Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 695 000 SEK
Adress
Mäster Danielsgatan 3, S:t Knut, MALMÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
55 kvm
Avgift
3 979 SEK / mån
Rum
2 rum

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Malmö S:t Johannes.

Storlek

Boarea 55 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Våning 4 av 5.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1930

Föreningen

Föreningens namn: Brf Mäster Henrik
Organisationsnummer: 769611-9200
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 63
Antal lokaler: 7

Bostadsrättsförening Mäster Henrik är en äkta förening. Fastigheten bebyggdes på 1930- talet, 2005 köpte föreningen fastigheten och föreningen bildades. Tomten är friköpt. Föreningen består av 63 lägenheter varav 61 upplåts med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Den finns även 7 lokaler som upplåts med hyresrätt.

Parkering: Boendeparkering råder i området.

TV och bredband: Kabel-tv levereras via Canal Digital och bredband levereras via Bredband 2.

Gemensamma utrymmen: Innergård med sittplatser. Två tvättstugor, en i Mäster Danielsgatan 3/ Mäster Henriksgatan 8 samt en i Mäster Henriksgatan 6.

Föreningens ekonomi

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1163 kr år 20189. Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).

-Senaste avgiftshöjning: 2018-01-01 med 3 %.

Föreningens renoveringar

- Gjorda renoveringar:
1994, installerades nya värmeväxlare.
1996, genomfördes en elsanering på Mäster Henriksgatan 8 och på Mäster Danielsgatan 3, även nya ytterdörrar installerades.
1999, byggdes fyra vindslägenheter.
2006- 2007, byttes avloppsstammarna på Mäster Henriksgatan 6.
2007, gjordes en besiktning av ventilationen.
2008, renoverades tvättstugan.
2011, drogs fiberoptiskt bredband fram till fastigheten.
2012, byttes låssytem och porttelefon installerades.
2013- 2014, renoverades portarna.
2014, genomfördes takomläggning samt samtliga stuprör, rännor byttes ut.
2016, renoverades samtliga fönster och husets portar. Samma år spolades samtliga avloppsstammar i huset på Mäster Danielsgatan 3 och Mäster Henriksgatan 8.
2017, byttes två takfönster.

- Pågående renoveringar
Relining av samtliga avloppsstammar (på Mäster Henriksgatan 6 kommer enbart de liggande ledningarna i källaren att relinas då resterande stammar redan bytts). Arbetet beräknas vara klart i november 2018.

- Planerade renoveringar,
Föreningen planerar att i framtiden se över värmesystemet. I dagsläget är inga beslut tagna.

Föreningen har beslutat att göra det möjligt för boende på fjärde våningen att köpa loss vindsutrymme i anslutning till respektive lägenhet. Lägenhetsinnehavaren ansvara själva för ansökan om bygglov samt att föreningens riktlinjer följs.

Kontakt
http://www.masterhenrik.se/

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Internet

Bredband 2

Månadsavgift

Avgift: 3 979 SEK / mån
I avgiften ingår: värme, vatten, och bredband.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Renoveringar

Kök och delar av badrummet.

Bilplats

Boendeparkering råder i området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy