Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 9 300 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
9 195 000 SEK / Utgångspris
Adress
Hälsingehöjden 9, 3tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
108 kvm
Avgift
4 460 SEK / mån
Rum
3 rum

Pampig våning i högt fritt läge med vackra detaljer från byggåret, öppen spis och balkong

I högt fritt läge med utsikt mot Hälsingehöjden och innergård finns denna härligt ljusa och pampiga våning.
Detta hem är verkligen en fröjd att vistas i, stora luftiga och ljusa ytor, fungerande öppen spis, balkong i högt läge, allt i toppskick!
Bostaden har renoverats med ett öga för detaljer där mångtalet originaldetaljer finns kvar från byggåret.

Föreningen är mycket välskött, har god ekonomi, äger marken och huset är i fint skick där samtliga stora renoveringar redan är genomförda.

Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

HALL
Mycket välkomnande separat hall med stor plats för hatthylla och skoställ. Här finns även ett skåp som rymmer diverse skor eller städartiklar.
På golvet ligger vacker fiskbensparkett som löper in i den inre hallen, sovrum 1 samt vardagsrummet.

INRE HALL
Inre hall som bidrar till bostadens våningskänsla. Här knyts lägenhetens samtliga rum ihop och golvytan bjuder in till möblering med förvaringsmöbel eller t.ex läshörna.

SOVRUM 2
Stort luftigt rum med fönster ut mot Hälsingehöjden, helt utan insyn. Rummet används idag som arbetsrum och fungerar perfekt som master bedroom. Rummet bjuder in till möblering med stor dubbelsäng tillsammans med tillhörande sängbord, arbetsplats och ytterligare förvaringsmöbler eller garderobsvägg.

VARDAGSRUM
Trivsamt vardagsrum som nås via vackert speglade skjutdörrar från sovrum 2 eller via den inre hallen. Även här finns ett stort spröjsat fönster ut mot Hälsingehöjden.
En gedigen öppen spis kröner karaktären på rummet. Stora mått för valfri möblering med soffgrupp, tv-bänk, soffbord, förvaringsmöbel m.m.

SOVRUM 1
Rogivande sovrum i perfekt storlek för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Rummet i tyst läge in mot innergården. Här finns en snyggt platsbyggd garderob som rymmer mycket kläder och mer därtill.
Glasade dubbeldörrar ut till balkongen gör att rummet alltid är naturligt ljust så länge solen är uppe. Vackra trätiljor ligger på golvet och väggarna är målade i ljusgrå kulör.

BALKONG
Ljuvlig balkong med generösa mått som vetter in mot föreningens lummiga och lugna innergård. Här finns ingen direktinsyn och balkongen upplevs som privat.
Här ställs med fördel ut bord med dubbla stolar eller fler om så önskas.

KÖK
Väl tilltaget kök som renoverats med fokus på att behålla ursprungslooken. Köket är platsbyggd och håller mycket hög kvalité. Vitvaror är bl.a från Bertazzoni och SMEG. Utrustat med: Extra stor spis med dubbla ugnar, spisfläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys.
Pga sina stora rumsmått finns här utrymme för en stor matplats med 6-8 stolar utan att den luftiga känslan påverkas. Golvet är trätiljor som målats i diagonalt schackrutigt mönster.
Alternativ planlösning finns där köket flyttats till nuvarande sovrum 2 och detta rum gjorts om till två sovrum då det finns två fönster.

BADRUM
Lyxigt badrum med platsbyggt badkar och separat smart tvättavdelning med tvättpelare, handdukstork och hyllor. Wc samt handfat med hög designfaktor.
Extra tanke har lagts vid belysningen i badrummet, flera olika ljuskällor finns med dimmer för samtliga.
Golvet är självklart utrustat med värmeslingor under svart klinker och på väggar sitter vitt kakel.

LÄGE/OMRÅDE:
Fastigheten har ett mycket attraktivt läge i idylliska kvarter i Vasastan med närhet både till Odenplan och S:t Eriksplan och dess rika utbud av butiker och restauranger. För motion och natur rekommenderas den närliggande Vasaparken med möjlighet till fotboll på sommaren och skridskor på vintern, eller den trevliga strandpromenaden längs med Karlbergs kanal som leder bort till det vackra Karlbergs slott. Invid Karlbergs slott finns motionsspår, en trevlig slottspark, öppna gräsytor och en tennisbana att boka. Även närhet till större grönområden med skog som Hagaparken och Brunnsviken med badmöjligheter.

KOMMUNIKATIONER:
Här bor man endast ett stenkast bort från flertalet kommunikationer så som T-bana vid Sankt Eriksplan eller nedgången till Odenplan som ligger på vanadisvägen runt hörnet. Nedgång till Pendeltåg finns även det här precis vid Vanadisvägen. Innerstadsbussar går runt knuten från Sankt Eriksgatan, Vanadisvägen och Karlbergsvägen. Större knutpunkt finns vid Odenplan och Sankt Eriksplan. Även flygbussarna går här längs med Sankt Eriksgatan.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning 2018 BRF Stadgar BRF Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.55%.

Församling

S:t Matteus.

Storlek

Boarea 108 kvm. Enligt uppmätning.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

13

Våning / hiss

Våning 3 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1924
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Valand 12
Organisationsnummer: 769601-1225
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 13
Antal lägenheter: 16
Antal lokaler: 0

Brf Valand 12 är en välskött äkta bostadsrättsförening som bildades 1995 och består utav ett trapphus med adressen Hälsingehöjden 9.

Parkering: Boendeparkering för Vasastan gäller i området till en kostnad om 1 100kr/mån.
Det finns flera garage i närområdet.

TV och bredband: Tv och bredband levereras av ComHem.
Styrelsen utreder just nu om att dra fiberbredband till samtliga lägenheter.

Gemensamma utrymmen: Källarförråd finns tillhörande bostäderna.
Tvättstuga.
Det finns en stor lokal som används till cykel och barnvagnsrum.
Det finns tillgång till ett litet snickarrum.

Föreningens ekonomi

Brf Valand 12 har mycket god ekonomi.
Föreningen äger marken, har genomfört de stora renoveringarna och har låg belåning (ca 1 086kr/kvm).
Det finns inga planerade stora renoveringar då huset är i fint skick.
Det finns inga bestämda avgiftsändringar.

Föreningens renoveringar

1996 Stambyte
1996 Elstambyte
1996 Ommålning av hus
1997 Ombyggnation av hiss
2011 Byte av stuprör och värmekablar för hängrännor/stuprör
2011 Fönsterrenovering
2011 Renovering av stengolv
2015 Säkerhetsdörrar installerade
2016 Fasadrenovering
2018 Energideklaration
2019 Reparation av takterrass

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2018-06-29
Energiprestanda primärenergital: 134 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 4 460 SEK / mån
Inkl. värme, VA, grundutbud TV

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en lummig och lugn innergård med stor gräsmatta, planteringar samt utemöbler och grill under sommarmånaderna.

Driftskostnad

480 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 280 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 7.90000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Trivsam balkong mot lugn och lummig innergård.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy