Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 395 000 SEK
Adress
Hallenborgs gata, Dockan, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
31 kvm
Avgift
2 180 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 31 kvm.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

C1004

Våning / hiss

Våning 1 av 0.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2018

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kvarteret Hallenborg i Malmö
Organisationsnummer: 769624-4511
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: C1004
Antal lägenheter: 123
Antal lokaler: 1

Bostadsrättsföreningen Kvarteret Hallenborg i Malmö är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Rogaland 1. Byggnationen av fastigheten påbörjades 2016 och består av två sammanhängande huskroppar, innehållande 1 lokal med hyresrätt och 123 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt.

EKONOMI
Bonea sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
- Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 163 kr år 2019).
- Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Fastigheten färdigställs 2018/2019, därav är inga renoveringar planerade eller gjorda.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
En grönskande innergård ska byggas för föreningens medlemmar. Innergården kommer ha sittplatser, soldäck och grillar för optimal avkoppling. I föreningen finns en övernattningslägenhet och en föreningslokal som går att hyra till en kostnad om ca 250 kr/tillfälle. Samtliga lägenheter har förråd i källaren. I källaren finns även cykelförråd och barnvagnsrum.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till 100/100 Mbit/s fiberoptiskt bredband, bredbandstelefoni och digital-TV via Telia Triple Play. Detta för ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/månad som tillkommer månadsavgiften.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har 51 st garageplatser i garaget och kostar 995 kr/månaden. Ytterligare parkeringsmöjligheter finns i p-huset Erika, föreningen har 42 platser reserverade för de boende via Q-Park. I garaget finns även laddningsstation för elbil dessutom kommer det finnas en bil- och lådcykelpool i huset via Sunfleet. Nedfart till garaget sker via Lägatan.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Bostadsrättstillägget ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

KONTAKT
E-post: styrelsen@kvarterethallenborg.se
Hemsida: https://kvarteret-hallenborg.smartbrf.se/

Uppgifterna är hämtade från av berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Månadsavgift

Avgift: 2 180 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Närområde

Allmänt om området: Ett av de första områdena som färdigställdes i Malmö stads pågående omvandling av de gamla industriområdena väster om Malmö Central. Där det idag finns iögonfallande, hypermoderna lägenheter fanns det under lång tid hamnaktiviet på den gamla kajen. Även näringslivet har blommat ut och klassrestauranger som Årstiderna By The Sea eller Doc Italiano serverar mat som passar den finaste av gommar. På eventhuset Glasklart händer det alltid något, antingen bröllop, galakvällar eller julshower. Så vill du bo modernt på klassisk mark nära vattnet är Dockan rätt för dig!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy