Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 4 300 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 975 000 SEK / Utgångspris
Adress
Hornsgatan 117, Södermalm, Högalid, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
68 kvm
Avgift
2 836 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus och trivsam gavellägenhet med härlig utsikt mot Tantolunden

Varmt välkommen till denna luftiga lägenhet i populära Brf Draken 16. Bostaden nås även från Drakenbergsgatan 16 via gården och från denna sida ligger lägenheten på 2 tr då huset ligger i souterräng. Lägenhetens kök, vardagsrum och balkong ligger mot gården och från dessa fönster samt balkongen har man vacker utsikt mot grönskande Tantolunden. Lägenheten är mycket hemtrevlig samtidigt som det finns många spännande möjligheter att påverka sitt framtida boende. Många har till exempel omdisponerat planlösning och skapat ett rum till och fått en "mini 3:a". Vardagsrummet har ett hörnläge med fönster i två väderstreck vilket ger ett fint ljusinsläpp och en rymlig känsla. Detta tillsammans med den fina utsikten och luftiga planlösningen i lägenheten ger bostaden en trevlig atmosfär. Inte minst från balkongen kan du njuta av varma sommardagar och njuta av utsikten över Tantolunden. Här bor du med ett attraktivt läge i trendiga Hornstull med stadens puls precis runt knuten samt badstrand och underbara kolonistugor endast ett stenkast bort. Längs Hornsgatan och i Hornstull finner du flertalet trevliga restauranger, caféer, butiker, gym och mataffärer. I Drakenbergsparken och Tantolunden finns stora grönområden där du kan njuta på sommaren, perfekt för barnfamiljer. Från lägenheten når du parken och flera populära dagis utan att behöva korsa någon större bilväg. Här finns goda kommunikationer med närhet till Hornstulls tunnelbanestation samt flertalet busslinjerna som går i närområdet och tar dig till stadens alla delar. Från Hornstull går även flygbuss som på cirka 50 minuter tar dig till Arlanda Flygplats.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter. Denna hall ansluter till en inre möblerbar hall varifrån lägenhetens samtliga rum nås.

VARDAGSRUM
Lägenheten har ett inbjudande och trivsamt vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till balkong. Rummet är mycket lättmöblerat och har gott om ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matplats. Rummet har ljust målade väggar och vackert parkettgolv och från fönstret hart man vacker utsikt mot Tantolunden.

SOVRUM
Ljust bra sovrum med fint fönster. Rummet är rymligt och har plats för dubbelsäng, skrivbord och annat mindre möblemang. Längs ena väggen finns gott om förvaring i en garderobsvägg.

KÖK
Trivsamt kök som nås från hallen och vardagsrummet. Köket har bevarade detaljer och gott om förvaringsmöjligheter. Bra matplats framför fint fönster varifrån man har vacker utsikt mot Tantolunden.

BADRUM
Stort badrum med badkar. Här finns WC, vita väggar och våtrumsmatta. Plats för förvaring.

BALKONG
Möblerbar balkong mot gården varifrån man njuta av utsikten över Tantolunden

FÖRVARING
Till bostaden hör ett rymligt källarförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Årsredovisning Stadgar

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.75%.

Församling

Högalid.

Storlek

Boarea 68 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1356

Våning / hiss

Våning 1 av 6.
2 trappor från ingång via Drakenbergsgatan och entréplan från Hornsgatan
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1969

Föreningen

Föreningens namn: Brf Draken 16
Organisationsnummer: 769616-6144
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1356
Antal lägenheter: 92
Antal lokaler: 9

Brf Draken 16 består av 92 lägenheter varav 9 är hyresrätter och är en såkallad äkta bostadsrättsförening och man innehar marken med tomträtt. I årsredovisningen från 2018 samt på föreningens hemsida www.brfdraken16.se finns mycket information. Förningen sänkte avgifterna 1/4-2019 med 10 % och husen har renoverats löpande med bland annat:

2011 Omläggning av yttertak
2012 Byte av ytterdörrar och säkerhetslås
2012 Installation av nya hissar
2012 Renovering av tvättstuga
2012-2013 Renovering av fasad, balkonger och loftgångar
2013 Spolning, filmning och besiktning av avloppsledningar och avloppsstammar
2013 OVK besiktning
2014 Tilläggsisolering av krypvind
2015 PCB-sanering av fogar kring dörrar på loftgångarna
2015 relining av VVC-rör (Varmvattencirkulationen)
2015 Byte av undercentral för fjärrvärme
2016 Trappa mellan Drakenberg och Hornsgatan helrenoverades
2017 Spolning och besiktning av avloppsledningar och avloppsstammar
2018-2019 Pågående renovering av trapphus och korridorer

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2009-11-04
Energiprestanda primärenergital: 139 /kWh per kvm och år

Internet

Kabel-TV och internet finns att få genom ComHem och tecknas separat. Det går även bra att aktivera OpenNet (stadsnät som finns draget till varje lägenhet) och sen teckna avtal med det bredbands/kabel-TV-leverantör man så önskar.

Månadsavgift

Avgift: 2 836 SEK / mån
I avgiften ingår värme och vatten.

Driftskostnad

413 SEK varav:
Försäkring: 168 SEK
Elektricitet: 245 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.26253 %

Bilplats

Det finns garageplatser i Drakenbergsgaraget via Svenska Bostäder. Föreningen har tillgång till ett stort antal avgiftsbelagda parkeringsplatser på Drakenbergsgatan. I övrigt gäller sedvanlig boendeparkering.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. I föreningen finns en tvättstuga som renoverades 2011 och är belägen i källaren. Utrustningen består av fyra tvättmaskiner, två torkrum, mangel/strykrum samt torktumlare. Tvättstugan går att boka via internet. I föreningen finns också cykelrum, barnvagnsrum och soprum/miljöstuga (där kan kartonger, papper, glas, plast och plåt slängas).

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy