Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
875 000 SEK
Adress
Föreningsgatan 2B, Kävlinge
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
56 kvm
Avgift
4 265 SEK / mån
Rum
2 rum

Tvåa med balkong i söderläge och bevarade originaldetaljer!

Välkommen in i en hall med bevarade förvaringsmöjligheter. Vidare till vänster når vi köket med orginalstomme och burspråk med plats för matbord. Vardagsrummet är rymligt och här finns bevarad enstavsparkett på golvet. I sovrummet finns gott om förvaring. Här har du närhet till tåg, centrum och även det nya stationsområdet.

Beskrivning

Hall: Välkommen in till en hall med bevarad förvaring, ljusa väggar och laminatgolv i träimitation.

Kök: Orginalstomme med kakel i bruna nyanser. Här finns även ett burspråk med utsikt över det nya stationsområdet och plats för matbord till 4 personer. Golvet är laminat i träimitation och väggarna är ljusgröna med takbord. Spis, kyl och frys finns.

Vardagsrum: Bevarad enstavsparkett på golvet och ljusa väggar med takbord. Här finns utgång till den inglasade balkongen i söderläge.

Sovrum: Blåa väggar med takbord och laminatgolv i träimitation. Här finns inbyggda garderober och även en fristående.

Badrum: Helkaklat i trevliga kulör. Den är utrustad med dusch, duschvägg handfat, spegelskåp och wc.

Dokument (pdf)

Stadgar Brf Saturnus.pdf Årsredovisning-18 Brf Saturnus.pdf Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Kävlinge kommun.

Storlek

Boarea 56 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Våning 1 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1949-1954
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Föreningen

Föreningens namn: Brf Saturnus i Kävlinge
Organisationsnummer: 745000-2816
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 168
Antal lokaler: 32

Brf Saturnus är en äkta förening som förvaltar fastigheterna Saturnus 11-15 och Kävlinge 36:46. Föreningen bildades 1947 och fastigheternas byggår är 1945-1954. Fastigheterna innehåller 168 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt och 32 lokaler med hyresrätt.

Parkering: Det finns 14 st garage som tillhör föreningen kostnad 300:-/mån (2017) separat kö. Det finns 14 parkeringsplatser på innergården kostnad 100:-/mån (2017) separat kö. Kötid för garage respektive parkeringsplats är ca 4-5 år. Fri parkering på gatan.

TV och bredband: Kabel-Tv via Sydantenn (grundutbudet ingår i månadsavgiften) Bredband ingår i avgiften via Telia hastighet på 100/100 Mbit (olika abonnemang att välja på)

Gemensamma utrymmen: Festlokal finns att hyra. Gym finns att nyttja mot avgift. Cykelförråd och tvättstuga med torkrum finns i källaren i respektive hus.

Föreningens ekonomi

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.
Avgiften höjdes den 1/1-19 med 3 %. Föreningen planerar att höja avgiften med 2%-3% varje år.

Föreningens renoveringar

1997 elrenovering
2002 stambyte och renovering av badrummen
2007 takomläggning
2012 ventilationskanaler
2014 fönsterbyte samt omputsning av fasaden
2016 Invändig målning av källaren.
2017 Ventilationsarbete utfört, Byte av tvättmaskiner torktumlare och torkskåp i tvättstugan på Kullagatan, plantering av blommor och växter.
2018 Byte av värmepannor. Dagvattenseparering i hela kvarteret. Stabilisering av husgrund i ett hus. Takrengöring. Ny belysning i hela kvarteret. Låstagg och dörröppnare installeras i samtliga portar. Delvis ny asfaltbeläggning och fler p-platser.
Planerade renoveringar.
2019 planeras ombyggnad av ventilation i tre hus.

TV

Kabel-TV ingår i avgiften.

Internet

Bredband ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 4 265 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Uppvuxen innergård med bouleplan och stor gräsmatta. Grillplatser finns. Sopsortering finns på två olika platser på innergården.

Driftskostnad

400 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 300 SEK
Driftskostnaden är uppskattad, för närvarande finns ingen uppgift om exakt kostnad.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.62797 %
Andel av årsavgiften: 0.62747 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Inglasad balkong

Bilplats

Det finns 14 st garage som tillhör föreningen kostnad 300:-/mån (2017) separat kö. Det finns 14 parkeringsplatser på innergården kostnad 100:-/mån (2017) separat kö. Kötid för garage respektive parkeringsplats är ca 4-5 år. Fri parkering på gatan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy