Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Artillerigatan 75, ½tr, Östermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
77 kvm
Avgift
2 969 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Trevlig och charmig 20-talslägenhet med 2 sovrum - mysigt hörnläge mot grönskande gård. Lågt belånad

En trevlig och charmig 3:a med härlig sällskapsdel, delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Lugnt och trivsamt hörnläge med ett högt ostört läge in mot en grönskande innergård. Bevarade originaldetaljer såsom serveringsskåp, spegeldörrar mm. Modernt stilrent kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Två bra sovrum. Badrum och gäst-wc. Föreningen har mycket god ekonomi och är lågt belånad, endast 465 kr per kvm/boarea. Fastigheten är i välskött och alla stora renoveringar är gjorda. Underhållsplan finns upprättad för 2018-2021.

Ett attraktivt läge med närhet till Karlaplan/Fältöverstens stora utbud av butiker och social service samt goda kommunikationer med både innerstadsbussar och T-bana.

Beskrivning

En charmig och vacker 20-talslägenhet med många tilltalande detaljer bevarade. Med ett högt hörnläge in mot en grönskande innergård bor du ostört och trivsamt med bara några trappsteg ut. Vackra fönster och golv, snickerier och spegeldörrar ger en fantastisk karaktär till bostaden.

- HALL -
Välkomnande hall med separat kapprum. Hatthylla i original med ankarkrokar. Ett charmigt serveringsskåp finns bevarat i passagen in mot det mindre sovrummet.

- KÖK -
Modernt stilrent kök i vitt med högblanka skåpsluckor, ljus bänkskiva och hel glasskiva bakom. Bra arbetsytor och gott om skåp. Utrustningen består av integrerad diskmaskin, induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, stor kyl/frys från SMEG och en tvättmaskin. Köket ligger delvis i öppen planlösning in mot vardagsrummet. Verkligen en trevlig social yta där alla är en del av gemenskapen.

- VARDAGSRUM ?
Härligt sällskapsrum med hörnläge och spröjsade fönster åt två håll mot den mysiga innergården. Fönstren ligger högt upp så här bor du ostört även om någon granne är ute. Rummet rymmer den stora soffan och matbord. Platsbyggd bokhylla ramar in öppningarna in mot köket. Målade väggar i en gråblå färg som framhäver de vita snickerierna. Fiskbensparkett med fris.

- SOVRUM ?
- Ett härligt master bedroom med två rymliga garderober i original vid sidan om fönstret samt ytterligare förvaring i en platsbyggd garderobsvägg. En djup fönsternisch med bänk av vit marmor används med glädje både som läshörna och sminkbord. Ljusgrå målade väggar och vackert såpat trägolv.
- Det mindre sovrummet rymmer även det en dubbelsäng om så önskas. Här finns bra förvaring i en fast garderob samt i serveringsskåpet i passagen in till rummet. Vita väggar och en fondtapet samt fiskbensparkett.

- BADRUM & GÄST WC -
- Det helkaklade badrummet ligger i direkt anslutning till master bedroom. Inredningen består av takdusch med handmunstycke avskilt med vikväggar, tvättställ med kommod och spegelskåp ovanför, wc, högskåp och handdukstork.
- Gäst wc i hallen, perfekt för gäster. Vägghängd wc och ett litet handfat samt praktisk förvaring.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning 2018.pdf BRF Brf Ripan 7 stadgar 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Ripan 7, Stockholm kommun, Skattesats 30.62%.

Församling

Hedvig Eleonora.

Storlek

Boarea 77 kvm.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Våning / hiss

Våning 1 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ripan 7
Organisationsnummer: 716420-0250
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 21
Antal lokaler: 1

FÖRENING: Brf Ripan 7 är en äkta förening och består av 22 lägenheter (1 630 kvm) varav 1 hr och 1 hr lokal (112kvm). Man godkänner delat ägande. Föreningen förvärvade fastigheten 2000 och de äger marken. Huset byggdes 1929. Fastigheten är i gott skick med alla större renoveringar gjorda. Lågt belånad förening, lån/kvm bostadsrättsyta är 465 kr. Ekonomisk förvaltare är SBC.

Utmärkt läge på Östermalm med närhet till Karlaplan och Östermalmstorg med dess rika utbud av butiker, restauranger och caféer. Med en kort promenad når man även grönområdena Gärdet och Djurgården. Väl fungerande kommunikationer med T-bana från Karlaplan och innerstadsbussar.

Parkering: Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte.

TV och bredband: Leverantör: bredband, tv, telefon - Telia Company.

Föreningens renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2018-2021, inga större underhåll är planerade.
Genomförda renoveringar:
2018 - Byte av dörrstängare.
2017 - Skorstensskydd, utsugsfläktar, säkerhetsåtgärder för takarbete, partiellt stambyte i samband med badrumsrenovering.
2016 - Ny entrématta.
2015 - Ny tvättmaskin och reparation av fasad.
2014 - Åtgärdande av vattenskada.
2013 - Målning av tak och skorstenar.
2012 - Målning av entrén, partiellt stambyte översta våningarna, uppgradering av el.
2011 - målning i trapphus och hiss.
2010 - Byte av fönsterglas, energiglas.

Energideklaration

Status: Beställd

Månadsavgift

Avgift: 2 969 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Trevlig grönskande innergård med gemensam sittgrupp och möjlighet att grilla.

Driftskostnad

650 SEK varav:
Försäkring: 350 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.81077 %
Andel av årsavgiften: 4.8988 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy