Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Slottsgatan 24, Öster-City, JÖNKÖPING
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
29.5 kvm
Avgift
1 862 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Låg avgift på attraktiv adress!

I Jönköping Centrum och populära Öster hittar Ni nu denna härliga etta på Slottsgatan 24 om 29,5 kvm i en av Jönköpings bättre föreningar - Riksbyggens Brf Jönköpingshus nr. 7. Fördelarna är många - vad sägs som en balkong som renoverades och glasades in under 2018 att avnjuta dag- och kvällssolen på i sydväst-läge, och med en utsikt som våning 3 av 4 medför? Dessutom rymmer detta utrymme både loungedel och matbord som gör det extra bekvämt att förlänga sommarmånaderna på.

Bostadsrätten i sig har fina ytskikt, charmigt fiskbensparkettgolv, ett helkaklat badrum sen stambytet 2006 och ett yteffektivt kök i neutrala färg och materialval. Bostaden upplevs som ljus och luftig då flertalet fönster i väst bidrar med ljusinsläpp samtidigt som att utsikten över takåsarna letar sig in på ett fridfullt sätt. Minimal insyn är något som många föredrar - notera här att byggnaden mitt emot är en kontorsbyggnad som oftast inte är bemannad kvällar och helger. Avgiften ligger endast på 1862 kr/mån där både värme, vatten, grundutbud av tv-kanaler, bredband (fiber), p-platser att nyttja, trädgårdsskötsel samt trappstädning ingår. Detta bidrar till en behaglig boendekostnad för såväl förstaköparen, paret, pensionären som studenten!

Värt att återigen lägga betoning på denna solida och ekonomiskt starka bostadsrättsförening: Föreningen har genomgått ex. antal större renoveringar under 2000-talet; bl.a. renovering av tak och tvättstugor men framför allt stambytet som ägde rum år 2006-2007. Notera även vidare:
- Hiss finns från markplan
- Nyttja föreningens gemensamma parkeringsplatser utan extra kostnad
- Bredband via fiber ingår i månadsavgiften!
- Grönskande innergård med uteplats, grillar och sittgrupper
- Källarförråd och matkällarförråd

Att bo på Öster i Jönköping har sina fördelar - Rakt över gatan finns Coop Konsum med öppettiden kl. 06-23. Endast 2 min gång till gågatan med dess utbud av butiker, restauranger, caféer, gym m.m. Lyxen att ha Vättern endast ett stenkast bort är något som också borde värdesättas. Studenten når Högskolan på bara några minuters cykelväg och bussen går precis utanför! Med andra ord, väldigt centralt.

Detta är en möjlighet som Ni inte får missa!

Beskrivning

HALL: Ljusa väggar och tak samt en gråfärgad matta som golv. Avhängning finner Ni till höger.

BADRUM: Direkt till vänster finner Ni det helkaklade badrummet som renoverades i samband med stambytet. Kakel och klinker i ljus kulör. Utrustat med:
- WC
- Dusch
- Handfat med kommod
- Tvättmaskin

VARDAGSRUM: Rakt fram har Ni vardagsrummet med härlig fiskbensparkett, ljusgråa väggar och vitt tak. Här får soffa, skrivbord, soffbord och tv-möbel plats.

SOVALKOV: Via vardagsrummet finns detta utrymme som disponeras som ett extra rum med ljusinsläpp från fönster till vardagsrummet. Återkommande fiskbensparkett samt ljusa väggar och tak.

KÖK: Utrymmet har laminatgolv samt ljusa väggar och tak. Vit skåpinredning, vitt stänkskydd och bänkskiva av laminat samt rostfritt. Gott om förvaring. Ljusinsläpp från fönster i väst. Utrustat med:
- Spis
- Fläkt
- Kombinerad kyl/frys i halvhöjd
- Diskho

INGLASAD BALKONG: Här erbjuds en stor och rymlig balkong om glasades in så sent som 2017. Njut av dags- och kvällssolen i västligt läge. Här får både matbord och lounge-plats.

Dokument (pdf)

RBF_Jönköpingshus_7-Stadgar (1).pdf RBF_Jönköpingshus_7-Årsredovisning-2018 (1).pdf

Bostadsfakta

Kommun

Jönköping kommun, Skattesats 34.66%.

Församling

Jönköpings Kristina-Ljungarum.

Storlek

Boarea 29.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

215007001-0020

Våning / hiss

Våning 3 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1960-1962
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggens Brf Jönköpingshus nr 7
Organisationsnummer: 726000-4820
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 215007001-0020
Antal lägenheter: 68
Antal lokaler: 4

Föreningen äger fastigheten Dvärgen 18. På fastigheten finns två bostadshus som byggdes år 1960-1962. Föreningen tillhandahåller 68 lägenheter samt 4 lokaler. Lägenheterna är fördelade på 16 stycken 1rok, 19 stycken 2rok, 26 stycken 3rok samt 7 stycken 5rok.

Parkering: Parkeringsplatser på innergården som bostadsrättsinnehavarna får nyttja i mån av plats.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät. ComHem.

Bredband via fiber. ComHem. Ingår i månadsavgift.

Föreningens renoveringar

Genomförda renoveringar:
- Ny entré och nya lägenhetsdörrar (-06)
- Renovering av tvättstuga (-06)
- Byte av elstigar (-06)
- Stambyte (-06)
- Sopsorteringsrum nybyggt (-07)
- Taket bytt (-07)
- Ommålning av trappuppgång (-07)
- Renovering av fasad (-12)
- Ventilationskontroll utförd (-13)
- Balkongerna byggs ut och glasas in (-17/-18)

Energideklaration

Status: Ej utförd

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. DigitalTv (TIVO) kan väljas till utan extra kostnad.

Internet

Fiber finns indraget. Bredbandsanslutning upp till 50 Mbit/s ingår i avgiften. Medlemmarna kan själva uppgradera avtalet med ComHem.

Månadsavgift

Avgift: 1 862 SEK / mån
Värme, vatten, grundutbud av tv-kanaler, bredband samt tillgång till föreningens p-platser ingår i månadsavgiften

Gårdsplats/innergård

Trappstädning och gårdsskötsel sköts av extern firma och ingår i månadsavgiften!

Driftskostnad

280 SEK varav:
Försäkring: 80 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.80610 %
Andel av årsavgiften: 0.73293 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

- Nya lägenhetsdörrar (-06)
- Renovering av tvättstuga (-06)
- Byte av elstigar (-06)
- Stambyte (-06)
- Sopsorteringsrum nybyggt (-07)
- Taket bytt (-07)
- Renovering av fasad (-12)
- Ventilationskontroll utförd (-13)
- Inglasning balkonger (-17/-18)

Bilplats

På gården finns ett antal parkeringsplatser som tillhör bostadsrättsföreningen där man som bostadsrättsinnehavare har rätt att stå i mån av plats. Ansöker om "parkeringsbricka" hos föreningen vid övertagande. Ingår i månadsavgiften.

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd + matkällarförråd samt dubbla tvättstugor med tre torkrum. Byggnad för sopsortering och återvinning på innergården.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy