Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Näckrosvägen 41, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
62 kvm
Avgift
3 559 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Kanonläge: inglasad balkong, fönster i tre väderstreck och direkt närhet till tunnelbana och natur

Välkommen till Näckrosvägen 41! Direkt när du kliver in genom dörren på Näckrosvägen möts du av en stor och ljus hall som öppnar upp sig mot sovrum, vardagsrum, kök, walk-in-closet och badrum. Köket är effektivt och socialt planerat med ett fantastiskt ljusflöde från fönster i två väderstreck och gott om förvaring för allt porslin och alla köksredskap. Badrummet är helkaklat med porslin i vitt kombinerat med kromade detaljer och en duschhörna samt för extra trivsel tvättmaskin och ett vädringsfönster. Vardagsrummet är stort och rymligt med plats för allt du behöver såsom både soffhörna och matplats för middagar och härliga stunder med vänner och familj där man på ett smakfullt sätt integrerat spotlights och ljus i taket. Sovrummet med sin grönskande utsikt ligger i ett lugnt läge som dessutom blir insynsfritt och ger dig en fantastisk plats att vila på. Den härliga balkongen som nås via vardagsrummet ligger i perfekt solläge med västlig riktning och blir som ett extra rum under större delen av året tack vare sin inglasning. Balkongen bjuder in till härliga sommarkvällar med en bra bok eller ett gäng vänner och flera koppar morgonkaffe. Välkommen till Näckrosvägen 41, ett boende att trivas i!

Utöver lägenhetens egna attribut får heller inte missas att denna lägenhet är en del en av de mest välordnade föreningarna i Solna Brf Näckrosen och har en bra samt solid ekonomi. Föreningen uttrycker med egna ord att de har "fastighetstekniskt en väldigt god standard" och håller god ordning på de jobb som behöver genomföras samt erbjuder medlemmarna fina förmåner. Dessa är i form av TV och bredband som ingår i avgiften samt bland annat en föreningslokal som kan hyras för både festligheter och övernattning för gäster. Läs mer om föreningen och dess förmåner på: http://www.brfnackrosen.se/forening.html

Råsunda är ett av Solnas mest populära områden med flertalet riktigt bra restauranger och trendiga cafeer blandat med historia i anrika Filmstaden. Där finns en av Stockholms mysigaste biografer som ligger precis bakom knuten. Det är dessutom helt perfekt för dig som vill bo med direkt närhet in till stan och shopping i världsklass. Tunnelbanan Näckrosen ligger runt hörnet och buss 515 som tar dig direkt in till Odenplan går även denna precis utanför bostaden. Nordens största köpcentrum Mall of Scandinavia med butiker och restauranger samt pendeltåg och tvärbana nås med 10 minuters promenad. Utöver kommunikationer och service får man inte glömma bort alla härliga grönområden runt omkring. Exempelvis finns det riktigt fina promenadstråk runt Råstasjön och Lötsjön där du kan ta en söndagspromenad, satsa med kvällens löprunda eller slå dig ner för en picknick på sommaren.

Beskrivning

Övrigt

2 förråd finns, ett vindsförråd och ett matkällarförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar Brf Näckrosen.pdf BRF Årsredovising 2018.pdf BRF Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun.

Storlek

Boarea 62 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

0236

Våning / hiss

Våning 3 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1945

Föreningen

Föreningens namn: Näckrosen i Solna
Organisationsnummer: 715200-1504
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0236
Antal lägenheter: 521
Antal lokaler: 37

Brf Näckrosen ligger centralt och naturskönt i Solnas mest välbevarade delar, i stadsdelen Råsunda/Näckrosen, granne med Gamla Filmstaden som har restauranger och en modern SF-biograf.
I mitten av föreningen ligger Näckrosparken och Råsunda kyrka. De gröna rekreationsområdena runt Råstasjön och Lötsjön med ett ymnigt fågelliv och
det populära kaféet "Gröna Stugan" ligger på ett stenkasts avstånd. Föreningen har 521 lägenheter i 21 hus med total boarea av 30.413 kvm vilket gör det till en av de största föreningarna i landet. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Härutöver finns 36 lokaler med sammanlagt drygt 1 700 kvm yta. Lokalerna har ett brett utnyttjande, bl a finns radio och TV-service, en restaurang, ett skrädderi och ett privat daghem.
Alla hus stod helt färdiga 1948, första inflyttning 1945, men föreningen stiftades och började byggas i Riksbyggens regi med start år 1944.

Parkering: Föreningen hyr ut 67 parkeringsplatser, uthyres 350 kr/mån utan eluttag och 400 kr/mån med eluttag. Dt finns även 8 mc-platser för uthyrning. Kösystem tillämpas. 13 garageplatser uthyres 450 kr/mån. Separat kö. Kötiden på samtliga platser är över ett år. Det finns även boendeparkering i området.

TV och bredband: Kabel-tv levereras via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Numera finns samtliga tv-kanaler även digitalt vilket medför en extra kostnadspost utöver avgiften per lägenhet på ca 42 kr/mån.
Samtliga lägenheter är kollektivanslutna till bredband 100/100 från Ownit. För det tillkommer en extra kostnad på 89 kr/mån. Bredbandsuttag finns även i varje lägenhet för ComHem. Detta eller övriga abonnemang tecknas och debiteras enskilt.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugor (varav en i huset), cykelförråd, samlingslokal och snickerilokal.

Föreningens ekonomi

Föreningen har god ekonomi och låg upplåning.
Inga beslut finns för ändrad årsavgift.
Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att man som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningens renoveringar

Utförda renoveringar:
1993-1994 Elstigar bytta
1993-1994 Stambyte
2006 Renovering av trapphus inklusive ytterportar av ek och slipning av marmorgolven
2008 Nya sophus
2009 Markarbeten slutfördes sommaren 2009 med ett mycket fint resultat. Nya stenläggningar, rabatter, buskage, gräsmattor och trappor samt ny dränering runt husen.
2009 Renovering av balkonger
2011 Föreningen har lagt byggnadsnät runt skorstenarna. Föreningen kommer att plåta in skorstenarna några i taget allt eftersom ekonomin tillåter.
2012 Renovering delar av tak, dock pågår ständigt underhåll av tak.
2012 Fasad på Näckrosvägen 11-15 har putsats om, samt tak lagts om på nr. 11-15.
2012 Utskjutande entrétak reparerats och målats på nr. 17-43 ojämna nr 38-40 och Råsundavägen 146-148.
2012 Förstärkning av vändplan Näckrosvägen 17
2013 Byte av passersystem.
2013 Byte av trapphusbelysning till rörelsestyrda led-armaturer nv 18-34
2014 Rivning av industriskorsten
2015 Byte av trapphusbelysning till rörelsestyrda led-armaturer nv 5-9
2013-2016 Fasad rengöring och målning av Näckrosvägen 18-34 jämna nummer.
2014-2015 Bytt tak och målat om ställningarna till taken på samtliga piskaltaner.
2013-2015 Fönstermålning av yttre bågar och karmar samtliga fönster.
2016 Byte av dörrar till piskaltaner har genomförts.
2016 Målning av samtliga tvättstugor.
2016 Stamspolning av både köks- och badrumsstammar (detta görs regelbundet med rekommenderat intervall).
2014-2016 Energisparande åtgärder har utförts som lett till stora besparingar i energikostnaderna.
2016-2017 har föreningen bytt ut samtliga 18 garageportarna för att få större säkerhet och bättre isolering.
2017 har samtliga entredörrar slipats och lackats.
2017 -2018 har totalt 9 hissar renoverats.
2018 har en genomgång av och byte/reparation av samtliga handräcken i samtliga fastigheter utförts
2018 Byte av yttre källardörrar Nv 5-7.
2018 Som ett led i SBA-arbetet har branddörrar, brandvarnare och brandsläckare installerats på samtliga 14 tvättstugor.
2018 har samtliga betongsocklar på tegelfastigheterna rengjort, reparerats och målats.
2018 har föreningslokalen genomgått en omfattande renovering med bland annat nyinstallation av sängskåp och dusch.

Kommande renoveringar:
2017 och ca 10 år framåt kommer föreningen att succesivt utföra större underhåll på hissarna för att säkerställa deras livslängd och minska driftsstörningar i form av stående hissar.
2017 och flertalet år framöver kommer föreningen att succesivt plåta in samtliga skorstenar i föreningen i den takt ekonomin tillåter för att öka livslängden samt förhindra ras av tegelstenar.
2019 kommer arbetet med renoveringen av piskaltanerna att avslutas genom byte av glas till klarglas.
2019 kommer taket på Näckrosvägen 37-39 att läggas om som en del av underhållsplanen för fastigheterna.

Månadsavgift

Avgift: 3 559 SEK / mån
I avgiften ingår: värme, vatten, kabel-tv basutbud, matkällarförråd och vindsförråd. obligatoriskt tillägg om 131 kr/mån för bredband & digital-tv.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.20203 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong

Bilplats

Föreningen hyr ut 67 parkeringsplatser, uthyres 350 kr/mån utan eluttag och 400 kr/mån med eluttag. Dt finns även 8 mc-platser för uthyrning. Kösystem tillämpas. 13 garageplatser uthyres 450 kr/mån. Separat kö. Kötiden på samtliga platser är över ett år. Det finns även boendeparkering i området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy