Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 295 000 SEK / som utgångspris
Adress
Kungsgatan 7, Centrum, Landskrona
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
105 kvm
Avgift
6 718 SEK / mån
Rum
3.5 rum

Etthundrafem kvadratmeter totalrenoverad sekelskiftesvåning på kunglig adress

Bara några kliv från Nyhamn, Venbåtarna, restauranger, teatern, konsthallen, Landskrona centrum och vackra Sofia Albertina kyrka! Denna härliga, ljusa cityvåning på 105 kvm och 3,5 rum och kök ligger på andra våningen i en av stadens mest välbevarade och uppskattade pärlor. Ritat av den danske arkitekten Ove Pedersen stod huset klart 1884-1885 i all sin prakt. De klassiska inslagen är välbevarade och än idag syns många tidstypiska arkitekturelement i den pampiga entrén på Kungsgatan 7.

Våningen är totalrenoverad och ingen har bott i lägenheten sedan renoveringen. Kök, badrum, lister, väggar och golv - allt har fått en ordentlig uppfräschning och går nu i en finstämd vit/grå färgskala. Här finns bevarat vackra takrosetter, stuckaturer, spegeldörrar, rum i fil, breda lister och fiskbensparkett. Kronjuvelen är en kakelugn i original i vardagsrummet.

Läget vid Sofia Albertinas plats och hamnen ser till att både grönskan och sundet finns precis runt hörnet. Varmt välkommen till en våning som andas historia!

Beskrivning

En mycket vacker entré tar dig på några få trappsteg till första våningen där du kan välja att gå eller ta hissen upp ytterligare en våning.

En bostad i den klassiska stilen har naturligtvis dubbla spegeldörrar i original i entrén och högt till tak. Hallen är enkelt möblerbar och ljus med ljusinsläpp genom det stora fönstret i väster. Genomgående vitmålade väggar. I hallen ligger ny stavparkett, i genomgångsrummet, köket och ett av sovrummen har man lagt ny parkett.

Från hallens förlängning mot vardagsrummet når du våningens ena sovrum, ljust och öppet med högt i tak. Här finns också det helrenoverade köket placerat, med ny inredning i grått från Ballingslöv, väl tilltagna förvaringsutrymmen och vitvaror i rostfritt från Siemens. En delad kyl/frys, spis med induktionshäll och varmluftsugn, 2 st inbyggda microvågsugnar samt integrerad diskmaskin gör matlagningen till ett rent nöje. Fläkten kommer från Franke. Den nya inredningen ger trots sin moderna profil köket en charmig atmosfär.

Ett genomgångsrum som enkelt kan möbleras till hemmakontor eller kanske ett eget bibliotek, leder vidare till lägenhetens badrum och vardagsrum. Via denna passage kan du även komma ut i en "pigtrappa" som leder till innergården, en separat ingång för svunna tiders tjänstefolk.

Badrummet är helkaklat och mycket fräscht i sobra färgval. Här finns bl.a. dusch, handdukstork och en förvaringsmöbel i vitt samt spegel från Carnague. Öppningsbart fönster och spotlights i taket. Badrummet är renoverat av fackman, intyg finns.

I vardagsrummet pryder en elegant och dekorativ kakelugn sin plats (går ej att elda i), du har den faktiskt i blickfånget redan i hallen. Fiskbensparkett, breda golv- och dörrlister, takrosetter, stuckatur och inbyggd förvaring i original ger helt rätt sekelskifteskänsla.

Sista rummet är ett stort, mycket vackert rum, att använda till förslagsvis sovrum, beläget med utsikt över bl.a. Sofia Albertina kyrka. Två inbyggda förvaringsskåp ramar in en dekorativ nisch i väggen. Rummet kan delas av till två rum.

Detta är en bostad som passar den stilmedvetna, den arkitektur- och historieintresserade, som vill skapa sig en helt unik plats i tillvaron. Närheten till både vatten, kommunikationer på land och hav, parkernas grönska, stadskärnan med shopping, kultur, nöjen och service, ger alldeles speciellt bra förutsättningar för att trivas.

Välkommen hem!

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration BRF Stadgar.pdf BRF 2716 Sofia Albertina Årsredovisning 2018.pdf Info, Undersökningsplikt & Felansvar.pdf Info, Så här mäter du bostaden.pdf Info, Energideklaration.pdf Info, Bra att veta om Budgivning.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Havsörnen 2, Landskrona kommun, Skattesats 32.67%.

Församling

Landskrona, del.

Storlek

Boarea 105 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3,5 rum, varav 2-3 sovrum.

Lägenhetsnummer

7

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1884-1885
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Sofia Albertina
Organisationsnummer: 769617-4445
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 7
Antal lägenheter: 16
Antal lokaler: 3

Föreningen bildades 2007 och omfattar förvaltningen av fastigheten Havsörnen 2. I föreningen finns totalt 16 lägenheter med adresserna Kungsgatan 7 och Södra Långgatan 6, precis vid den vackra kyrkan Sofia Albertina.

Huset byggdes ca 1884-85 och är ritat av samma arkitekt som Rådhuset och nuvarande Handelsbanken, den danske arkitekten Ove Pedersen. Stilen är artikulerad klassicism och är välbevarad i denna byggnad, både tekniskt och estetiskt. T.ex. är lister, balusterverk och andra klassiska arkitekturelement så tätt fogade så att murliv och ornament inte kan skiljas åt.
Förutom denna fastighet så finns det bara 5 hus till i Landskrona i den här stilen.

Gatan är äldre. Kungsgatan byggdes på senare delen av 1700-talet och var tänkt som paradgata i Landskrona (det är därför den är så bred). Av olika skäl blev det istället en ovanligt stor bakgata när man fick lägga ner den enorma 1700-talsombyggnation av staden.

Administrativ förvaltning sköts av HSB Landskrona.

Parkering: Föreningen tillhandahåller inga parkeringar. Det finns gott om gratis parkeringsmöjligheter längs gatorna i området.

TV och bredband: ComHem

Gemensamma utrymmen: I källaren finns en gemensam tvättstuga, samt förråd tillhörande lägenheterna.

Föreningens ekonomi

Föreningen har god framförhållning i underhållsplanering och avsätter medel för detta.
Kassaflödet är positivt och trots den linjära avskrivning som numera tillämpas har överskott hittills ändå kunnat redovisas. De låga bolåneräntorna har givetvis bidragit. I syfte att begränsa riskerna med låneräntor löper föreningens lån på olika bindningstider. Föreningens banklån uppgår på bokslutsdagen till 9 025 477 kronor. Under året har föreningen amorterat 117 015 kronor.

Uppgifter från 2018 års Årsredovisning.

Föreningens renoveringar

Renovering av entrén/trapphuset pågår under 2019. Det finns också eventuella planer på att byta ut/uppgradera värmeanläggningen. Föreningen följer den framtagna underhållsplanen, som uppdateras löpande. Fastigheten är stambytt på 80-talet.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 132 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2010-10-29

TV

Comhem

Internet

Comhem

Månadsavgift

Avgift: 6 718 SEK / mån
Inkl värme, vatten och kabel-TV. Enligt uppgifter från bostadsrättsföreningen.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam innergård med bl.a. utemöbler, gräsmatta och planteringar. Här finns även ett miljöhus.

Driftskostnad

225 SEK varav:
Elektricitet: 225 SEK

Driftskostnaden omfattar hushållsel, uppgifter från säljaren.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 6.47123 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Renovering av entré och trapphus pågår.

Bilplats

P-plats ingår ej, men det finns gott om gratis parkeringsmöjligheter utanför.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy