Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 275 000 SEK / Eller högstbjudande
Adress
Övägen 13, Ön / Limhamn, LIMHAMN
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
71 kvm
Avgift
3 254 SEK / mån
Rum
2 rum

Modern och generös tvårummare med stora sociala ytor och en mycket inbjudande balkong!

Nu kan vi stolt presentera denna generösa tvårummare på populära Ön! Här bor du i en ljus och tyst lägenhet på väldisponerade 71 kvadratmeter med en stor balkong som vetter mot föreningens innergård. Detta hem erbjuder goda sociala ytor i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ett väl tilltaget sovrum, en rymlig och praktisk hall samt ett helkaklat badrum med egen tvättmaskin.
På Övägen 13 bor du med havet runt knuten, gymmet på andra sidan gatan och med knappt 1 minuts promenad till busslinjerna 7 och 33. Utöver detta finns det goda parkeringsmöjligheter i föreningen. Detta är en lägenhet att trivas i.
Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

PLANLÖSNING
Vi välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för förvaring. Till höger i hallen når vi badrummet. I direkt anslutning till hallen kommer vi in i vardagsrummet. Detta är ljust, öppet och med en mycket praktisk planlösning med rum för både större soffgrupp samt matplats. Från vardagsrummet når vi först sovrummet med plats för dubbelsäng samt med tre stora skjutdörrsgarderober. Matplatsen ligger i anslutning till det vita köket som erbjuder goda arbetsytor och vidare från köket når vi även den stora balkongen som vetter mot innergården.

HALL
Rymlig entré med snyggt och praktiskt grått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns det plats för lättare avhängning samt tre garderober för mer förvaring.

VARDAGSRUM
Ljust och stort vardagsrum med ekparkett och vita väggar. Detta är ett rum med rymd för både soffgrupp och matplats.

KÖK
Vitt kök med grå bänkskiva i laminat med grått kakel ovan. Köket är utrustat med spishäll, ugn, microvågsugn, diskmaskin samt kyl och frys från Bosch. Fläkt från Fläktwoods. Även här ligger den genomgående ekparketten samt vitmålade väggar.

SOVRUM
Generöst sovrum med den genomgående ekparketten och en rogivande mörkgrå väggfärg. Sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng samt att rummet erbjuder en garderobsvägg med ljusa skjutdörrar.

BADRUM
Badrummet är helkaklat med ljusgrått klinkergolv och vit- och gråkaklade väggar. Här finns infällda spotlights i tak, vägghängt wc samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med med hyllplan i ek, badrumsskåp med vita luckor, bänkskiva i ljus marmor samt tvättmaskin från Bosch.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Brf Havsglimten - Stadgar.pdf BRF Sundholmsgatan 5 - Energideklaration.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Limhamn.

Storlek

Boarea 71 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1034

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2008
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Havsglimten
Organisationsnummer: 769612-9431
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1034
Antal lägenheter: 69
Antal lokaler: 0

Brf Havsglimten är en äkta förening, bildad 2005, som förvaltar fastigheten Kronolotsen 3. Marken innehas med tomträtt, nuvarande avtal löper fram till 2027-12-31. Byggnaderna på fastigheterna uppfördes 2008 och innehåller totalt 69 lägenheter. 62 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 7 med hyresrätt, dessa planeras att säljas av föreningen efter hand de blir lediga. Föreningens adresser är Kronolotsgatan 1, Sundholmskajen 1-9 samt Övägen 13 och 15.

Tillsammans med Brf Kronolotsen 1 finns också en gemensamhetsanläggning där bland annat skötsel och drift av innergård och garage ingår. Föreningens andel av denna gemensamhetsanläggning är 40 %.

EKONOMI
BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1163 kr år 2019).
Pansättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).

Föreningen ändrade senast sina avgifter i april 2017. Då sänktes avgifterna med 50 kr per kvadratmeter och år (8%). Det finns i nuläget inga planerade avgiftshöjningar.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2014:
- Föreningen installerade fjärrvärme, ett betydligt mer miljövänligt alternativ än uppvärmning via gas. Föreningen installerade även grönt vatten vilket förlänger den tekniska livslängden på föreningens värmesystem
- Installation av värmepump
- Större underhåll av innergården

2015:
- 630 m² solcellsinstallation på taket
- Installation av värmepump
- Renovering av innergård

2017:
- Reparation och underhåll av plåtarbete kring de större fönsterpartierna på översta plan

Planerat för 2019:
- Fasadtvätt
- Oljning/lasyr av takfot

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har tillsammans med grannföreningen Kronolotsen 1 ett parkeringsgarage med 205 bilplatser, 22 MC-platser samt 16 bilplatser utomhus. En garageplats har en avgift på 800 kr/mån. Garageplats garanteras en köpare.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har Telia och Comhem som leverantör av bredband och kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Föreningen har en innergård som delas med grannföreningen Kronolotsen 1. Det finns en lekplats med gungor och sandlåda samt bänkar. Här finns även möjlighet till grillning.
- Gemensam tvättstuga finns att boka. Denna finns i passagen vid Sundholmsgatan 5.
- Havsglimten har tillsammans med grannföreningen Brf Kronolotsen 1 en övernattningslägenhet. Denna är belägen i grannföreningens fastighet med adress Sundskajen 6. Övernattningslägenheten bokas via hemsidan. Utöver denna lägenhet har Havsglimten en snickeriverkstad som kan nyttjas av medlemmarna för medlemmarna. Kostnad för övernattningslägenheten är 400 kr/dygn inklusive garageplats.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.
Till varje lägenhet följer ett källarförråd.

KONTAKT
Hemsida: www.brfhavsglimten.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2009-12-22
Energiprestanda primärenergital: 107 /kWh per kvm och år

TV

ComHem/ Telia

Internet

ComHem/ Telia

Månadsavgift

Avgift: 3 254 SEK / mån
Avgiften avser kallvatten samt grundutbudet för Kabel-Tv. El, värme och varmvatten tillkommer som obligatoriskt tillägg och debiteras efter förbrukning.

Tillträde

Våren 2020 eller enligt ö.k.

Driftskostnad

566 SEK varav:
Elektricitet: 566 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.25203 %
Andel av årsavgiften: 1.18000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK

Bilplats

Garageplats

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy