Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 695 000 SEK / bud
Adress
Björkängsgränd 8, Tyresö Strand, Tyresö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
95 kvm
Avgift
4 869 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Generös och elegant fyra med uteplats

Rymlig fyra i Tyresö Strand!
Välkommen till Björkängsgränd 8 och ett mycket trevligt och sjönära boende.
I en idyll med egen uteplats ligger denna ljusa och mycket fina lägenhet om fyra rum och kök. Tre sovrum i bra storlek, ett helkaklat badrum med tvättdel samt en wc.
Området i sin helhet är harmoniskt och det nyrustade Strandbadet ligger bara ett stenkast bort.
Populära förskolor och skolor finns i närheten och bussförbindelse mot Tyresö Centrum och Stockholm finns i området.

- Sjönära boende med närhet till allt familjen önskar
- Stor uteplats och tillhörande tomt vänd mot trevlig gård
- Kök och vardagsrum i öppen och social planlösning
- Tre bra sovrum, ett helkaklat badrum och en wc
- Tillträde enligt överenskommelse

Bostaden som i nyskick är mycket väldisponerad i sin planlösning vilket gör att ni med fördel kan inreda hemmet efter eget tyckte om smak.
De viktiga sociala ytorna som kök och vardagsrum är beläget i en öppen och social planlösning vilket skapar fina möjligheter för familjen som vill ha generöst med plats för umgänge med vänner och familj.
Från denna del når man även den stora uteplatsen som delvis ligger under tak och är vänd mot den trevliga innergården. Framför altan och på gaveln av huset har man en gräsmatta som inbjuder till lek.

Det stora badrummet nås från hallen och är helkaklat i sobra färger. Här finns en tvättdel med tvättmaskin och torktumlare, ovan dessa finns en arbetsbänk samt överskåp för yteffektiv förvaring.
Kommod och tvättställ i vitt med spegel över, wc och dusch. Bekvämligheter såsom golvvärme och en handdukstork.

Köket i L-form från Vedum är stilrent och fullt utrustat där gott om arbetsytor samt skåp och lådor finns att nyttja, perfekt för den hängivna kocken i familjen.

Tre rejäla sovrum finns att nyttja där två ligger praktiskt belägna i ena delen, intill hallen medan det tredje finns beläget i den andra och nås från vardagsrummet.

Även en stilren wc finns att tillgå och ligger i hallen, intill två av sovrummen.

Förvaring finns det gott om. Ett stort förråd finns att nå från uteplatsen samt en rymlig klädkammare finns att nyttja i bostaden.

OMRÅDET: Att området Tyresö Strand är ett av Stockholms alla vackraste områden känns direkt, här finns en känsla i naturen som är svårfunnen.
Området ligger invid havet och är ett fantastiskt alternativ för dig som uppskattar ett modernt och bekvämt boende vid skärgård och ändå vill ha närhet till skolor, matbutiker samt bra kommunikationer in till Stockholm. Området har över tid utvecklas till en havsnära mötesplats med havsbad, båtklubb och strandpromenad, samtidigt som områdets naturvärden tas tillvara.

Närheten till Tyresö Slott med dess anrika historia och vackra slottspark samt Notholmens trevliga café med gästhamn gör dessa till naturliga utflyktsmål. Även familjefavoriten Alby friluftsgård med tillhörande utegym, elljusspår, bondgård, café och badplats finns på kort gång-/ cykelavstånd.

På korta avstånd finner vi Strandskolan (åk 1-9), Tyresö Skola (åk 1-9) och förskolorna Strandpärlan, Hästhagen samt Stjärnan.

Nackareservatet ligger endast ett stenkast bort och det är nära till Tyresta Nationalpark och vackra Sörmlandsleden. I Tyresö bor du också nära badplatser, svampplockning, Waxholmsbåtar som tar er längre ut i skärgården samt att det finns oändliga möjligheter till aktiviteter såsom ridning, sportfiske och golf.

Detta är en bostad som ni inte vill missa!
Anmäl gärna intresse för att informeras löpande fram till visning,

VÄLKOMMEN HEM

Beskrivning

HALL:
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder.
Från hallen nås en rymlig klädkammare för utmärkt förvaring.

BADRUM:
Från hallen nås det stora helkaklade badrummet med stilrena färgval samt med tvättmaskin och torktumlare. Ovan dessa finns en arbetsbänk samt överskåp för yteffektiv förvaring. Kommod och tvättställ i vitt, wc, dusch och en handdukstork.

KÖK:
Från erkända Vedum i elegant och modern stil med vita snickerier med handtag i stål. Infällda spotlights skänker ljus på bänkyta i grått.
Goda arbetsytor och gott om förvaring mixas med full utrustning som diskmaskin, keramikhäll, fläkt, kyl och frys, varmluftsugn samt micro.

VARDAGSRUM:
I öppen och social planlösning med köket ligger vardagsrummet och matplatsen. Från matplatsen finner vi dörren ut mot den trädäckade altanen samt trevliga gräsytor.

SOVRUM 1:
Via vardagsrummet når vi ett sovrum i bra storlek med fönster mot baksidan av huset.

SOVRUM 2:
Bostadens största sovrum nås från hallen och har en garderobsvägg samt fönster mot baksidan av huset.

SOVRUM 3:
Ligger intill det andra sovrummet samt wc:n. Fönster mot baksidan av huset.

WC:
Intill sovrum 2 och 3 finner vi en gäst-wc i stilren form med WC och tvättställ med spegel över.

FÖRRÅD:
Ute på altanen har vi ett rymligt förråd vilket tillhör bostaden.

VÄLKOMMEN HEM

Dokument (pdf)

BRF Stadgar Brf Trädgårdshusen 2.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf Energideklarartion Björkängsgränd 8.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Tyresö kommun, Skattesats 33.09%.

Församling

Tyresö.

Storlek

Boarea 95 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

21002

Våning / hiss

Våning 1 av 2.
Bottenvåning.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 2012-2014
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Fönster: 3-glasfönster
Övrigt: Från altan nås ett rymligt förråd som tillhör bostaden.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Trädgårdshusen 2
Organisationsnummer: 769625-0013
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 21002
Antal lägenheter: 20
Antal lokaler: 0

I Trädgårdshusen hittar du ett fint boende i lägenheter med radhuskaraktär eller radhus i bostadsrättsform. Lägenheterna är fördelade på mindre flerfamiljshus, med fyra lägenheter i varje hus.

Flera typer av boenden i olika storlekar finns här. Lägenheter om 2-4 rok ca 60-95 kvm. Där ena typen är ett boende i markplan, med egen uteplats och en liten trädgård som omger lägenheten. Här finns möjlighet att sitta ute långt in på de varma sommarkvällarna medan barnen springer mellan gårdarna. Den andra typen av boende ligger en trappa upp med mysig balkong mot den grönskande innergården. Vissa lägenheter har havsutsikt.

Från balkongen eller uteplatsen nås lägenhetens förråd för att enkelt kunna förvara utemöbler, dynor och krukor.

Gemensamma utrymmen: Förråden i trapphusen disponeras av föreningen men nyttjas av dem som bor i respektive hus. Om behov av hiss uppstår så kan utrymmet nyttjas för det.
Gemensamt cykel- och barnvagnsförråd på respektive gård (även uterullstol vid behov).

Föreningens ekonomi

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1 % av gällande prisbasbelopp för varje pantmeddelande. Enligt föreningen debiteras köparen 2,5 % av gällande prisbasbelopp i överlåtelseavgift.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 91 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2016-12-15

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. Obligatoriskt tillägg om 230 kr/mån.

Internet

Leverantör: Telia.

Månadsavgift

Avgift: 4 869 SEK / mån
Ingår: kallvatten. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 230 kr/mån, för TV/Bredband.

Gårdsplats/innergård

Husen ramar tillsammans in en grön mysig innergård med spaljé, grillplats, häckar och en lekplats. I Trädgårdshusen hittar du ett småskaligt och tryggt boende, nära havet och strövområden.

Driftskostnad

1 000 SEK varav:
Elektricitet: 1 000 SEK
EL: inkluderar både hushållselen och uppvärmningen.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 5.53903 %
Andel av årsavgiften: 5.53906 %
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Trevlig uteplats som delvis ligger under tak. Uteplatsen är belägen mot innergården.

Uteplats
Bilplats

1 parkeringsplats. Går att hyra för 230 kr/mån.

Övriga utrymmen

Cykel- och barnvagnsförråd finns att nyttja.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy