Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
795 000 SEK / /utgångspris
Adress
Erikslundsvägen 20, Rosenkälla, Nyköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
46 kvm
Avgift
2 903 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Yteffektiv minitvåa!

Här välkomnas du till en välplanerad och fin lägenhet som är i riktigt bra skick. En optimalt planerad enrummare som byggts om till en yteffektiv minitvårummare med fina ytskikt och utmärkt planlösning. Njut av härlig balkong med soligt läge med utgång från vardagsrummet. Bostaden rymmer ett fint kök som öppet till vardagsrum med en bardisk som skiljevägg. Vardagsrummet är avdelat med en praktisk sovalkov som nu byggts om till ett sovrum. Fräscht badrum sedan stambytet tidigt 2000-tal. Här har du också bra förvaring i stort förråd/klädkammare. Lägenheten ligger endast en halv trappa ned i huset.

Rbf Nyköpingshus 14 är en stabil och välskött förening med god ekonomi. Föreningen tillhandahåller bland annat tvättstuga och en trevlig och välskött innergård. I månadsavgiften om 2903 kronor ingår vatten, värme och tv med stort kanalutbud. I Rosenkälla bor du i trivsamma kvarter. Fina promenadstråk ligger precis intill och Rosvalla ligger inom bekvämt gångavstånd. Här finns även matbutiker, fina grönområden, skolor och busshållplats. Det här är den perfekta lägenheten för dig som letar efter ditt första boende - Bara att flytta in!

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall
Det första som möter oss när vi kliver in i denna lägenhet är en funktionell hall med hatthylla. Hallen har målade väggar och ett snyggt vitt golv. Härifrån har du ingång både till klädkammare med praktisk inredning och badrum.

Kök
Ett ljust och yteffektivt kök med generösa arbetsytor och öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är utrustat med spis, fläkt samt en kombinerad kyl/frys. Målade väggar och klinkergolv.

Vardagsrum och Sovalkov
Från vardagsrummet når du detta sovrum, som är mysigt och litet med plats för säng. Målade väggar och parkettgolv i fiskbensmönster. Från vardagsrummet finns utgång till balkong med soligt läge.

Badrum
Funktionellt badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Badrummets inredning består av toalett, dusch, handfat med kommod samt överhängande spegelskåp, handdukstork samt tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration, utgången augusti 2019 Stadgar Årsredovisning-2018 Frågelista.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nyköping kommun, Skattesats 33.67%.

Församling

Nyköping.

Storlek

Boarea 46 kvm. Uppgiften om lgh yta härrör från föreningen. Olika mätmetoder har använts över tid..

Rum

1,5 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

233514002-0129

Våning / hiss

en halv trappa ned
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1963-65
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Övrigt: I föreningen finns ett övernattningsrum med 5 sovplatser som går att hyra för 100:-/natt för första natten och sedan
50:-/natt.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Rbf Nyköpingshus 14
Organisationsnummer: 719000-3496
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 233514002-0129
Antal lägenheter: 192
Antal lokaler: 8

Riksbyggens Bostadsrättsföreningen Nyköpingshus 14 äger och förvaltar fastigheterna Strandpiparen 1 och Tofsvipan 1 i Nyköpings kommun, med därpå 1963-1965 uppförda flerbostadshus och upplåter 192 lägenheter med bostadsrätt, samt 8 lokaler, 17 varmgarage, 45 termogarage och 132 p-platser med hyresrätt.

Den totala bostadsarena uppgår till ca 27 200 kvm.

I föreningen finns ett övernattningsrum med 5 sovplatser som går att hyra för 100:-/natt för första natten och sedan 50:-/natt.

Parkering: Separat kö till garage och parkering med eller utan elstolpe.

TV och bredband: Tv, bredband via Telenor. Basutbud kanaler ingår.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar eller reparationer i dagsläget, kontrollerat ordförande 2019-10-17

Föreningens renoveringar

Stambyte badrum 2003. Nya fönster och balkongdörrar 2006.Säkerhetsdörrar 2009. Tvättstugor 2012.
Föreningen planerar att lägga elen centralt och bostadsrättsinnehavarna behöver då inte teckna egna elabonnemang. Avgiften regleras efter verklig förbrukning.
Föreningen diskuterar ev balkonginglasningar, men inget beslutat ännu enligt ordförande 2019-09-17.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Canal Digital.

Internet

Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget.

Månadsavgift

Avgift: 2 903 SEK / mån
inkl. värme, VA, renhållning, TV basutbud. Till avgiften tillkommer 109 kr /månaden för elförbrukning.

Driftskostnad

213 SEK varav:
Försäkring: 104 SEK
Elektricitet: 109 SEK
Gemensam el avläses och regleras på avin från föreningen

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.35386 %
Andel av årsavgiften: 0.35392 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 496 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Separat kö till garage och parkering med eller utan elstolpe.

Övriga utrymmen

Tvättstuga

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy