Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
13 450 000 SEK
Adress
Västmannagatan 27, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
100 kvm, biarea 10 kvm
Avgift
2 696 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Makalös vindsvåning med stor takterrass i sydväst och öppen spis. Stor sällskapsyta. 2 (-3) sovrum

Detta är en underbar och välplanerad vindsvåning - Ljust med många fönsterkupor och helglasade terrassdörrar. Härliga detaljer såsom synliga bjälkar, bra takhöjd, öppen spis och takterrass i sydväst med sol från förmiddag till sena kvällen. Sällskapsdelen med kök och vardagsrummet är i öppen planlösning med avskiljande köksö. Inbjudande insynsskyddad takterrass med vy över takåsarna. Två riktigt bra sovrum och möjlighet till ett tredje (som idag används som ett inre förråd). Stort härligt badrum, med både rymligt bubbelbad och separat dusch. Det är mycket väldisponerade 100 kvm mätvärd boarea och golvytan är större vilket ger lägenheten en tilltalande luftig och rymlig känsla, biarean är uppskattninsgvis ca 10 kvm. Välskött och skuldfri förening med 3 hyreslokaler utöver 26 bostadsrättslägenheter, omkring 8 mkr i kassan. Man har en bra hiss upp till våning 4, det kan eventuellt bli aktuellt i framtiden att dra den hela vägen upp. Fastigheten har ett mycket eftertraktat och bekvämt läge i gamla trevliga kvarter med endast några minuters promenad till både City och Odenplan. Inom nära räckhåll finns gott om trevliga restauranger, caféer och affärer. Närliggande parkområden är bl a Tegnérlunden, Vasaparken och Kungsholms Strand.

Beskrivning

- HALL -
Välkomnande hall som öppnar upp in mot den rymliga sällskapsytan. Redan här får man den härliga känslan av rymd, man ser upp till taknock (ca 3,5 m) och de synliga takbjälkarna. Det finns bra plats för att hänga ytterkläder. En dekorativ fondvägg och parkettgolv.

- EN MAKALÖS OCH GENERÖS SÄLLSKAPSDEL -
Kök och stort vardagsrum i öppen planlösning med vackra takbjälkar och öppen spis. Det är ett riktigt bra ljusinsläpp genom flera fönster i fönsterkupor och de helglasade dörrpartiet ut till den stora terrassen, därtill två fjärrkontrollerbara takfönster i sydväst med reglerbart yttre solskydd,. De synliga takbjälkarna ger rummet en härlig känsla av rymd. Vardagsrummet och köket ligger genomgående i fastigheten med terrassen mot gården i sydväst. Den sociala ytan rymmer såväl soffgrupp som ett rejält matsalsbord. Vita väggar och parkettgolv.

- KÖK -
Snyggt stilrent kök med avskiljande köksö in mot vardagsrummet. Gott om bänkytor och bra förvaring i underskåpen. Köket går i ljusgrått med stilrena skåpluckor, köksbänk av Carraramarmor, Utrustningen består av: kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt i överhängande kåpa, varmluftsugn och kaffemaskin. Vita väggar och parkettgolv.

- TAKTERRASS -
Takterrassen ligger i sydväst vilket ger fantastiskt trevliga dagar med sol. Härlig vy över takåsarna. Så varma dagar kan man släppa in sommaren hela vägen in i lägenheten.

- SOVRUM -
Två bra sovrum.
- Det större sovrummet har hel garderobsvägg, synliga bjälkar, aircondition och fönsterkupa med utsikt över de vackra grannfastigheterna.
- Det mindre sovrummet har förutom fönsterkupa också sidofönster ut mot terrassen.

- INRE FÖRRÅD SOM ÄR MÖJLIGT 3:E SOVRUM -
Fantastiskt skönt med ett rymligt förråd inne i lägenheten men kanske är det ännu bättre att nyttja det som ett tredje sovrum. Idag finns inget fönster men det är möjligt att både sätta sidofönster mot terrassen och eventuellt ett takfönster/fönsterkupa.

- BADRUM -
Stort härligt badrum med takfönster. Inredningen består av ett brett tvättställ i sten med två vattenutkast med kommod och spegel, vägghängd wc, separat dusch, stort bubbelbadkar och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Väggar är helkaklade i offwhite, klinkergolv i grafitton. Golvvärme. Takfönster.

Sammanfattningsvis en härlig välplanerad vindsvåning med kvalitet och bästa läge samt utvecklingspotential.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Kikaren 9, Stockholm kommun, Skattesats 30.99%.

Församling

Adolf Fredrik.

Storlek

Boarea 100 kvm, biarea 10 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen (biarean är uppskattad).

Rum

3 rum, varav 2-3 sovrum.

Lägenhetsnummer

152

Våning / hiss

Våning 5 av 5.
Hiss finns.
Hiss till våning 4.

Byggnad

Byggnadsår: 1889
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kikaren 9
Organisationsnummer: 716418-7747
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 152
Antal lägenheter: 26
Antal lokaler: 3

Brf Kikaren är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 26 st lägenheter (ca 1884 kvm) med bostadsrätt och 3 st lokaler (ca 415 kvm) med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 1985. Ekonomisk förvaltare, Dahléns Bokföring KB och tekniskt förvaltare, Swefab.
Föreningen är obelånad och har en stadd kassa. Inga större renoveringar planeras.

Fastigheten har ett perfekt läge i Vasastan mycket nära både Odenplan och Drottninggatan. Levande kvarter med en mängd butiker, restauranger och caféer och samtidigt nära till grönområdena Vasaparken och Tegnérlunden. Mycket goda kommunikationer med T-bana, pendeltåg, tåg till Arlanda (Arlanda express) från både Odenplan och T-Centralen samt en mängd busslinjer från Odenplan och Dalagatan.

Parkering: Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte.

TV och bredband: Ownit levererar kabel-tv och bredband 250/250 Mbit, ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga och cykelförråd i källaren, cykelparkering på gården.
Förråd finns tillhörande bostäderna.

Föreningens ekonomi

Brf Kikaren 9 har oerhört god ekonomi med inga långfristiga skulder samt 8 milj kr i kassan.
Det finns inga planerade stora renoveringar och föreningen äger marken.
Det föreligger inga planerade avgiftsändringar.

Föreningens renoveringar

1975 Stambyte
1994 Taket renoverades
2002 Fasadrenovering
2002 Balkongbygge
2005 Trapphusrenovering
2019 Installation av säkerhetsdörrar, nymålade trapphus och ny armatur.

Månadsavgift

Avgift: 2 696 SEK / mån
Ingår: värme, vatten, kabel-tv ca 10 kanaler & bredband 250/250 mbit genom Ownit.

Gårdsplats/innergård

Trevlig grönskande gård med gemensam uteplats och grillmöjlighet.

Driftskostnad

725 SEK varav:
Försäkring: 375 SEK
Elektricitet: 350 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.64580 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har stor takterrass i väster, om ca 11 kvm.

Övriga utrymmen

Källarförråd tillhörande lägenheten, ca 6 kvm.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy