Länk kopierad!

Visningar

sön 20 okt 14:00 - 14:30
Öppen visning, välkommen!
mån 21 okt 17:30 - 18:00
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
695 000 SEK / / eller högstbjudande
Adress
Svartåliden 8, Mjölby
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
60.5 kvm
Avgift
3 462 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

RYMLIG TVÅA MED INGLASAD BALKONG MITT I CITY!

Välkommen till en välplanerad gavellägenhet på femte våningen (hiss finns) mitt i City vilken erbjuder en luftig och trivsam planlösning med väl tilltagen storlek på rummen, goda förvaringsmöjligheter samt en underbar inglasad balkong i söderläge med härlig utsikt samt läge för eftermiddags- och kvällssol. Här bor du bekvämt med ett centralt läge endast några minuters gångväg från pendel och affärer mm.

Denna populära och mycket välskötta HSB förening erbjuder de boende en hög service med bland annat tillgång till övernattningslägenheter, festlokal, bastu/relax och miljöstationer för återvinning . Fastigheten har även en handikappanpassad entré med automatiska dörröppnare och rullstolsramp, renoverad och fräsch trappuppgång samt en välutrustad och praktisk tvättstuga. Vidare har föreningen satt in nya 3-glasfönster 2010, renoverat och glasat in balkonger 2004 och renoverat trappuppgångar 05-06. Stambyte och badrumsrenovering utfördes 1996. Fiberanslutning och kabel-tv finns.

Välkommen på visning!

Beskrivning

Praktisk entréhall med kapprum och städskåp/förvaringsskåp. Rymligt sovrum inrett med plastmatta och hel garderobsvägg. Välplanerat duschrum inrett med våtrumsmatta och våtrumstapet, duschkabin, vit kommod, väggskåp och toppmatad tvättmaskin. Kök med matplats inrett med plastmatta, vita köksluckor, spis, kyl/frys och bänkdiskmaskin. Rymligt och ljust vardagsrum inrett med ekparkettgolv och ljusa tapeter. Här finns även utgång till en stor inglasad balkong med fin utsikt och perfekt läge för eftermiddags- och kvällssol.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Kommun

Abbedissan 9, Mjölby kommun.

Storlek

Boarea 60.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

16-2040-1-51-2

Våning / hiss

Våning 5 av 7.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1960
Fönster: 3-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Abbedissan
Organisationsnummer: 723000-0262
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 16-2040-1-51-2
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Bostadsrättsföreningen bildades 1955 och föreningens hus stod inflyttningsklara 1959-62. Föreningen äver fastigheterna Primklockan 1 med adress Industrigatan 11-13, Abbedissan 9 med adress Svartåliden 4-8 samt Abbedissan 11 med adress Alex Träffs gata 3-7. Föreningen har 247 bostäder, 2 bostadsrättslokaler, 15 hyreslokaler, 33 garage och 59 bilplatser.

Föreningen har har tecknat en kollektiv försäkring avseende bostadrättstillägg för alla bostadsrätthavare.

Föreningens renoveringar

Renoveringar:
2004 Inglasning av balkonger
2010 Radonmätning gjordes med godkänt resultat och även Energideklaration är utförd.
2010 Nya PVC-fönster med förbättrad isolering mot drag och ljud
2011 Vindar och krypvindar tilläggsisolerades
2013 Taken renoverades på de fyra höghusen
2014 Har brandskyddet utökats. Hårdgjorda ytor för stegbil har anlagts på båda sidor av höghusen. Optiska, trådlösa brandvarnare har satts upp i trapphus, vindsutrymme, källargångar samt delats ut till samtliga lägenheter.
2015 Lägenhetsdörrar och dörrar till gemensamma utrymmen har fått nya lås

2016 Installerades postboxar

Föreningen har även:

Väderprognosstyrning av fjärrvärmen som minskar värmekostnaderna och koldioxidutsläppet och ger jämnare innetemperatur.
2014 gick föreningen över till miljövänlig så kallad "grön el". Ljuddämpande takbeläggning och automatisk belysning i trapphusen. Två egna återvinningsstationer för källsortering och kompostering av hushållsavfall. Entrédörrar med automatisk öppnare.
Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget, tjänster som ingår i avtalet och föreningens månadsavgift är bredband 250/100 Mbit/s, telefoni Mini (Samtalsavgiften debiteras den boende) och TV T-1 BAS med HD-box.
Föreningen har har tecknat en kollektiv försäkring avseende bostadsrättstillägg för alla bostadsrättshavare.

TV

TV, kabel-tv via Telenor.

Internet

Fiber via Telenor.

Månadsavgift

Avgift: 3 462 SEK / mån
Inklusive värme, vatten och grundutbud för tv.

Driftskostnad

300 SEK varav:
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1162 SEK
Betalas av: Köpare

Renoveringar

Nya 3-glasfönster 2010. Renoverat inglasning av balkonger 2004. Renovering av trappuppgångar 05-06. Stambyte utfördes 1996. Nya lägenhetsdörrar/säkerhetsdörrar.

Uteplats

Rymlig, inglasad balkong i söderläge med eftermiddag- och kvällssol.

Bilplats

I föreningen finns 44 garageplatser och 66 parkeringsplatser. Till bilplatserna är det separat kö.

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd, matkällare, samlingslokal, tre övernattningsrum, bastu och tvättstuga med torkrum

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy