Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Kärrtorpsvägen 34, Kärrtorp / Enskede, Johanneshov
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
153 kvm
Avgift
8 835 SEK / mån
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastisk etagelägenhet med terrass/balkong och milsvid utsikt

Välkommen till en fantastisk etagelägenhet belägen högst upp i huset med en storslagen vy över omgivningarna en bra bit över trädtopparna. Bostaden erbjuder balkong samt en underbar takterrass som ligger i härligt söderläge. Här avnjuts solen från morgon till sen eftermiddag. För att öka på stilpoängen finns en stämningshöjare i form av en öppen spis i vardagsrummet. Bostaden genomsyras av sin stilrena och ljusa färgsättning. Den generösa takhöjden i kombination med det rika ljusinsläppet från de stora fönsterpartierna och det öppna trapphuset ger etagevåningen en luftig och härlig känsla. Planlösningen är riktigt bra där kök och vardagsrum i öppen planlösning utgör en social del och sovrummen på övre plan utgör en avskild del. Fyra rejäla sovrum, ett terrassrum och separat tvättstuga.

Lägenheten är mycket välbevarad i originalskick från byggåret 1950, med fina beslag, dörrar, garderober och annat. Arkitekt för huset ? och hela Kärrtorp - var Hjalmar Klemming, chefarkitekt på Svenska Bostäder. Han bodde själv här i en av lägenheterna högst upp i huset.

Läget är mycket bra med direkt närhet till Kärrtorps C samt till T-bana (Kärrtorp) som tar dig in till Söders puls på bara några minuter. Lägenheten ligger ett par stenkast från nyrenoverade Fyrenparken.

Välkommen hem!

Beskrivning

Etagelägenheten disponeras enligt följande:

HALL (Entréplan)
Innanför entrén möts vi av en inbjudande hall som erbjuder avhängningsmöjligheter för kläder och skor. I den inre delen av hallen erbjuds ypperlig förvaring genom tre inbyggda originalgarderober med överskåp. Hallen är nyligen tapetserad med William Morris-tapeter i mönstret (Bird & Pomegranate) och på golvet ligger Öländsk kalksten I anslutning till inre hallen ligger en gäst-wc. Säkerhetsdörr mot trapphuset.

GÄST-WC
Fräsch med svart klinkergolv och vitmålande väggar. Wc, spegel och handfat.

KÖK
Luftigt och väldisponerat kök med generösa arbetsytor och riktigt bra förvaringsmöjligheter. Här finns utrustning i form av diskmaskin, kyl/frys, hällspis/ugn och köksfläkt. Köksluckor och bänkskiva i ek. Från köket har du en underbar och milsvid utsikt från de stora fönstren som släpper in rejält med ljus.Här finns plats för många matgäster eller en köksö. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet.

SOVRUM 1
Rymligt och mysigt sovrum som nås från kök/vardagsrum med utsikt som köket genom rejält fönster. Här ryms dubbelsäng och annat möblemang. Tapeter från William Morris i mönster (Gilt Trellis).

VARDAGSRUM
Luftigt och härligt rum med plats för allt som ett vardagsrum behöver, inte minst goda sociala utrymmen för umgänge. Rummet utgör bostadens naturliga samlingsplats och ligger i öppen planlösning med köket vilket genererar en helt perfekt sällskapsyta för vardag som fest. Det härliga ljusinsläppet från de stora fönsterpartierna i två väderstreck får vardagsrummet att kännas större än vad det redan är. Här ryms både rejäl matgrupp och soffgrupp. Holländsk ekparkett i original som är nyslipad och klassiskt vita väggar. Fungerande öppen spis skänker rummet extra karaktär och mysfaktor. I bortre delen av vardagsrummet sitter stilfulla panoramafönster som vetter mot Nackareservatet och i anslutning till dessa finns en upphöjd avsats i original med fungerande golvvärme från byggåret.

(Övre plan)
Trapphuset är öppet mellan planen vilket ger en skön rymd och karaktär åt bostaden. Välbevarad trappa i originalskick med infälld linoleummatta tar oss mellan planen.

Väl uppe finns en av utgångarna till lägenhetens nyrenoverade balkong. Intill balkongdörren finns ytterligare ett ståtligt fönsterparti med samma vy som det på entréplanet. Här kan man skapa en svårslagen läshörna eller arbetsplats.

SOVRUM 2
Utgör bostadens största sovrum med plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord och annan inredning. Förvaring genom nyinstallerad, hel garderobsvägg med gott om lådor och häng. Fint ljusinsläpp genom fönster och direkt access till balkongen via altandörr. Skön och exklusiv heltäckningsmatta av ull inlagd 208 och vita väggar. Här har du utsikt över Nackareservatet.

SOVRUM 3 och 4
Ligger bredvid varandra i andra änden av övre planet sett från sovrum 2. Båda rummen är rymliga och inrymmer dubbelsäng och annat möblemang. Det ena vitmålat och det andra med William Morris tapet (Lily leaf) i grönt, samt grön heltäckningsmatta.

BADRUM
Stilsäkert och fräscht badrum med svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med badkar, tvättställ, spegelskåp och wc-stol. Badrummet har dubbla duschar. Dvs man kan både duscha och bada samtidigt.

HALL
Mindre hall som ligger mellan badrummet och tvättstugan. Här finns tre originalgarderober.

TVÄTTSTUGA
Fräsch tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare, handfat samt fina arbetsytor och förvaringsskåp i ek. I tvättstugan finns lägenhetens andra entré mot trapphuset på översta planet.

HOBBYRUM/FÖRVARINGSRUM/TERRASSRUM
Detta rum utgör även passage till terrassen. Idag disponerat som arbetsrum med gott om förvaring i tre garderober med lådor, häng och hyllor. Rummet är tillräckligt stort för att använda som ett mindre sovrum.

TERRASS
Underbar, nyrenoverad och stor takterrass om ca 25 kvm med oslagbar utsikt. Här ryms soffgrupp, matgrupp, grill och växter. Vatten är draget till terrassen vilket underlättar vid bevattning av blomster eller odling. Här kan du bara njuta av tillvaron med himlen som närmsta granne.

ÖVRIGT
Till bostaden hör ett externt förråd. Postbox i entrén till huset som har portkodsförsedd entré och två hissar.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning Stadgar Energidaklaration

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.76%.

Församling

Skarpnäck.

Storlek

Boarea 153 kvm.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Lägenhetsnummer

1-116

Våning / hiss

Våning 12 av 12.
våning 11 + 12
Hiss finns.
Två hissar

Byggnad

Byggnadsår: 1950
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme och fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Landsort 2
Organisationsnummer: 769616-1384
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1-116
Antal lägenheter: 168
Antal lokaler: 14

Brf Landsort 2 Kärrtorp är en äkta förening som bildades 2006. Föreningens adresser är Vikstensvägen och Kärrtorpsvägen och består av ett punkthus om 12 våningar och ett trevåningshus med 13 st portar, med totalt 168 st lägenheter, varav ca 23 hyresrätter. I föreningen finns även 14 st lokaler (hyresrätt). Föreningens fastighet innehas med tomträtt. Det finns en gemensamhetslokal belägen på adress Vikstensvägen 13. Verksamhets/affärslokaler 4 st (Kafé, Butik, Tandläkare, Kontor). Övriga lokaler: 10 st hyresrätter (Förråd, Apparatrum telefoni mm). I Brf Landsort 2 finns en stor variation av lägenheter. Allt ifrån 1:or till 6:or i etage. De flesta lägenheterna har balkong, terrass eller uteplats. Stambyte i samtliga lägenheter har skett under -08/-09 och trapphus, källare och andra gemensamma utrymmen har renoverats.

Besök gärna föreningens hemsida; www.brflandsort2.se

Parkering: Garage: 12 platser, kösystem
P-platser: 10 platser, kösystem

TV och bredband: Föreningen har ett mycket fördelaktigt bredbandsavtal (fiber) med AllTele. Upp till 1000 Mbit/s.

Föreningens ekonomi

Månadsavgiften kommer att höjas till 3 % från och med april 2020 (kontrollerat med styrelsen 2020-01-23). För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning och stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp.

Föreningens renoveringar

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2019 Pågående renovering av fasad och samtliga balkonger med inglasning.
2017 Installation av bergvärme för föreningen och injustering av värmesystemet under sommaren och hösten 2017.
2016 Fönstren i höghuset på Kärrtorpsvägen 34 har renoverats. Fasaden på Vikstensvägen har försetts med klotterskydd.
2015 Hela taket på Vikstensvägen lades om.
2014 Hissar i höghuset har renoverats. Hisskorgarna byttes ut och dörrarna målades. Gångvägen till tunnelbanan har asfalterats och belysning har kopplats på. Kodlås har installerats i alla portar på Vikstensvägen och Kärrtorpsvägen.
2009 Föreningen stängde det gamla sopnedkast-systemet och ersatte detta med sopskåp som finns utplacerade på Vikstensvägen 1-25 samt vid gaveln på Kärrtorpsvägen 34.
2008 Stambytet påbörjades i föreningen (se STAMMAR), trapphusen renoverades och alla lägenhetsdörrar bytes ut till nya säkerhetsdörrar.
I samband med detta bytes även fastigheternas låssystem ut och nya namnskyltar placerades på lägenhets dörrar och i portar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-08-30
Energiprestanda primärenergital: 1115 /kWh per kvm och år

TV

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Comhem

Internet

Leverantör: Comhem och Alltele (fiber) ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 8 835 SEK / mån
Inkl. värme, vatten och bredband

Driftskostnad

Driftskostnaderna kan komma att ändras beroende på hushållets sammansättning och förbrukningsvanor.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Mysig och glastaksförsedd balkong (med ny inglasning som är öppningsbar) på övre plan som nås från övre hallen alternativt sovrum 2. Läge öster med milsvid utsikt över skog och omgivande bebyggelse.

Underbar terrass om ca 25 kvm (ej uppmätt) som rymmer större soffgrupp, matgrupp, grill och växter. Fantastisk utsikt och på terrassen kan du avnjuta solen från tidig morgon till sen eftermiddag .

Bilplats

Garage: 12 platser, kösystem
P-platser: 10 platser, kösystem

Övriga utrymmen

Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd i fastigheten. Tvättstuga på Vikstensvägen 1-3 med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Föreningen har en föreningslokal på Vikstensvägen 13. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy