Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 6 595 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

mån 27 jan 18:15 - 18:45
Varmt välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 595 000 SEK / Utgångspris
Adress
Västmannagatan 27, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
84 kvm
Avgift
2 283 SEK / mån
Rum
3 rum

Optimalt planerad sekelskiftestrea i toppskick med två stora sovrum mot gård och vacker kakelugn

Varmt välkommen hem till denna ypperligt fina vasastansbostad, centralt beläget på populära Västmannagatan.
Denna bostad har en perfekt planlösning med två stora sovrum i lugnt läge mot gård, vardagsrum och kök mot lugn gata samt en separerande hall i mitten med badrum längst in. Här är det 3,25 meter i takhöjd, det finns flertalet sekelskiftesdetaljer kvar och vardagsrummet pryds med en vacker kakelugn.

Lägenheten är i toppskick och varje kvadratmeter nyttjas precis på det sätt man önskar.

Föreningen är ypperligt skött och har därför låga avgifter. De är helt obelånade och har ca 8 milj kr i kassan, ett mycket tryggt boende för framtiden.

Beskrivning

Generellt:
Bostaden har väggar målade i ljus trivsam kulör och golvet är i vitt utförande. Fönstren har djupa karaktärfulla fönsternischer och takhöjden är ca 3,25m.
Bostaden renoverades under 2019 med ett helt nytt kök och samtliga ytskick förutom badrummet fick ett stilfullt lyft.

HALL
Välkomnande trevlig hall som direkt innanför säkerhetsdörren ger en känsla av kvalitén i denna bostad. Direkt till höger finns platsbyggt skoställ och hatthylla samt en platsbyggd garderob.

VARDAGSRUM
Charmant vardagsrum i perfekt storlek för hela familjen att samlas. Här finns en kakelugn som höjer känslan av karaktär i rummet. Ytan är rektangulär och naturligt lättmöblerad med soffgrupp, fåtölj, tv-möbel, förvaringsmöbel och mer om så önskas.

KÖK
Köket är riktigt pampigt och ligger perfekt i anslutning till vardagsrummet. Här står ett stort bord permanent med sex stycken stolar. utrymme för mer finns om det vankas stora bjudningar.
Köket har luckor och utdragbara lådor i svart kulör och här finns enormt med både förvaring och arbetsyta. Bänkskivan är i sten och tål det mesta.
Den maskinella utrustningen består av spishäll, spisfläkt, diskmaskin, micro, tvättmaskin, ugn samt kyl/frys.

SOVRUM 1
Första sovrummet till höger in i bostaden är också det större. Båda sovrum är väl tilltagna och mycket luftiga. Här finns en snyggt platsbyggd garderob som löper längs med en hel vägg. Fönster mot lugn och tyst gård. Golvytan bjuder in till möblering med stor dubbelsäng, dubbla sängbord samt extra förvaring eller en trevlig arbetsplats.

SOVRUM 2
Längre in i bostaden nås sovrum 2, även detta ligger i ett tyst rogivande läge mot föreningens gård. Rummet möbleras fördelaktigt med stor dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns även extrayta om fåtölj, förvaring eller annan mer möblering önskas.

BADRUM
Stilfullt badrum i perfekt storlek och jättefint skick!
Här finns en stor väggspegel som gör att badrummet upplevs extra luftigt. Golvet är klätt med ljusbeige klinker utrustat med värmeslingor och väggar är klädda vitt kakel. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion. Duschplatsten är generös och är utrustat med takdusch. Här finns även handfat med stor kommod och toalett.

OMRÅDE/KOMMUNIKATIONER
Fastigheten har ett mycket eftertraktat och bekvämt läge i gamla trevliga kvarter med endast några minuters promenad till både City och Odenplan. Inom nära räckhåll finns gott om trevliga restauranger, caféer och affärer. Närliggande parkområden är bl a Tegnérlunden, Vasaparken och Kungsholms Strand. Kommunikationer finns med bussar runt hörnet, en kort promenad till T-centralen, Rådmansgatan eller Odenplan.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.99%.

Församling

Adolf Fredrik.

Storlek

Boarea 84 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

101

Våning / hiss

Bv
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1889
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kikaren 9
Organisationsnummer: 716418-7747
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 101
Antal lägenheter: 26
Antal lokaler: 3

Brf Kikaren är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 26 st lägenheter (ca 1884 kvm) med bostadsrätt och 3 st lokaler (ca 415 kvm) med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 1985. Ekonomisk förvaltare, Dahléns Bokföring KB och tekniskt förvaltare, Swefab.
Föreningen är obelånad och har en stadd kassa. Inga större renoveringar planeras.

Fastigheten har ett perfekt läge i Vasastan mycket nära både Odenplan och Drottninggatan. Levande kvarter med en mängd butiker, restauranger och caféer och samtidigt nära till grönområdena Vasaparken och Tegnérlunden. Mycket goda kommunikationer med T-bana, pendeltåg, tåg till Arlanda (Arlanda express) från både Odenplan och T-Centralen samt en mängd busslinjer från Odenplan och Dalagatan.

Parkering: Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte.

TV och bredband: Ownit levererar kabel-tv och bredband 250/250 Mbit, ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga och cykelförråd i källaren, cykelparkering på gården.
Förråd finns tillhörande bostäderna.

Föreningens ekonomi

Brf Kikaren 9 har oerhört god ekonomi med inga långfristiga skulder samt 8 milj kr i kassan.
Det finns inga planerade stora renoveringar och föreningen äger marken.
Det föreligger inga planerade avgiftsändringar.

Föreningens renoveringar

1975 Stambyte
1994 Taket renoverades
2002 Fasadrenovering
2002 Balkongbygge
2005 Trapphusrenovering
2017 Stamspolning
2018 Byte av stammar i källaren
2019 Installation av säkerhetsdörrar, nymålade trapphus och ny armatur.

Månadsavgift

Avgift: 2 283 SEK / mån
Inkl. värme, VA, Grundutbud TV och 250/250 mbps bredband.

Gårdsplats/innergård

Trevlig grönskande gård med gemensam uteplats och grillmöjlighet.

Driftskostnad

600 SEK varav:
Försäkring: 250 SEK
Elektricitet: 350 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.93360 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy