Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Björnstigen 119, 3tr, Bergshamra, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
69 kvm
Avgift
2 587 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Högst upp med fri vy

Välkommen till denna fantastiskt välplanerade gavellägenhet, högst upp i huset i en av Bergshamras mest attraktiva områden och föreningar. Här trivs du från första stund i en härligt ljus lägenhet som har gott om förvaring och är centralt belägen i lugna och mysiga Bergshamra (endast ca 10 min från Östermalmstorg). Stort kök med bra arbetsytor, många skåp och härligt ljus matplats. Vardagsrummet har gott om plats för såväl sällskapsdel som ytterligare matplats. Från det stora vardagsrummet når du den nya stora inglasade balkongen i bästa läge. Stort sovrum med plats för både dubbelsäng och mycket förvaring. Ett ytterligare sovrum som med fördel kan användas som barnrum eller gästrum. Badrum med fönster, dusch och egen tvättmaskin.

Välkommen hem till Bergshamra - din egen oas i Nationalstadsparken! Bergshamra som stadsdel är omgiven av vatten, Stocksundet, Edsviken och Brunnsviken, och många grönområden, t.ex. Ulriksdals slottspark och Tivoliparken. Samtidigt ligger Bergshamra centralt, mitt emellan Stockholm city och Danderyd. Här bor du med mycket goda kommunikationer - både T-banans röda linje (Bergshamra) och bussar. Med tunnelbanan når du Universitetet på cirka två minuter och Östermalmstorg på cirka tio minuter. Du har cykelavstånd till innerstan. På behagligt promenadavstånd når du Mörby centrum, Mall of Scandinavia samt nationalarenan Friends Arena. För barnen finns flera förskolor och grundskola för alla årskurser. I området finns mataffärer (Coop Konsum, ICA Nära), apotek, gym, bibliotek, vårdcentral, bageri och restauranger. På promenadavstånd finns också en rad välrenommerade restauranger och caféer: Bockholmens hav och restaurang, Skafferiet i Ekoparken, Rappnes trädgård, anrika Ulriksdals wärdshus och slottscafé, som ligger precis invid Edsviken med bad och rekreationsmöjligheter. Utanför dörren finns fina strövområden och motionsspår, bland annat runt Brunnsviken, vid Ulriksdals slott, i Hagaparken, Tivoliparken, Bockholmen och norra Djurgården. För dig som vill bada utomhus i bassäng finns Svedenbadet! När det blir för kallt finns Mörbybadet på promenadavstånd eller en station bort med tunnelbanan. Vintertid plogas isarna i Brunnsviken och Edsviken för skridskoåkning.

Beskrivning

- Välkomnande hall med goda möjligheter till förvaring samt avhängning i platsbyggda garderober.

- Generöst vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till den stora härliga inglasade balkongen med fri vy mot grönska. Rummets utformning ger bra med plats för både den större sällskapsdelen och en större matplats, vid fönster, för den som önskar.

- Bra kök med stora arbetsytor och gott om förvaring i såväl under- som överskåp. Fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Här ges goda möjligheter för en frukostplats för 4 personer. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin.

- Stort sovrum med fönster mot grönska. Här har du plats för såväl den stora dubbelsängen som ytterligare förvaring för den som önskar.

- Sovrum med plats för såväl säng som förvaring. Ett ypperligt rum att användas som arbetsrum/gästrum eller barnrum.

- Badrum med fönster inrett i ljusa material som harmoniserar mot det vita porslinet. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, badrumskåp med belysning, dusch och en egen tvättmaskin.

Kort sagt: En underbar gavellägenhet med sina många fönster i tre värderstreck och en stor inglasad balkong är ett boende att trivas i!

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar (2018-09-24).pdf BRF Energideklaration BJ131-133 (2018-12-30).pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 30.12%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 69 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

99-2636-3-151

Våning / hiss

Våning 4 av 4.
Våningsplan 4 av 4 (3 trappor).
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1959
Ventilation: Mekanisk frånluft

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s Bostadsrättsförening Västan i Solna
Organisationsnummer: 715200-2080
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 99-2636-3-151
Antal lägenheter: 188
Antal lokaler: 2

Föreningen köpte fastigheten i samband med byggnationen 1959.

Parkering: 32 garageplatser. Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö.
109 parkeringsplatser. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad.
Mer information finns på https://www.solna.se/boende--miljo/parkera-i-solna/boendeparkering

TV och bredband: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Avgift tas ut med den faktiska kostnaden per lägenhet på årsavgiftsavin.
Bredband: Leverantör: Telenor, Bredband2 eller ComHem. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv abonnemang hos leverantör med respektive utbud av internetanslutning, IP-telefoni mm.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykel- och barnvagnsrum, hobbyrum och tvättstuga.

Föreningens ekonomi

Föreningen har ej beslutat om några avgiftsändringar per 2019-08-13.

Observera att föreningens ekonomi och avgiftsförändringar är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få ytterligare information.

Föreningens renoveringar

Föreningen planerar att installera kodlås eller liknande i portarna.
**********
2015-2016 Nya större och inglasade balkonger
2011 Balkongdörrar i samtliga lägenheter byttes
2008-2009 Relining av stammar (avloppsstammar)
2007 Upprustning av trappuppgångarna med nya entréportar, nya ledstänger i trä, ny belysning och nya sopluckor samt även ommålning av trapphusen
2004 Rabatter omlades, nya kantstenar och friser samt omasfaltering av hela området
1990-talet Balkonger, tvättstugor, fläktar och fönster renoverades

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 127 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2008-03-11

TV

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Avgift tas ut med den faktiska kostnaden
per lägenhet på årsavgiftsavin.

Internet

Bredband: Leverantör: Bredbandsbolaget, Bredband2 eller ComHem. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv abonnemang hos leverantör med respektive utbud av internetanslutning, IP-telefoni mm.

Månadsavgift

Avgift: 2 587 SEK / mån
Obligatoriska tillägg för Balkong (600 kr/mån), kabel-tv (32 kr/mån) och medlemskap i HSB (19 kr/mån) tillkommer till avgiften.

Driftskostnad

Uppgifterna kommer från säljaren och kan givetvis komma att variera.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.56590 %
Andel av årsavgiften: 0.56583 %
Pantsättningsavgift: 710 SEK
Överlåtelseavgift: 1656 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong, inglasad

Bilplats

32 garageplatser. Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö.
109 parkeringsplatser. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad. Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy