Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 695 000 SEK
Adress
Knäppingsborgsgatan 25, Centralt, Norrköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
70 kvm
Avgift
4 648 SEK / mån
Rum
2 rum

Ljuspunkten mitt i stan!

Varmt välkommen till denna hemtrevliga och renoverade bostad om 2 rum och kök på Knäppingsborgsgatan 25 - mitt i stan!

Här sköljer ljuset in utan hämningar och skapar en luftig atmosfär i bostadens varje hörn. De 70 kvadratmetrarna är ypperligt välplanerade med många sociala delar - ett stort vardagsrum med plats för både en soffgrupp och en matgrupp där rummet förlängs tack vare dess inglasade balkong, där ni kan njuta av morgonkaffet både tidig vår och sen höst. I bostadens hjärta finner ni det moderna köket med goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten erbjuder också mer privata delar - det rofyllda sovrummet samt det stilrena badrummet med klinker à la fiskbensmönster. Allt är renoverat i klassisk, modern stil med ekgolv i parkett samt ljusa ytskikt som andas nutid utan att bli osams med husets själ och byggåret från 1987. Trapporna eller hissen, du väljer själv hur du tar dig upp till bostaden eller dess källare med parkeringsplats. Väl i bostaden kan vi bara säga: välkommen in!

I HSB Äpplet bor du i en trygg och stabil förening där allting ingår i månadsavgiften - värme, vatten, kabel-tv, bredband samt hela elen! Allt för ett bekvämt och enkelt boende för dig som medlem.

Med endast ett stenkast från bostaden når ni också butiker, matbutiker, restauranger, goda kommunikationsmöjligheter och allt annat du kan behöva på bara minuters promenadavstånd. På föreningens grönskande och privata innergård kan ni avnjuta en picknick eller en grillkväll!

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall med mattlackat enstavsparkett och målade väggar. Plats för avhängning och förvaring i form av garderober och klädkammare.

Duschrum med granitkeramik klinker á la fiskbensmönster med kakel på väggarna. WC, dusch med duschdörrar i glas, handdukstork, handfat med kommod och spegel ovan handfatet. Tvättmaskin.

Sovrum med mattlackerad enstavsparkett med målade väggar. Garderober med bra förvaringsmöjligheter.

Kök (IKEA) med mattlackerad enstavsparkett med ljusgråa skåpsluckor och bänkskiva i laminat. Integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Inbyggd mikrovågsugn och ugn samt induktionshäll och fläkt.

Vardagsrum med mattlackerad enstavsparkett med målade väggar. Plats för både en soffgrupp och matgrupp. Utgång till den inglasade balkongen i söderläge.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning HSB Äpplet 2018.pdf BRF Stadgar HSB Äpplet.pdf BRF Energideklaration HSB Äpplet.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Kv Äpplet 9, Norrköping kommun.

Storlek

Boarea 70 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

12

Våning / hiss

Våning 5 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1987
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Äpplet
Organisationsnummer: 716402-8305
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 12
Antal lägenheter: 116
Antal lokaler: 3

Föreningens egendom omfattar fastigheten kv Äpplet 9, som uppfördes år 1987-1989.
Föreningen består av 116 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler.

Parkering: Föreningen har ett gemensamt garage (i källaren) med 73 platser som hyrs ut genom separat kösystem. För närvarande är det 2 års väntetid. Kostnad 375:/mån. Vid frågor om garageplatser, kontakta expeditionen 011-13 16 46 eller via brfapplet@gmail.com
I övrigt gäller Boendeparkering på gatorna i närområdet via Norrköpings kommun eller att hyra garage/parkeringsplats genom privata bolag i närområdet. (T. ex. Klövern)

TV och bredband: Alla lägenheter i föreningen är anslutna till Telia Triple play (TV paket Lagom, bredband 100/100 och IP telefoni) via fiber. Avgiften ingår i månadshyran (190 sek av hyran). Uttag för ComHems tjänster finns också i varje lägenhet.

Gemensamma utrymmen: Det finns barnvagnsrum, miljöstation, tvättstugor (i varje trappuppgång), bastu, cykelrum samt en föreningslokal som ligger på Olai kyrkogata 15a.
Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Föreningens renoveringar

2012 - Utbyte av värmeväxlare och styr-/reglerutrustning.
2013/14 - Byte till lågenergibelysning i trapphus, garage och utomhusbelysning. Delvis ny ventilation och nya frånluftsfläktar.
2015 - Installation av solceller/solpaneler.
2018 - Byte av hissar.
2019 - Uppfräschning av trapphus

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 136 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2010-03-09

TV

Telia tv-paket lagom ingår i månadsavgiften

Internet

Telia 100/100 ingår i månadsavgiften

Månadsavgift

Avgift: 4 648 SEK / mån
Inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband (100/100) samt hela elen.

Tillträde

Tillträde 23 november 2020.

Gårdsplats/innergård

Välskött och grön innergård med lekplats och sittplatser.

Driftskostnad

150 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.76468 %
Andel av årsavgiften: 0.76468 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Hela bostaden totalrenoverades ytskikt, kök (IKEA) och duschrummet år 2018. Till duschrummet finns våtrumsintyg.

Uteplats

Inglasad balkong i söderläge.

Välskött och grön innergård med lekplats, grill och sittplatser.

Bilplats

Föreningen har ett gemensamt garage med 73 platser som hyrs ut genom separat kösystem.
Vid frågor om garagekö, kontakta expeditionen 011-13 16 46 eller via brfapplet@telia.com

Boendeparkering på gatorna i närområdet via Norrköpings kommun för 250 kr/månaden.

Övriga utrymmen

Till lägenhet hör ett förråd till och det är beläget i källaren i anslutning till parkeringshuset.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy