Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Västmannagatan 18, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
45 kvm
Avgift
2 710 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Härlig sekelskiftes-2:a med ett suveränt läge invid Odenplan.

Härlig sekelskifteslägenhet med högt i tak och vackra fönster. Bra disponerad bostad med matplats i välutrustat kök, rymligt vardagsrum och badrum med badkar och tvättmaskin. Stabil förening med en fastighet i gott skick. Trevlig innergård med grillmöjligheter och infravärme.
Fastigheten har ett mycket eftertraktat och bekvämt, centralt läge i gamla trevliga kvarter med endast några minuters promenad till både City och Odenplan. Trevligt läge mitt i stan nära Tegnérlunden och Vasaparken, med både Vasastans utbud av butiker och restauranger och Drottninggatans Citypuls i direkt närhet. Går man över Barnhusbron till Kungsholmen så erbjuds bästa promensadstråket/löpslingan i stan. Bra kommunikationer. Föreningens hemsida: http://hem.bredband.net/facklan6

Beskrivning

- HALL -
Välkomnande hall med avhängning för ytterkläder och skor samt två bra garderober för det som inte ska vara framme. Ljust målade väggar och trägolv.
- VARDAGSRUM -
Rymlig sällskapsyta med plats för både soffgrupp och matsalsbord om så önskas. Två härliga fönster ut mot gatan. Detaljer som bröstpanel, stuckatur, takrosett. Lugnt och behagligt högt upp i huset. Målade väggar och vackert trägolv.
- KLÄDKAMMARE -
En rymlig klädkammare som är praktiskt inredd.
- KÖK -
Trivsamt kök med bra arbetsytor och gott om skåpsförvaring. Det stilrena köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt och kyl/frys. Vita skåpsluckor och arbetsbänk i laminat. Matplats för 4-5 personer framme vid fönstret. Målade väggar och trägolv.
- SOVRUM -
Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng och även en liten arbetsplats om så önskas. Tapetserade väggar, bröstpanel och vackert trägolv.
- BADRUM -
Helkaklat badrum i vitt med klinkergolv. Inredningen består av wc, handfat med kommod och badrumsskåp, badkar, handdukstork och tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning 2018.pdf BRF Stadgar Brf Facklan 6.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Facklan 6, Stockholm kommun, Skattesats 30.99%.

Församling

Adolf Fredrik.

Storlek

Boarea 45 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

19

Våning / hiss

Våning 4 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1888
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Facklan 6
Organisationsnummer: 716419-5666
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 19
Antal lägenheter: 22
Antal lokaler: 0

FÖRENING: Brf Facklan 6 förvärvade fastigheten 1991. Består av 22 lägenheter totalt 843 kvm boarea. Man godkänner delat ägande. Föreningen äger marken. Belåningen ligger på 3203 kr/kvm boarea, totalt 2,7 Mkr. Ekonomisk förvaltare är Rådrum, teknisk förvaltning har skötts av styrelse och BeWe fastighetsservice. Föreningens hemsida: http://hem.bredband.net/facklan6

Parkering: Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte.

TV och bredband: ComHem - tv och TeleNor - bredband

Gemensamma utrymmen: Grovsoprum finns med ingång från gatan. Tvättstuga i källaren med två maskiner, torktumlare och torkskåp.

Föreningens renoveringar

FASTIGHET: byggår 1888.
Genomförda renoveringar:
2019 - Stamspolning och diverse målningsunderhåll.
2013 - Markanläggning.
2012 - Tvättstugan och trapphusmålning.
2011 - Fönster mot gården målades.
2009 - Taket målades.
2007 - Ny fjärrvärmecentral.
2006 - Gården rustades upp.
2004 - Fönster mot gatan målades.
1997 - Hissen renoverades.
1995 - Stammar och el-stigar byttes.

Månadsavgift

Avgift: 2 710 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Trevlig grönskande innergård med pergola och gemensam sittgrupp med infravärme och grillmöjlighet. Cykelparkering på gården.

Driftskostnad

443 SEK varav:
Försäkring: 314 SEK
Elektricitet: 129 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 5.33810 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare

Bilplats

Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte.

Övriga utrymmen

Ett källarförråd tillhör lägenheten, ca 3 kvm.

Närområde

Allmänt om området: Ett härligt centralt område med flera parker inom promenadavstånd. Lugnt och trivsamt med allt du behöver inom bara några kvarter.
Kommunikation: Goda kommunikationer både från Odenplan och Centralen med bussar, T-bana och pendeltåg. Vid de närmaste busshållplatserna passerar linje 50, 53 och 61. Från Centralen finns även Arlanda express och flygbussar samt bussar och tåg till övriga delar av landet.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy