Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 525 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 450 000 SEK / utgångspris
Adress
Wennerbergsgatan 6A, 1 tr, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
54 kvm
Avgift
3 015 SEK / mån
Rum
3 rum

Nyrenoverad i toppskick med öppen planlösning - Balkong från vardagsrummet

Varmt välkomna till denna otroligt fina nyrenoverade lägenhet med bevarad funkischarm som varsamt renoverats till toppskick. Vardagsrummet är luftigt med plats för soffa och matgrupp har stort fönsterparti och utgång till balkongen i västläge. Köket i öppen planlösning är nyrenoverat och fullt utrustat med diskmaskin, spishäll och ljusa skåpluckor. Från byggnadsåret finns bevarade vackra fönsterbänkskivor i kolmårdsmarmor. Det större sovrummet är luftigt och rymmer dubbelsäng och med inbyggd garderob som skapar utmärkta förvaringsmöjligheter. Det andra sovrummet nås från vardagsrummet och passar utmärkt som barnrum, arbetsrum eller gästrum. Helkaklat badrum med plats för tvättmaskin.

Här bor du i en välskött förening med de stora renoveringarna avklarade och en fastighet med goda dolda tillgångar i de många bevarade hyresrätterna. I avgiften ingår även bredband. Till lägenheten hör ett förråd.

Centralt läge i Marieberg/Fredhäll med nära till buss, T-bana (Thorildsplan) restauranger och butiker. Kort promenad till både Rålambshovsparken och Fredhällsparken samt närhet till flera badmöjligheter. Här är det även lätt att hitta parkering för dig som har bil.

Välkommen på visning!

Beskrivning

Välkomnande hall med originalgolv i kolmårdsmarmor. Ingång till badrum, sovrum samt vardagsrum. Här finns smart förvaring i två platsbyggda garderober.

Luftigt sovrum med plats för extra bred dubbelsäng och tillgång till egen klädkammare. Ljusa väggar och ekparkett.

Vardagsrum med stort ljusinsläpp, fiskbensparkett och plats för matbord. Här finns utgång till balkongen.

Nyrenoverat ljust kök med vita skåp och grått kakel. Den maskinella utrustningen består av kyl / frys, spishäll, varmluftsugn och integrerad diskmaskin.

Badrum med klinker på golv och kaklade väggar. Här finns wc, dusch, handfat, elburen handdukstork samt spegelskåp med väl tilltaget djup.

Balkongen ligger i anslutning till vardagsrummet i västläge.

Sovrum som nås från vardagsrummet med fiskbensparkett och ljusa väggar.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning 2018 BRF Stadgar BRF Energideklaration BRF Vindsvåningsprojektet

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.58%.

Församling

Västermalm.

Storlek

Boarea 54 kvm. Enligt bostadsrättsförening.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

125

Våning / hiss

Våning 1 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1944

Föreningen

Föreningens namn: Brf Signalpatrullen 13
Organisationsnummer: 769608-7027
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 125
Antal lägenheter: 203
Antal lokaler: 6

Fastigheten består av 203 bostadslägenheter varav 17 hyresrätter. (stor dold tillgång), 6 lokaler, 8 p-platser och en garageplats. Samtliga lokaler och p-platser upplåts med hyresrätt och är uthyrda. Föreningens hemsida: signalpatrullen13.se

Projekt Råvind
Föreningen har precis sålt föreningens råvind i A-huset och B-huset i syfte att den skall inredas till lägenheter. Förslaget har röstats igenom och för närvarande väntas byggstart avseende föreningens två råvindar, med beviljat bygglov, om totalt ca 750 kvm. Under vintern blir det sannolikt flytt av vindsförråden till nya förråd i källarplanen.
Föreningen kommer genom en försäljning av råvinden bli ekonomiskt stark och därmed kunna utföra renoveringar som höjer fastighetens skick samt betala av en betydande del av föreningens lån och därmed kunna sänka avgiften för varje lägenhet med ca 10 %.


Tvättstugan finns i B-husets bottenplan och består av 4 tvätt stationer (8 maskiner, 4 torktumlare och 3 torkskåp). Bokning sker via ett elektroniskt bokningssystem som även finns på hemsidan och via en app.
Cykelförråd finns på bottenplanet i B-huset.
Långtidscykelrum finns i källaren efter källarförråden i A-huset.
Soprum för endast hushållssopor finns i förbindelsegången mellan husen (inga grovsopor).
Övernattningslägenhet finns på bottenplanet i B-huset (200kr per natt, 4 sovplatser), bokning sker via hemsidan och mer kan läsas på hemsidan.
Föreningslokal i bottenvåningen på Scheffergatan 6. Ingång från gården. Bokningsbar via föreningens hemsida.

Parkering: Föreningens 8 p-platser kostar 1150 kr/mån, det är för närvarande kö. Boendeparkering på gatan kostar 1100 kr/mån. Boendeparkeringstillstånd erhålles genom Gatu- och Fastighetskontoret.

TV och bredband: Sedan juni 2019 ingår bredband från Comhem i avgiften.

Föreningens renoveringar

Husen på fastigheten byggdes 1943-1944 och renoverades 1994-1996, då man bytte avlopps- och vattenstammar, el-stigar och balkonger.
2007 utfördes högtrycksspolning av avloppsrör, det installerades ny belysning på vindarna och en besiktning av yttertaken genomfördes vilket resulterade i att trasiga tegelpannor och genomrostade ventilationshuvar av plåt byttes.
Under 2008 byttes ytterrutor på fönster och balkongdörrar till lågenergiglas samt att isoleringen under fönster sågs över. Nya termostater sattes in och radiatorerna justerades. En ny värmeväxlare installerades också i fastigheten.
Tvättstugan renoverades 1990-96 och senare 2009, några nya maskiner köptes in 2013.
Ytskiktet målat i källarlokal för källarförråden 2012.
Samtliga hissar ersattes med fyra nya under sommaren 2012.
Målning av trapphuset på Wennerbergsgatan 6A våren 2014.
OVK-besiktning fullgjord under höst/vinter 2014.
Rivning av källarförråd våren 2015.
Omvandling av tre lokaler till fastigheter våren/vintern 2015-2016.
Omvandling av kontorslokal till föreningslokal våren 2016.
Råvindsprojekt ? Pågående förarbete med bygglov (våren 2017) byggstart oklart då vinden först ska säljas för att den informationen ska bli klar.
Stambyte i källaren av dagvattenrör och vissa avloppsrör 2017.
Under 2018 har stamspolning skett.

Energideklaration

Energiförbrukning: 195 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 3 015 SEK / mån
Inkl. Värme, vatten och bredband

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.74000 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy