Boarea 18 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

99-4015-4-292-8

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1927

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s Brf Kalkonen
Organisationsnummer: 702001-0653
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 99-4015-4-292-8
Antal lägenheter: 550
Antal lokaler: 44

FÖRENINGEN:
Brf Kalkonen är en av HSB:s äldsta och största föreningar och äger sju fastigheter belägna i kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Föreningen registrerades den 1926 och består idag av 550 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 44 lokaler upplåtna med hyresrätt.

RENOVERINGAR:
Föreningen har en ständig översyn av fastigheten. Det finns en framtagen underhållsplan och renoveringar utförs efter behov. Följande stora renoveringar har sett ut enligt följande:

2018 - Sopkarusellerna är utbytta till sopkärl
2016/2017 - Installation av LED- armaturer i vindsutrymmen, installation av nytt bokningssystem för tvättstugor, byte av system för fjärrvärme och varmvatten, renovering av golv i 7 entréer.
2015/2016 - Nya möbler till innergårdarna. Gästlägenheterna har målats och möblemanget har bytts ut, löpande av maskinpark i tvättstugor bytts ut.
2014/2015 - Etapp 5 av föreningens balkonger samt underhåll av fasader och tak på Silverfasanen. All trapphusbelysning har bytts ut i föreningen.
2014 - OVK-besiktning
2013/2014 - Renovering av föreningens gemensamma vädringsbalkonger. Undersökning av föreningens trapphus för att utvärdera skick.
2010/2011- Renovering av fönsterpartier i borättslokaler, renovering av tvättstugan på Geijersvägen 10, rostskyddsmålning har genomförts på halva taket i kvarteret Påfågeln mot Creutzgatan/Kristinebergsvägen. Trädgårdarna har rustats upp.
2010 - Renovering av fönster med nytt energiglas som skyddar för kyla, buller och isolering.
2009 - Taken på Kalkonen 3 renoverades.
2008 - Spolning av stammarna, rensning/sotning av imkanalerna.
2007-2008 - Undercentral till fjärrvärmen byttes.
2005-2006 - Fasad och fönster renoverades.
2004-2005 - Ny maskinpark i tvättstugor.
1990-1993 - Stammarna i badrummen byttes och i samband med detta renoverades samtliga badrum samt att el-stigar byttes ut.

Framöver kommer föreningen se över fasaderna på Kalkonen 3 och 4 för att få en samlad bild över underhållet. Det finns även planerad trapphusrenovering samt översyn och renovering av gemensamhetslokalen Hörnet.

KABEL-TV/INTERNET:
Kabel-TV levereras via ComHem där ett basutbud ingår i avgiften. Från och med 1 april 2019 ansluts föreningen kollektivt till Telenor för bredbandsuppkoppling 250/250 Mbit som kommer inkluderas i avgiften under ett år.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
En stor bonus för Brf Kalkonens medlemmar är de gemensamhetslokaler som finns att tillgå.

- Det finns två gästlägenheter som kan hyras billigt av medlemmar och deras gäster. Dessa kan man hyra till en kostnad av 500kr- samt 800kr/ dygn.
- Hobbyrum medlemmarna kan nyttja.
- Gemensamhetslokal med bastu, gym samt gemensamhetsyta.
- Grovsoprum finns i fastigheten.
- Det finns tre cykelrum samt ett barnvagnsrum per kvarter.
- Det finns sju stycken tvättstugor i föreningen som bokas via ett elektroniskt bokningssystem.
- Föreningen har även härliga innergårdar med underbar grönska, äppelträd och planteringar. Gårdarna möbleras med utemöbler och grill.

ÖVRIGT:
Styrelsen godkänner högst två delägare till en bostadsrätt. Ingen ägarandel får understiga 25 %.

För utförlig information se föreningens hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/kalkonen

Gemensamma utrymmen: Det finns flera tvättstugor, cykelförråd, vindsförråd, solarium, bastu, samlingslokal, festlokal och två gästlägenheter.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiprestanda primärenergital: 130 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 1 146 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.08369 %
Andel av årsavgiften: 0.08753 %
Pantsättningsavgift: 683 SEK
Överlåtelseavgift: 1593 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett vinds- och källarförråd

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy