Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 695 000 SEK / bud
Adress
Mäster Simons Väg 13B, Ritorp, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
68.8 kvm
Avgift
4 376 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stora ytor med balkong mot grönska

Här välkomnas du till en underbar bostad högt upp i huset, med två bra sovrum, tilltaget vardagsrum och stor balkong i bästa läge. Bostadens tilltagna kök har bra med arbetsytor och möjlighet till matplats invid fönster. Underbart vardagsrum med utgång till balkongen som har utsikt mot grönska. Bostadens två stora och bra sovrum som båda ger plats för såväl dubbelsäng och förvaring. Badrum med badkar.

Välkommen hem till Ritorp - här bor du med direkt närhet till sjö och parker men också resten av världen! Här samsas klassisk arkitektur från tidigt 1900-tal tillsammans med stora grönområden och de moderna husen från 2000-talet. De låga husen och villorna ger en småstadskänsla samtidigt som du har nära till många restauranger och caféer. I området ligger det omåttligt populära The Winery Hotel, som har både restaurang, delibutik och egen vinproduktion. En kortare promenad bort ligger Arenastaden med den nya Nationalarenan Friends Arena som attraherar såväl internationella artister som högkvalitativ fotboll och populära evenemang. Invid arenan ligger Mall of Scandinavia som är en ypperlig plats för den som gillar shopping. För den aktive så finns såväl gym som härliga motionsspår, cykelvägar och promenadstråk som leder dig till bl.a. två naturreservat och hela vägen till Stockholms city. Området ger dig som reser mycket ypperliga möjligheter då Arlanda flygplats ligger ca 25 min och Bromma flygplats endast ca 15 minuter från hemmet, med bil. Även flygbussar går från Järva krog, ett par minuters promenad bort. Trots områdets lugn når du både E4:an och E18 på mindre än 5 minuter! För dig som vill åka kommunalt finns flertalet bussar i direkt närhet (ex. 176, 526 och 540). På under 15 minuter tar du dig med buss till Odenplan och via fem minuters bussfärd till antingen Danderyd eller Bergshamra ansluter du till tunnelbanans röda linje. En kort promenad på under 10 minuter tar dig till pendeltåget (Ulriksdals Station) och därifrån till Stockholm C på ca tio minuter. Cykelavstånd till såväl Solna C och Sundbyberg C samt hela vägen in till Stockholm. I närområdet finns två stycken Hemköp (Frösunda och Ulriksdal) annars finns både ICA och Hemköp även i Mall of Scandinavia samt Willys och Coop en kortare bilfärd bort. På promenadavstånd finner du även restauranger som Bockholmens hav och restaurang, Värdshuset Koppartälten, samt anrika Ulriksdals Wärdshus och slottscafé, som ligger precis invid Edsviken med bad och rekreationsmöjligheter. I närområdet finner du också lekplatser, dagis, skola, vårdcentral, apotek, tandläkare, frisör, fotbollsplaner, ishall, golfbana, kanotuthyrning, fiskemöjligheter och flertalet badplatser!

Beskrivning

- Välkomnande hall med plats för avhängning och bra förvaringsmöjligheter.

- Tilltaget vardagsrum med stort vackert fönsterparti samt utgång till balkongen i bästa läge. Rummets utformning ger såväl ett bra ljusflöde och plats för både sällskapsdelen samt en ytterligare matplats för den som önskar.

- Från hallen når du ett av sovrummen i högt och ostört läge som har plats för både dubbelsängen och extra förvaring i byrå för den som önskar.

- Välplanerat kök med stora arbetsytor och möjlighet till matplats invid fönstret samt ytterligare avställningsytor för den som önskar. Kökets utformning ger bra med förvaring i under- och överskåp. Köket är utrustat med spis med ugn, diskmaskin, fläkt, kyl och frys.

- Vidare från köket nås det andra sovrummet som även det är i ett ostört läge och har plats för dubbelsäng och extra förvaring för den som önskar.

- Badrum i ljusa färger harmoniserar med det i övrigt vita porslinet. Badrummet är utrustat med WC, badkar, handfat med kommod, badrumsskåp och handdukshängare.

Kort sagt: En underbar lägenhet högst upp med fönster i två väderstreck, en stor balkong och två bra sovrum är ett boende att trivas i.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2017.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 30.13%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 68.8 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

00024

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1997
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Lindallén i Solna
Organisationsnummer: 769601-2801
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 00024
Antal lägenheter: 27
Antal lokaler: 0

Parkering: Föreningen har 16 parkeringsplatser med motorvärmare. För närvarande står fyra personer i kön. Boendeparkering finns på gatan.

TV och bredband: Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget och ComHem.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga i källaren.

Föreningens ekonomi

Det finns inget beslut i dagsläget att ändra avgiften.
Föreningen skickade ut följande information i December 2019 "Styrelsen har jobbat med nästa års budget och samtidigt sett över ekonomin på lång sikt. Vi har beslutat att höja månadsavgiften enligt index ed 1,5 % per år med start januari 2020."

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningens renoveringar

2015 Fönstermålning övriga sidor
2016 Ommålning interiör entré och Trapphus
2019 Hissbyte
2019 Nya tvättmaskiner

Kommande underhåll/renovering
2019 Ventilationsmotor
2021 Fönstermålning östra sidan

Energideklaration

Status: Ej utförd

Månadsavgift

Avgift: 4 376 SEK / mån
Ingår: Värme, vatten och ComHem basutbud

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en häckomgärdad gräsmatta med fast grill och utemöbler som kan användas av boende.

Driftskostnad

843 SEK varav:
Försäkring: 181 SEK
Elektricitet: 662 SEK
Uppgifterna kommer från säljaren och kan variera över tid.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.37689 %
Andel av årsavgiften: 3.76815 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy