Länk kopierad!

Visningar

sön 26 jan 13:15 - 14:00
Varmt välkommen!
mån 27 jan 19:00 - 19:30
Varmt välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 895 000 SEK / Utgångspris
Adress
Dannemoragatan 16A, 3tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
72 kvm
Avgift
3 462 SEK / mån
Rum
3 rum

Mycket välplanerad tjugotalstrea i jättefint skick med balkong mot gård

Varmt välkommen till denna mycket hemtrevliga och välplanerade trea på populära och lugna Dannemoragatan.
Den här bostaden gör ingen besviken, på 72kvm finns stora sociala ytor, två riktigt bra sovrum, balkong, badrum med tvättmaskin och ett kök man mer än gärna lagar mat i. Många klassiska tjugotalsdetaljer höjer charmen, som bl.a fiskbensparket och spröjsade fönster. Bostaden har renoverats med varsam hand och är en fröjd att vistas i.

Föreningen är välskött och har god ekonomi, de äger marken och föreningens hus är i mycket gott skick.
Kort och gott ett svårslaget hem!

Beskrivning

HALL
Via säkerhetsdörr möts du av en välkomnande ordentlig hall med gott om plats för hatthylla och skoställ.
Hallens och bostadens samtliga väggar är målade i ljus kulör.

INRE HALL
Den inre hallen fungerar som en bra passage mellan hall, master bedroom, badrum och vardagsrum. Ytan används till fördel som arbetsplats, lounge för avkoppling eller för t.ex extra förvaring. Här finns möjlighet att inreda med garderober om man önskar mer än den stora klädkammare som redan finns här. På golvet ligger vacker fiskbensparkett, precis som i vardagsrum och master bedroom.

VARDAGSRUM
Härligt öppet och med ett fantastiskt ljusinsläpp från dom glasade dubbeldörrarna till balkongen finner du detta sociala luftiga rum. Här möblerar man soffgrupp, matplats för många, tv-möbel och mer därtill med lätthet, var sak har sin naturliga plats.
Öppningen till köket och den inre hallen gör det extra luftigt och sällskapsvänligt.

KÖK
Här finner du ett stilfullt ljust kök med mycket förvaring och full maskinell utrustning. Köket renoverades 2017 är har vita skåpsluckor med svarta detaljer, en ljusgrå stenbänkskiva med en infälld diskho och en vacker blandare. Köket har ett vitt kakel och på golvet ligger ett praktiskt och snyggt klinkergolv. Denna plats blir trevlig för umgänge och matlagning, här blir det inte trångt med flera kockar!

SOVRUM
Fridfullt och mycket ljust rum med sina två fönster. Storleken ger sovrummet många alternativ till möblering med säng, skrivbord, förvaringsmöbel och mer därtill. Här finns även en mycket rymligt klädkammare. Sovrummet vetter mot föreningens lugna innergård.

BALKONG
Gedigen balkong mot innergård. Här sitter man mer än gärna och njuter av en långfrukost till förmiddagssolen. Storleken bjuder in till möblering med stolar och bord med goda mått.

MASTER BEDROOM
Rogivande och mycket trivsamt sovrum som är stort till måtten. Det stora fönstret släpper in eftermiddagssol utan direkt insyn. Här står idag en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord, en byrå och en fåtölj . Golvytan ger även plats till en extra barnsäng och en extra dubbelgarderob om du önskar mer förvaring. Fönstret är av isolerglas så rummet är mycket tyst.

BADRUM
Ljust och stilrent badrum med vitt kakel och grått klinker. Här finner du en duschhörna med vikbara väggar som gör badrummet yteffektivt. I övrigt är badrummet utrustat med ett fristående handfat på en vacker bänkskiva i trä. Spegelskåp med inbyggda spotlights. Under bänkskivan finns tvättmaskin installerad. Ett mycket trevligt badrum med praktiska lösningar.

WC
Trivsam Wc i direkt anslutning vid bostadens entré. WC`n är inredd med samma kakel och klinker som badrummet. Luftigt och ljust tack vare infällda spotlights i taket. Bakom toaletten finns även praktiska vägghyllor.

OMRÅDE
Lugnt läge i Vasastan, med allt man kan önska sig inom bekvämt räckhåll. Ett i det närmaste obegränsat utbud av restauranger, caféer och trevliga uteserveringar. Fridfulla Hagaparken och Vanadislunden med Vanadisbadet finns inom kort bekvämt gångavstånd. ICA på Ynglingagatan, ICA Supermarket och Coop på Vanadisvägen ligger nära, och åt andra hållet finns stora Hemköp Torsplan i det allt mer växande och populära Hagastan.

KOMMUNIKATIONER
Här finns allt i kommunikationsväg i närhet med både busslinjer och flygbussar samt tunnelbanan vid Odenplan. 2017 kommer dessutom Citybanans station att öppnas i hörnet Dalagatan/Vanadisvägen, denna kommer även vara sammanbyggd med Odenplans tunnelbana.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.55%.

Församling

S:t Matteus.

Storlek

Boarea 72 kvm. Enligt uppmätning.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

34

Våning / hiss

Våning 3 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1930
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Sländan 12
Organisationsnummer: 716417-7474
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 34
Antal lägenheter: 25
Antal lokaler: 0

Brf Sländan 12 är en välskött förening som registrerades 1982 och består utav 25st bostadsrätter. Föreningen har låg belåning, äger marken och har ett hus i gott skick.

Parkering: Boendeparkering tillämpas i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Periodbetalning kostar 1 100kr för 30 dagar alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.
Närhet finns till bl.a Hagagaraget.

TV och bredband: Kabel-Tv via ComHem, grundutbud ingår i avgiften.
Fiberbredband från Ownit ingår som obligatorisk avgift om 160kr på månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen: Förråd tillhörande bostäderna.
Uppvärmt cykel- och barnvagnsrum.
Tvättstuga med två tvättmaskiner en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.
Det finns ett styrelserum (som ev ska bli gemensamhetsutrymme, se protokoll från årsstämma).

Föreningens ekonomi

Brf Sländan 12 är välskött, både ekonomiskt och i skicket av huset. Alla de stora renoveringarna är genomförda och belåningsgraden ligger på ca 3 200kr/kvm.
Det finns inga planerade avgiftsändringar.
Föreningen äger marken.

Föreningens renoveringar

1998 Elstambyte
1998 Rörstambyte
2003 Byte av fjärrvärmepump
2003 Ommålning av yttertak
2004 Nyinstallering av hiss ( original hisskorg)
2008 Nya balkonger
2008 Omputsning av fasad
2008 Renovering av fönster mot gatusidan
2008 OVK avslutats i maj
2009 Åtgärdat anmärkningar från OVK
2010 Ny innergård
2012 Målning av tvättstugan
2013 Fiberbredband till alla lägenheter
2015 Totalrenovering av trapphus, hiss samt byte till säkerhetsdörrar till alla bostäder.
2016 Stamspolning
2016 byte av porttelefon
2017 Renovering av entréport
2017 Ny tvättmaskin och byte av torkskåp
2018 OVK
2018 Målning av tak och visst renoveringsarbete
2019 Fönsterrenovering inkl. montering av buller- och energiglas mot gata samt energiglas mot gård

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-06-17
Energiprestanda primärenergital: 128 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 3 462 SEK / mån
Inkl. värme, VA, grundutbud TV.
160 kr tillkommer för bredband.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en trevlig lugn innergård med sandlåda och gungställning. Under sommartid förses gården med utemöbler och grill.

Driftskostnad

560 SEK varav:
Försäkring: 137 SEK
Elektricitet: 423 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 5.46000 %
Andel av årsavgiften: 5.25266 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Säljare

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy