Länk kopierad!

Visningar

sön 1 mar 14:00 - 14:40
Öppen visning - anmäl er gärna
mån 2 mar 17:30 - 18:00
Öppen visning - anmäl er gärna

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 295 000 SEK / Utgångspris
Adress
Flädervägen 6 A, Enskede/Enskededalen, Enskededalen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
45 kvm
Avgift
3 142 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig gavellägenhet från funkiseran i mysiga villakvarter

Kom in i denna tvåa och möts av en charmig och ljus gavellägenhet med fint ljusinsläpp, fönster i flera väderstreck samt fina ytskikt. Lägenheten ligger i en fastighet byggd 1945 och erbjuder uppskattade funkisdetaljer från 40-talet som förhöjer charmen.
Rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck. Stilrent, helkaklat badrum med tvättmaskin. Mysigt och insynsskyddat sovrum. Fräscht kök med originaldetaljer, goda förvaringsmöjligheter och diskmaskin. Genomgående parkettgolv och generös takhöjd. En välplanerad bostad med härlig atmosfär. Föreningen har en trevlig gemensam gård med grill och odlingsmöjligheter.
Här bor du i ett lugnt och mycket trivsamt läge nära två T-banor och flera busslinjer i kvarteret. Restauranger, tobaksaffär, gym och grönområden runt hörnet och ändå bara en kort cykeltur eller tunnelbanefärd till Södermalms puls.

Säljarnas egna ord: För oss har läget varit det vi uppskattat mest, en bra blandning av tillgång till allt stan erbjuder och närheten till lugnet i naturen. Lägenheten ligger bredvid det fina världsarvet Skogskyrkogården och nära Nacka naturreservat med badsjö och fina stigar. Det finns mysiga kaféer och bagerier i närområdet som vi ofta går till för att fika eller köpa bröd till helgfrukosten.

Välkommen hem!

Beskrivning

Härlig lägenhet som genomsyras av en perfekt blandning av nytt och original från 40-talet

HALL
I denna tvåa välkomnas vi av en trevlig, inbjudande och funktionell hall med hatthylla, platsbyggda garderober med överskåp och säkerhetsdörr. Hallen pryds av vita väggar och parkettgolv.

KÖK
Från hallen når vi det hemtrevliga och renoverade köket som andas 40-tals-charm. Det tidstypiska köket går i genomgående ljusa färger och har originalskåp från 40-talet, fina beslag samt ett välbevarat vackert serveringsskåp som rymmer det mesta. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin (integrerad), gasspis, gasugn och kyl/frys.

SOVRUM
Från köket når du detta insynsskyddade sovrum, som är inbjudande och mysigt med plats för stor säng. Väggar i rogivande blå ton och parkettgolv.

VARDAGSRUM
Rymligt och trivsamt rum med underbart ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Vardagsrummet har stora lättmöblerade ytor med plats för soffgrupp, mediamöbel samt en rejäl matsalsgrupp om så önskas. Klassiskt vita väggar i kombination med ett fint parkettgolv.

BADRUM
Stilrent, insynsskyddat och fräscht badrum med värdringsfönster som skänker ett fint ljus. Helkaklat med vitt väggkakel kombinerat med mörk klinker på golvet. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, handdukstork (vattenburen värme), tvättmaskin, wc-stol, spegel som öppnar upp ytan och hjälper ljuset som kommer från fönstret att spridas i rummet.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd på ca 6-7 kvm samt ett matkällarförråd med hyllplan på ca 1 kvm. Tvättstugan ligger i källaren liksom cykel- och barnvagnsrummet. Allt i samma hus som lägenheten! Fiberbredband är indraget i lägenheten.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Årsredovisning Stadgar

Bostadsfakta

Kommun

Småstaden 1, Stockholm kommun, Skattesats 30.76%.

Församling

Skarpnäck.

Storlek

Boarea 45 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen..

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

464

Våning / hiss

Våning 1 av 2.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1945
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Flädergården
Organisationsnummer: 769623-0189
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 464
Antal lägenheter: 32
Antal lokaler: 2

Populär och stabil förening som förvärvade 2012 husen från Familjebostäder AB. Brf Flädergården består av 32 bostadslägenheter 1 322 m2 och lokaler 98 m2 i två hus med adresserna Flädervägen 6 A-B och Tistelvägen 1 A-B. Föreningen har 7 hyresrätter kvar vilket är en stor dold tillgång. Fastigheten är upplåten med tomträtt, vilken läggs om år 2021 (är redan omförhandlad).

För mer information om föreningen besök deras hemsida www.brffladergarden.se

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. I närområdet råder boendeparkering till en kostnad om f.n. 500 kr/mån.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV. Bredband 100/100 Mbit/s genom Bahnhof ingår genom ett obligatoriskt påslag i avgiften om 130 kr/månad.
Kabel-TV (bas) från Comhem ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen: I huset på Flädervägen finns föreningens tvättstuga som renoverades 2003. Tvättstugan består av 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. I huset på Tistelvägen 1A finns en föreningslokal med kök. Föreningsmötena hålls där. Styrelsen undersöker om användningen av lokalen kan utvecklas.

FÖRRÅD
Till varje lägenhet hör ett nätbursförråd. I husens källare finns flera lokaler/förråd som föreningen hyr ut. Om du är intresserad av att hyra ett förråd i källaren kontaktar du någon i styrelsen. Priserna varierar bl.a. beroende på förrådens storlek. Kortaste hyrestid är 3 månader.

SOPHANTERING
På föreningens två gårdar finns s k mollusk för hushållssopor och en separat för komposterbart köksavfall. Återvinningsstation finns utanför Abbes ca 80 meter från Brf Flädergården. Här mottas följande fraktioner: Pappersförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar, färgat glas, ofärgat glas och tidningar.

Föreningens ekonomi

För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning och stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp. Föreningen har uppdragit åt Restate AB att hålla i föreningens räkenskaper, register över bostadsrätter och hyresgäster, inteckningar m.m. Restate skickar ut hyresavier och avgiftsavier.
Inget beslut är fattat om avgiftshöjning. Föreningslokalen har nyligen hyrts ut på 3 år till en konstnär. Ger drygt 80 tkr inklusive moms per år till föreningen. En inkomst som föreningen inte tidigare har haft.

Föreningens renoveringar

Underhållsplan framtaget 2019 för 30 år framåt.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen på att renovera föreningslokalen för att senare kunna hyra ut den som kontor. Inga andra planerade större arbeten.

UTFÖRDA RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
1988 Tilläggsisolering fasad
1988 Renovering tak
2009 Fjärrvärme
2009 Omdragning el i lägenheter
2010 Renovering tvättstuga
2010 Stambyte kök/badrum
2015 Nya vindskivor, målning av vindskive plåtar och takfot
2016 LED lampor med rörelsedetektor i trapphus
2016 Renovering av takkupor och rökgashuvar samt målning av takplåt
2016 Gemensamt bredband via Bahnhof (100/100).
2017 Byte av ventiler på elementen
2018 Byte av rökgasluckor (brandskydd), renovering av föreningslokalen. Ny hemsida, påbörjat upprättande av underhållsplan och inköp av nya trädgårdsmöbler. Byte av cirkulationspump, 4 st nya takkupor.

EL
Fastigheten har en-fas.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2015-01-26
Energiprestanda primärenergital: 160 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 3 142 SEK / mån
inkl. värme, VA, kabel-TV (bas) + obl avgift om 130 kr för bredband

Driftskostnad

238 SEK varav:
Försäkring: 108 SEK
Övrigt: 130 SEK
Uppgiften skall ses som ett riktvärde och kan skilja sig beroende på avtal, leverantör, hushållet storlek samt olika vanor. Posten "övrigt" avser gas ihopbakad med obl. avgift för bredband om 130 kr/mån.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.46203 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Saknar balkong

Tomträtt
Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd (i varje hus), gemensamhetslokal, källarförråd och matkällarförråd. I huset finns nyrenoverad tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Gemensamma uteplatser med utemöbler.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy