Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 155 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 095 000 SEK
Adress
Per Albin Hanssons väg 56A, Blekingsborg, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
54 kvm
Avgift
4 123 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkomna till sjätte våningen och denna välplanerade tvårummare i stabil HSB-förening. Här bor man på väldisponerade kvadratmeter endast ett stenkast från Mobilia köpcentrum, som har allt man behöver i vardagen samt goda kommunikationer.

I lägenheten finns flertalet fönsterna som bidrar till att hela bostaden har ett härligt ljusinsläpp. Här erbjuds bra sociala ytor som gör det enkelt att umgås med familj och vänner, och den inglasade balkongen gör att det känns som att lägenheten har ett extra rum.

Brf Blekingsborg har en mycket trevlig utemiljö som bjuder en grönskande innergård med lekplats, bänkar, bord och grillplatser.

Blekingsborg är ett lugnt och grönskande område precis utanför stadspulsen. Här bor man med närhet till skolor, närbutik och endast ett stenkast bort har ni Mobilia köpcentrum med ett stort utbud av butiker, stormarknad, caféer och restauranger. Busskommunikationerna är goda, både via Mobila och via Dalaplan endast en liten bit bort. Med bil tar man sig enkelt och smidigt till både yttre och inre ringvägen, perfekt för pendlaren!

Välkommen hem!

Beskrivning

HALL
Hall med god förvaring i de fem inbyggda garderoberna. Laminatgolv och tapetserade väggar.
Säkerhetsdörr är installerad.

KÖK
Köksstomme i original med bra förvaringsmöjligheter. Vitt kakel mellan skåp och arbetsbänk. Kyl med liten frys, ugn/spis och spisfläkt. Matplats för 4-6 personer.

VARDAGSRUM
Här finns plats för både soffgrupp, matsalsbord och förvaringsmöblemang om så önskas. Laminatgolv och ljusa väggar. Från vardagsrummet nås lägenhetens rymliga balkong, med milsvid utsikt.

SOVRUM
Plats för dubbelsäng, nattduksbord och skrivbordshörna. Plastmatta på golvet och ljusa väggar.

BADRUM
Helkaklat badrum som renoverades via föreningen. Badrummet är utrustat med dusch, vägghängd wc, handfat, spegel, skåp och handdukstork.

Båda sovrummen, köket och vardagsrummet bjuder en härlig utsikt!

Övrigt

OBS! Bostaden är tömd och flyttstädad, någon ytterligare tömning och flyttstädning kommer ej att ske.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning HSB Brf Blekingsborg.pdf BRF Energideklaration P A Hanssons väg 56A.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Hyllie.

Storlek

Boarea 54 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

155

Våning / hiss

Våning 6 av 12.
Hiss finns.
Två hissar finns

Byggnad

Byggnadsår: 1956-1958
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Blekingsborg
Organisationsnummer: 746000-5916
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 155
Antal lägenheter: 279
Antal lokaler: 7

HSB Brf Blekingsborg är en äkta bostadsrättsförening med 279 st lägenheter och 7 st lokaler fördelade på 3 bostadshus med tillsammans 8 trapphus. Marken är friköpt. Föreningens byggnader uppfördes 1958, är väl underhållna och har adresserna Blekingsborgsgatan 7, 9, 11 och 13 samt Per Albin Hanssons väg 54 och 56.

EKONOMI
Den ekonomiska förvaltningen utförs av Bonea. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; -Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1163 kr år 2019). -Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019). Som boende i en förening som är medlem i HSB tillkommer även; -Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB. -Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.
Avgiften höjdes senast 1 januari 2019 med 0,5%.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2003-2006 genomfördes omfattande renoveringar. Utvändigt bestod det av nya tak, treglasfönster och tillbyggnad och inglasning av balkongerna. Invändigt bestod det av nya badrum, nya stammar till varm- och kallvatten, nya elstammar med trefassystem, jordfelsbrytare och installation av säkerhetsdörrar. Samtidigt totalrenoverades garaget.
2010: Tvättstugorna, som är belägna i markplan med fönster.
2014/2015: Relining av avloppsrören. Värmepumpar samt solceller.
2018: Uppdatering av i princip all belysning.
Pågående/kommande renoveringar:
2019: Nybyggnation pågår och är snart avslutat av ett nytt miljöhus för alla medlemmar. Projekt pågår med renovering av samtliga entreér i höghusen, med början i Hus 54 under 2019.
2022/2023 planerar man att renovera taken.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem, det analoga grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via ComHem och Ownit, föreningens medlemmar erbjuds en internet-uppkoppling via bredbandsuttaget i hallen med 100/100 Mbps för 89 kr/månad.

GARAGE/PARKERING
Föreningen har 87 st parkeringsplatser placerade i anslutning till fastigheterna. Kostnad för en plats är för närvarande 116 kr/månad. Mellan hus 54 och 56 ligger ett parkeringsgarage med 72 bilplatser och 3 MC-platser. Nedfart finns i anslutning till parkeringen på framsidan av hus 56. Garaget är försett med en tvättplatta inklusive dammsugare för dem som har bilar i garaget. Kostnad för plats i garaget är för närvarande 295 kr/månad för bil samt 130 kr/månad för MC.
Det finns även parkeringsmöjligheter längs gator i området, både på parallellgatan på andra sidan Per Albin Hanssons väg och längs Blekingsborgsgatan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gård med bland annat utemöbler, grill och lekplats. Tre tvättstugor finns belägna i husets källare. Samtliga är utrustade med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Tvättmedel och sköljmedel ingår. Tvättid kan bokas via nätet eller på en display utanför tvättstugan. I föreningen finns även en fritidslokal, praktisk cykelkällare samt cykelskjul på gården. Föreningen hyr ut en inredd övernattningslägenhet i ett av låghusen. Lägenheten har ett rum samt tillgång till kök och badrum med toalett och dusch. Det finns en enkelsäng samt en bäddsoffa med sovplats för två personer. Lägenheten kostar 250:- per natt.

ÖVRIGT
I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägg.

KONTAKT
Hemsida: www.hsb.se/malmo/blekingsborg
Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftshöjningar.

Brf kollen senast uppdaterad 2019-05-23

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2019-03-20

TV

ComHem

Internet

ComHem eller Ownit.
Föreningens medlemmar erbjuds en internet-uppkoppling via bredbandsuttaget i hallen med 100/100 Mbps för 89 kr/månad.

Månadsavgift

Avgift: 4 123 SEK / mån
Ink. värme, vatten och kabel-TV. Föreningen har gemensam el och bostadsinnehavaren debiteras efter faktisk förbrukning.

Driftskostnad

180 SEK varav:
Elektricitet: 180 SEK
Schablonberäknad el

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.32481 %
Andel av årsavgiften: 0.34000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1165 SEK
Betalas av: Köpare

Bilplats

87 st p-platser kostar 116 kr/ mån
72 garageplatser kostar 295 kr/ mån

Vägbeskrivning

www.hitta.se

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy