Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 695 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Höjdvägen 3C, Eknäs, SALTSJÖ-BOO
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
74 kvm
Avgift
4 212 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Äntligen en ljus 3:a med balkong i västerläge. Stora fönsterpartier och gott om förvaring.

ACCEPTERAT PRIS- Välplanerad och ljus 3:a med balkong i västerläge med eftermiddag/ kvällssol. Stora fönsterpartier genomgående i bostaden hjälper till med ljusinsläppet hela dagen. Två rejäla sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Luftigt och ljust vardagsrum med utgång till den rymliga balkongen. Till bostaden tillhör ett källarförråd á 4 kvm och ett matkällarförråd á 1 kvm.

En bra och välskött HSB-förening som genom åren genomfört flera av de större renoveringarna och har det bakom sig. Belåningen per kvadratmeter ligger för år 2018 på 4011 kr. Här finns både övernattningslägenhet som man som medlem kan hyra, goda parkeringsmöjligheter samt parkeringsplatser att hyra för 150 kr/ månad. Attraktivt och familjevänligt område nära till skolor, förskolor och restauranger och butiker i Eknäs samt större matbutik vid Björknäs centrum. Täta busskommunikationer till både Slussen och övriga Nacka genom 414 samt 422. Härliga natur- och promenadområden med elljusspår ett stenkast bort gör att man verkligen bor med det bästa läget. Bostadsområdet Tollare och Tollare folkhögskola ligger alldeles i närheten. Badmöjligheter finns vid Boobadet och Bagarsjön med badplats och bryggor. Vintertid när isen lägger sig på sjön finns en plogad skridskobana för vinterns aktiviteter.

Beskrivning

HALL
Ljus och fin hall med gott om förvaringsmöjligheter. Plats för avhängning och två större garderober bredvid. Vitmålade väggar och rutig linoleummatta på golvet.

SOVRUM 1
Mysigt och ljust sovrum med stora fönsterpartier med morgonsol. Rummet bjuder in till plats för dubbelsäng och annan möblering. Två inbyggda garderober för ytterligare förvaring. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum har också stora fönsterpartier i österläge. Här finns fyra inbyggda garderober och gott om plats för säng och övriga möbler. Vitmålade väggar och björkparkett på golvet.

KÖK
Ljust och stilrent kök med gott om förvaringsmöjligheter. Matplats invid fönster med vy över den lugna och gröna innergården. Köksutrustningen består av kyl/ frys, integrerad ugn/ micro, spisfläkt, induktionshäll och diskmaskin. Arbetsbänk i ek, vita köksluckor och väggar kaklade i vitt. Vitmålade väggar och rutig linoleummatta.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat och rymligt rum som bjuder in till sällskapliga tillfällen med gott om plats för både matbord och soffdel. Generöst ljusinsläpp från de större fönsterpartierna ut från balkongen. Vitmålade väggar och på golvet ligger parkett i original.

BALKONG
Trevlig och stor balkong i västerläge att njuta av den härliga kvällssolen. Trevlig vy över den gröna innergården och lekplatsen där man kan hålla ett öga på barnen.

BADRUM
Stambytt badrum (2005) med vattenburen handdukstork, toalett, handfat, badrumsskåp, dusch och tvättmaskin. Vita helkaklade väggar och sandfärgat klinkergolv.

Övrigt

Höjdvägen har ett högt läge ovanför Skurusundet med härlig natur, promenadstråk, joggingslinga och badklippor inom promenadavstånd. En kort promenad bort byggs nya bostadsområdet Tollare invid Lännerstasundet där det planeras det för en strandpromenad, gångbro över till Mårtens Holme, badplats och båtbryggor. Idag finns ett gym samt yogastudio på torget. Nära till kiosk, grill, pizzeria samt till Björknäs Centrum med matbutik och bra service, bl.a restaurang,
servicebutik/post, apotek, tandläkare, barberare mm. För ett bredare utbud finns Nacka Forum och Sickla köpkvarter en kort bil/busstur bort.

I närheten finns förskolor och grundskola. För mer information besök Nacka Kommuns hemsida www.nacka.se. Mycket goda kommunikationer med närhet till busshållplats där det tar ca 12 min resp. 20 min med buss till Nacka Forum och Slussen.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning 2018.pdf BRF energideklaration.pdf BRF stadgar-2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 31.54%.

Församling

Boo.

Storlek

Boarea 74 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen samt avstämd med säljaren.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

52

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
en halv trappa upp
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1963
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Eknäs
Organisationsnummer: 7140000550
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 52
Antal lägenheter: 90
Antal lokaler: 0

Brf Eknäs består av 90 lägenheter, belägna på Höjdvägen 1-5. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt. Som bostadsrättsinnehavare i Brf Eknäs ska du vara medlem i HSB. En insats om 500 kr/person betalas när medlemskapet tecknas och återfås vid utträde. Årsavgift 300 kr/hushåll.

Parkering: Parkeringsplatser 59 st finns att hyra för 100kr/mån alternativt med eluttag 200kr/mån. Det är separat kö till p-platserna.

TV och bredband: Kabel-tv via ComHem (basutbud ingår). Bredband via Bredbandsbolaget (tecknas separat)

Gemensamma utrymmen: Två välutrustade tvättstugor, cykelförråd, barnvagnsförråd, snickarrum, bastu och enklare gym, övernattnings-lägenhet, gemensamhetslokal för ca 30 pers. På gården finns grovsoprum.

Föreningens renoveringar

2005 Stambyte av rör samt el
2007 Installation av bergvärme
2010 Byte av samtliga fönster, balkongdörrar och entréportar
2011 Renovering och målning av källarfönster. Nya väggarmaturer vid portarna samt byte av vissa belysningsstolpar.
2016 - Utbyte av lekutrustning samt byggande av boulebana.
2016 - Renovering av berså.
2016 - Utbyte av oljeeldning mot el/bergvärme.
2017 - Målning, belysning samt slipning av golv/trappor i trapphus.
2017 Värmesystem Installation av fjärrvärme, nya termostater på element och
flödesjustering.
2018 Tvättstuga och undercentral Målning
2019 OVK Obligatorisk ventilationskontroll genomförd.
2019 Obligatorisk energideklaration under våren.
Kommande renoveringar/ underhåll
Byte av balkonger, renovering av fasader och trappuppgångar planeras inom 3?4 år och kommer
finansieras med lån och sparade medel

Energideklaration

Energiförbrukning: 60 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 4 212 SEK / mån
inkl värme, vatten och kabel-tv (basutbud). Avgiften kommer troligen höjas med 2% from jan 2020.

Driftskostnad

370 SEK varav:
Försäkring: 120 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.19516 %
Andel av årsavgiften: 1.19516 %
Pantsättningsavgift: 710 SEK
Överlåtelseavgift: 1656 SEK
Betalas av: Säljare

Övriga utrymmen

Till varje lägenhet finns ett förråd (ca 4-5 kvm) samt ett mindre s k matförråd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy