Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 895 000 SEK
Adress
Mariedalsvägen 56B, Dammfri/Slottsstaden, MALMÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
70 kvm
Avgift
4 523 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad trerummare med balkong högst upp i huset!

Nu har vi nöjet att presentera denna fina och välplanerade trerumslägenhet på populära Dammfri. Här bor du på smarta 70 kvadratmeter med två väl tilltagna sovrum, ett rymligt och funktionellt kök samt ett ljust och stort vardagsrum som erbjuder plats till både soffa och matplats. Med hiss från markplan, balkong i västerläge och charmiga originaldetaljer från 40-talet är detta en lägenhet att trivas i. På Mariedalsvägen 56 B bor du med goda kommunikationer och har dessutom promenadavstånd till Pildammarna, Ribersborg och centrala Malmö.
Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

HALL
En rymlig hall med plats för avhängning samt två inbyggda garderober för ytterligare förvaring. Här ligger ett praktiskt svart golv och väggarna är målade i ljusgrått.

KÖK
Välplanerat kök med goda arbetsytor och plats för mindre matbord. Vita luckor, bänkskiva i trä och grått kakel ovan. Kombinerad kyl och frys från Whirlpool, Diskmaskin från Bosch (2010) samt Spis från Husqvarna (2010). Här ligger ekparkett, vitmålade väggar samt en fondvägg med tapet från Josef Frank.

VARDAGSRUM
Väl tilltaget vardagsrum med yta för både soffa och matgrupp. Väggarna är vitmålade och det ligger fin ekparkett. Dessutom erbjuds det stora fönster och utgång till balkongen.

SOVRUM 1
Välplanerat sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare förvaring. Väggarna har en härlig blå färg och fönster mot innergården.

SOVRUM 2
Stort sovrum som även här erbjuder plats för större säng och ytterligare möblemang. Svartmålade väggar.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinker i beige och kakel i vitt. Kommod i vitt, handdukstork samt dusch.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar BRF Årsredovisning 2018 BRF Energidekleration

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Malmö S:t Johannes.

Storlek

Boarea 70 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen..

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

108

Våning / hiss

Våning 4 av 4.
Hiss finns.
Hiss från markplan

Byggnad

Byggnadsår: 1949
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Valby
Organisationsnummer: 746000-4802
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 108
Antal lägenheter: 116
Antal lokaler: 1

HSB Brf Valby är en äkta förening som bildades 1947 och förvaltar fastigheten Kronborg 7. Marken innehas med tomträtt, nuvarande avtal löper ut 2020-06-30. Föreninges hus färdigställdes mellan 1949-1950 och består av 116 st lägenheter och 1 st lokal, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Fastighetens adresser är Kronborgsvägen 13, 15, 17, och Mariedalsvägen 56.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1163 kr år 2019). Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019). Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 800 kr. Av denna summa deponeras 500 kr och återfås igen vid utträde ur HSB.

Avgiften höjdes senast 1 januari 2019 med 1 %.
Föreningen har beslutat att höja årsavgiften med 3 % från och med 2020-01-01. Föreningen planerar att göra mindre avgiftshöjningar varje år då tomträttsavgälden kommer höjas 2020-06-30, istället för att göra en större höjning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
1991: El i lägenheterna och elstammarna byttes samtidigt installerades automatsäkringar.
2000: Vattenstammar byttes. Avloppsstammarna har spolats och vid tillfälle fanns inga anmärkningar.
2005: Samtliga tvättstugor fick nya tvättmaskiner och torktumlare. Hissarna utrustades med nödtelefoner och nödbelysning.
2008: Brandvarnare installerades i samtliga lägenheter.
2010: Genomgång av imkanaler. Bom och grindar till parkeringsplatser installerades. Nytt kök i fastighetsskötarlokalen och festlokalen.
2011: Bastun renoverades. Nytt torkrum installerades i hus 15.
2012: Samtliga trappuppgångar målades om. Fastighetsskötarens lokal renoverandes. Nytt torkrum installerades i hus 17.
2014: Gemensam el installerades (debiteras kvartalsvis i samband med avgiftsavin). Värmecentralen byttes ut. Bastun fick nytt aggregat och seriekopplat brandlarm.
2015: Nya golv i den gemensamma festlokalen, styrelserummet samt tvättstugan i hus 56. Renovering av gavelfasader. Målningsarbete källarväggar och golv. Tagg-system för bokning av tvättstuga och bastu. Bytt belysningen i trappuppgångar. Vind och källare till ledbelysning samt installerat nödbelysning.
2016: Renovering av ett par gavelfasader och samtliga balkongpelare på Kronborgsvägen 13-17 har utförts. Samtliga källargångar och skyddsrum har målats om. Manglar har installerats i tvättstugorna på Kronborgsvägen, golvet har renoverats i ena tvättstugan på Mariedalsvägen. Taggsystem för bokning av tvättstuga och bastu har installerats.
2017: Nya hissar. Underhåll av skyddsrum samt komplettering av utrustning. Spolning i stammar. Brandsläckare i samtliga källargångar.
2018: Nytt miljöhus har byggts.

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder:
- 2019 där vi kommer påbörja tak- och fasadrenovering samt byte av entrédörrar. Föreningen ser även över avloppen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Innergård med lekplats och grillplatser.
Festlokal och bastu finns i föreningen och kan hyras av medlemmar.
Det finns fem tvättstugor belägna i källarutrymmen varav två ligger på Mariedalsvägen och en i respektive hus på Kronborgsvägen. I varje tvättstuga finns två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.
Cykelparkering ute på gården samt i respektive hus.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Com Hem, basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Bahnhof 100/100 Mbit/s ingår i månadsavgiften. Föreningen har flera andra leverantörer att välja på. Se föreningens hemsida; https://www.hsb.se/malmo/valby

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har 28 st parkeringsplatser som kostar 565 kr/månad, kösystem tillämpas. I övrigt finns boendeparkering i området.

ÖVRIGT
Till varje lägenhet finns två förråd, ett på vinden samt ett i källaren.

KONTAKT
Hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/valby
E-post: brf.valby@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2010-06-21
Energiprestanda primärenergital: 149 /kWh per kvm och år

TV

ComHem

Internet

Bahnhof

Månadsavgift

Avgift: 4 523 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, Kabel-tv samt internet.

Driftskostnad

320 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 170 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.91987 %
Andel av årsavgiften: 0.91987 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy