Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 095 000 SEK / utgångspris
Adress
Bageribacken 6, Saltsjöqvarn, Nacka
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
55 kvm
Avgift
2 963 SEK / mån
Rum
2 rum

Välplanerad med balkong, intill Södermalm

Välkommen hem till idylliska Saltsjöqvarn och denna charmiga 2:a som ligger med absolut toppläge. Här bor du lugnt med balkong inbäddad i grönska endast ett stenkast från Södermalm och mycket goda kommunikationer.

I Saltsjöqvarn bor du lugnt och naturnära samtidigt som du bokstavligen har innerstan runt hörnet. Längs kajen finner du ett promenadstråk med utsikt mot Stockholms inlopp och Djurgården. Här finner du också Boule & Berså samt populära Elite Hotel med frukostbuffé och spa i Sturebadets regi. Inom gång- och cykelavstånd når du enkelt såväl Hammarby Sjöstad som östra Södermalm och Kvarnholmen. Området bjuder på goda kommunikationer i form av samtliga Nacka/Värmdöbussar, stadsbussar, Saltsjöbanan och tvärbana. Det tar endast 20 minuter att cykla till Stockholm centrum och några minuter att gå till Södermalm. Nere vid kajen tar du enkelt båten (SL) till Djurgården, Nybroplan och Frihamnen på Lidingö.

Lägenheten har genomgående modern och öppen planlösning och stora härliga fönsterpartier som skapar ett vackert ljusinsläpp i hela lägenheten. De sociala ytorna är inbjudande och i vardagsrummet finns en naturlig plats för soffgrupp. Köket ligger intill och har en öppen känsla mot vardagsrummet och stor matplats. Från vardagsrummet når man även den mycket inbjudande balkongen som är rymlig och har ett lummigt läge med eftermiddagssol. Intill balkongen då huset ligger i souterräng finns en gräsmatta man enkelt kan nyttja.

Sovrummet är minst sagt rogivande med mörka väggar och god förvaring, i hallen finns också tillgång till en mycket rymlig klädkammare. Badrummet är väl tilltaget och helkaklat. Här finns både dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Här bor du i en mycket välskött förening med god ekonomi, 2018 amorterade man 6 miljoner på lånen. Här finns också faciliteter som gästlägenhet och festlokal.

Beskrivning

Hall - Via säkerhetsdörr når du en välkomnande hall med svart klinkergolv och målade väggar i vitt. Plats för avhängning och ingång till stor klädkammare med garderober och öppen inredning.

Kök - Smakfullt kök med vitlaserat ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Inrett med vita köksluckor, vit bänkskiva med rostfri kant och svart kakel. Vitvaror såsom spis med häll och ugn, rostfri fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Matplats för 4-6 personer intill stort fönster och öppen planlösning mot vardagsrum.

Vardagsrum - Ljust och luftigt vardagsrum med vitlaserat ekparkettgolv och målade väggar i vitt. God plats för soffgrupp och utgång till balkong.

Balkong - Mysig balkong om ca 4,5 kvm med trätrall. Lummigt läge mot grönska. Intill balkongen finns gräsmatta att nyttja.

Sovrum - Inbjudande sovrum med vitlaserat ekparkettgolv och målade väggar i mörkgrönt. Garderobsvägg med 3 garderober.

Badrum - Fräscht badrum med gråblått klinkergolv och vitt kakel med blå bård. Här finns toalett, handfat, badrumsskåp, handdukstork, dusch med glasvägg, vägghängd förvaring och kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Bosch.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2019.pdf BRF Energideklaration hästholmsvägen.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 30.76%.

Storlek

Boarea 55 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

3052

Våning / hiss

Våning 1 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2001
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Saltsjöqvarn 1
Organisationsnummer: 769602-1646
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 3052
Antal lägenheter: 172
Antal lokaler: 4

Brf Saltsjöqvarn 1 är en välskött förening som omfattar fyra flerbostadshus med 172 lägenheter och 4 lokaler. Fastigheterna är uppförda 1999-2001. Föreningen har mycket god ekonomi och har under 2018 amorterat av 6 000 000 kr på sina lån. Föreningen har en mycket informativ hemsida www.saltsjoqvarn.se

Parkering: I föreningen finns 130 garageplatser. Dessa kan hyras för 900 kr/mån eller 1200 kr/mån för elbil. I garaget finns också MC/EU-moped platser för 275 resp. 150 kr/mån. Nuvarande kö är inte särskilt lång. Parkeringsplatser går också att hyra i två olika p-hus i närområdet via Carpark (0771-969000). För besökande finns 11 platser (med P-automat) utanför Bageribacken 8. Däckförvaring kan hyras av föreningen. För mer info om p-plats se www.saltsjoqvarn.se.

TV och bredband: Tv via kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud tv ingår i månadsavgiften. Bredband via fiberanslutning (1 Gbit/s). Leverantör: Bahnhof. Ett obligatoriskt tillägg för brebandet om 100 kr/mån aviseras på månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6 kvm. I föreningen finns också cykelrum, tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel, samlingslokal (kan hyras för 200 kr/dygn) och gästlägenhet (kan hyras för 400 kr/dygn).

Föreningens renoveringar

2017 - Ommålning träpartier på fasad
2018 - Putsat om fasad
2017-2024 Byte av hissmotorer
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2045.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 131 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2009-04-15

Månadsavgift

Avgift: 2 963 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (Obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån tillkommer för bredband).

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en trevlig innergård med liten lekplats, sandlåda och sittplatser. Uppe på berget finns också en trevlig "park" med fantastisk utsikt över Stockholm.

Driftskostnad

390 SEK varav:
Försäkring: 140 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Angiven driftkostnad är för 3 personers hushåll (2 vuxna och 1 barn). Kostnaderna kan både vara högre och lägre för ny ägare.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.4303 %
Andel av årsavgiften: 0.4303 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6 kvm.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy