Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 340 000 SEK
Adress
Gimmerstavägen 12, 3tr, Älvsjö - Örby Slott, Älvsjö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
57 kvm
Avgift
3 107 SEK / mån
Rum
3 rum

Välplanerad 3:a med låg avgift

Välkommen till denna 3:a i perfekt storlek med trevligt läge i mysiga och populära Örby Slott. Lägenheten har stor potential och är belägen högt upp i huset med en balkong i sydostläge. Optimal planlösning som passar de flesta med lagom stora rum. Bostaden har ett ljust vardagsrum med balkong i sydostläge, kök med matplats, stambytt badrum samt två sovrum varav ett med klädkammare och och rymlig hall med bra avhängning. Välskött förening med stark ekonomi och låg avgift.

Utmärkta bussförbindelser och även närhet till pendeltåg och t-bana. Intill finns natursköna Örby Slottspark och grönområden samt promenadstråk. I området finns förskolor och skola med årskurs F-9. Fri parkering på närliggande gator. Lugnt läge i Örby Slott med närhet till grönområden och promenadstråk. Precis intill finner ni trevliga Örby Slottspark med picknickmöjligheter samt bad för de mindre barnen i fontänen. Ett stenkast bort finns busshållplats med flertalet busslinjer med bland annat riktning mot Gullmarsplan, Älvsjö och Liljeholmen. Promenadavstånd till Älvsjö station med pendeltåg, mängder av busslinjer, bra service såsom, vårdcentral, bibliotek, bank, bageri samt flertalet mataffärer och restauranger.
Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

HALL: Välkomnande hall med trägolv, vitmålade väggar och infällda spotlights i tak.

KÖK: Kök med gott om förvaring. Vita köksluckor med vitt kakel ovan rostfri diskbänk och laminatbänkskivor. Utrustning: Spis, ugn, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin.

VARDAGSRUM: Rymligt vardagsrum med stort fönster och utgång till balkong i sydostläge med ett fritt läge och utsikt mot grönska. Parkettgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 1: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och arbetshörna. Klädkammare samt fönster i öster.

SOVRUM 2: Mindre sovrum med fönster med utsikt över området.

BADRUM: Stambytt badrum med kaklade väggar och klinkers. Utrustning: Badkar, wc, tvättställ och spegel med belysning samt handdukstork.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.64%.

Församling

Brännkyrka.

Storlek

Boarea 57 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

11

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Våningsplan 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1949

Föreningen

Föreningens namn: Brf Takfallet 1
Organisationsnummer: 769634-8411
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 11
Antal lägenheter: 18
Antal lokaler: 0

Brf Takfallet 1 är en äkta bostadsrättsförening som ombildades från hyresrätter till bostadsrätter under 2017. Två hyresrätter finns kvar vilket kommer ge ett bra tillskott till föreningens ekonomi när de säljs i framtiden.

Parkering: Föreningen har 4 parkeringsplatser som går att hyra för 700 kronor styck. Till parkeringsplatserna är det kö. Kostnadsfri parkering på kringliggande gator.

TV och bredband: Via Comhem

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga med två tvättmaskiner (2019), torktumlare och torkskåp.

Föreningens ekonomi

Ombildad förening med god ekonomi och två hyresrätter som dold tillgång. Bundna lån till 2022 (till en ränta om 1,75%)
Fönsterrenovering planeras under 2020.

Föreningens renoveringar

2018: Fasaduppfräschning
2018 :Nya entréer
2019: Framsidans utemiljö
Nybyggnation av lägenheter på vindsplan.
Trapphusen ommålade och renoverade

Planerat underhåll:
Yttre miljö och trädgård samt över tid planeras fönsterbyte. När detta ska ske kommer det att beslutas om på årsstämman i april/maj.

Energideklaration

Energiförbrukning: 150 kWh/kvm och år

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Via kabel-TV.

Månadsavgift

Avgift: 3 107 SEK / mån

Driftskostnad

350 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Driftskostnaden är en uppskattning och beror på många olika faktorer såsom antal i hushållet och individuell användning. Uppgiven kostnad kan därför komma att avvika.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 7.195 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Balkong, läge öster.

Bilplats

4 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö. F.n ingen i kön.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy