Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 395 000 SEK
Adress
Kungsgatan 53C, Rinmansparken, Eskilstuna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
56 kvm
Avgift
2 797 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till Kungsgatan 53 C och denna renoverade lägenhet om 2 rum och kök.

Välkommen till en totalrenoverad och fräsch lägenhet belägen vid Rinmansparken i anrika Vågenhuset. Lägenheten har enhetligt ek-parkettgolv och ljusa vitmålade väggar i alla rum samt högt i tak. Lång och rymlig hall med hatthylla och utrymme för förvaring i form av byrå samt ett snyggt klinkergolv med golvvärme. Ljust och rymligt vardagsrum med vitmålade väggar och med plats för både soffgrupp samt mediamöbel. HTH-kök med grå luckor, bänkskiva i kompositsten, vitt kakel och vitvaror från Cylinda. Helkaklat badrum med golvvärme, handdukstork, tvättmaskin och dusch med duschväggar i glas. Sovrum med plats för både säng och förvaring i form utav byrå eller garderob. Här behöver ni inte tänka på renoveringar överhuvudtaget det är bara att flytta in och trivas direkt.

Eftertraktat och centralt läge vid mysiga Rinmansparken. Endast ett stenkast bort ligger matbutik, apotek, gym, konditori, högskola och tågstation. En kort promenad bort ligger även Rothoffsparken, Munktellbadet och mysiga promenadstråk längs med Eskilstunaån.

Välkommen hem!

Beskrivning

Välkomnande entréhall med platsbyggd hatthylla och utrymme för ytterligare förvaringsmöbler längs de vitmålade väggarna. Första halvan av hallen ligger snygg klinkergolv med eldriven golvvärme. Resterande golv är det enhetliga ek-parkettgolv som ligger i hela lägenheten.

Ljust och rymligt vardagsrum med fönster in mot den lugna innergården. Vardagsrummet rymmer både soffgrupp med tillhörande soffbord samt en mediamöbel. De vita väggarna får hela rummet att ljusna och ger en trevlig känsla när dagsolen ligger på.

Helkaklat badrum med eldriven golvvärme som är nyligen renoverat och inrett med toalett, kommod, spegelskåp, tvättmaskin, handdukstork och dusch med duschväggar i glas. Här finns alla bekvämligheter du behöver i ditt badrum.

Stilrent kök från HTH med gråa köksluckor och rostfria vitvaror från Cylinda. Ovanför kompositstenskivan sitter snyggt vitt kakel som smälter ihop bra med de vitmålade väggarna. Köket är utrustat med diskmaskin, kombinerad kyl och frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt induktionshäll. Köket rymmer även ett mindre köksbord med tillhörande stolar. På golvet ligger det enhetliga ek-parkettgolvet.

Sovrum som rymmer både säng och förvaringsmöbel i form utav antingen en byrå eller garderober. Rummet har vitmålade väggar och ek-parkettgolv. Sovrummets fönster ligger mot den lugna innergården vilket skapar lugn och ro under nätterna. Precis utanför sovrummet ligger en mindre hall där två platsbyggda garderober står.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning BRF Vågenhuset år 2018 Energideklaration - Kungsgatan 51-53.pdf Ekonomisk plan - Brf Vågenhuset.pdf Stadgar - Brf Vågenhuset.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Eskilstuna kommun, Skattesats 34%.

Församling

Eskilstuna.

Storlek

Boarea 56 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsförening.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

13

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1921
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Ventilationsinspektion: 2019-03-18

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Vågenhuset
Organisationsnummer: 769635-2199
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 13
Antal lägenheter: 28
Antal lokaler: 3

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. I närområdet finns parkeringsmöjligheter med parkeringsbiljett.

TV och bredband: Tv-grundutbud hos ComHem. Bredband via fiber.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Bredvid finns ett tork- och mangelrum.

Föreningens renoveringar

Byggnaderna är ursprungligen uppförda 1921.
1980-81 genomfördes en omfattande renovering av fastigheterna (tex. tak, stammar, interiörer).
Undercentral fjärrvärme åtgärdad 2011.
Putsfasaden renoverades för några år sedan.
Fönster i samtliga lägenheter är bytta 2015.
Vissa av lägenheterna är invändigt renoverade 2016-2017.
Badrummen är renoverade vid olika tillfällen mellan 1997 och 2013. Tre av lägenheterna har vid ombildningen tilldelats en fond avsedd för badrumsrenovering då dessa badrum har ytskikt från 1980.
Vissa av lägenheterna har nya säkerhetsdörrar.

Föreningen har inte några renoveringar planerade i närtid men det har diskuterats om renovering av tvättstugan.
Föreningen kommer att ta fram en underhållsplan utifrån den besiktning som gjordes i samband med ombildningen.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-03-18
Energiprestanda primärenergital: 128 /kWh per kvm och år

TV

ComHem grundutbud

Internet

ComHem via fiber

Månadsavgift

Avgift: 2 797 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, tv-grundutbud samt bostadsrättstillägg till hemförsäkring. Observera att denna inte ersätter hemförsäkringen.

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård med grönytor och soprum i separat byggnad.

Driftskostnad

370 SEK varav:
Försäkring: 120 SEK
Elektricitet: 250 SEK
Driftkostnaderna är schablonmässigt beräknade. Kostnaden för el beror till stor del på nyttjandegraden.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.47610 %
Andel av årsavgiften: 4.33030 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

I närområde finns parkeringsmöjligheter med parkeringsbiljett

Övriga utrymmen

Tvättstuga i källaren på Kungsgatan 51, tidsbokning sker med tag. Vindsförråd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy