Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Henriksdalsringen 3, Henriksdal, Nacka
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
69 kvm
Avgift
3 578 SEK / mån
Rum
2.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

2,5:a med vackra renoverade detaljer och fräscha ytskikt

Välkommen hem till denna ljusa 2,5:a på våning 3 med trevlig utsikt över Djurgården, Kvarnholmen och Stockholms inlopp. Lägenheten är totalrenoverad 2016 med nya ytskikt och smakfullt kök med ljusa köksluckor, ljusa golv och gott om arbetsytor. Genomgående parkettgolv i ask i hela lägenheten. Balkongen ligger vänd mot den lugna innergården och bjuder på ett soligt västläge och grönskande utsikt.Stort sovrum med plats för både större säng och ytterligare förvaringsmöjligheter. Omgjord klädkammare till ett mindre sovrum perfekt för tonåringen eller ett barnrum. Badrummet är rymligt med gott om förvaring, badkar och förberett för tvättmaskin.

Lägenheten är mycket välplanerad och inbjudande med stora rum helt fria från insyn. Varje fönster i lägenheten har fantastisk utsikt och utsikten från vardagsrum och kök är något alldeles extra.

Här bor du nära storstadspulsen, service och kommunikationer. Den milsvida utsikten från Henriksdalsberget är något utöver det vanliga och bostaden ligger precis intill områdets centrum med matbutik och hållplats för bussen som tar dig till Södermalm på 10 minuter.

Beskrivning

Övrigt

Lugna Henriksdalsberget är ett trivsamt och barnvänligt område med toppläge nära Södermalm och Stockholms innerstad, härifrån promenerar du till Södermalmspulsen på endast tjugo minuter. Området består av tre bostadsrättsföreningar som tillsammans samarbetar för att hålla området rent, tryggt och snyggt. Innanför husen finns en stor och grön innergård helt fri från biltrafik. På innergården finns gott om utrymme för lek, sittplatser, grillplatser och här finns också en nybyggd förskola (www.Inspira-fos.se), en fritidsgård och en fotbollsplan med konstgräs samt ett tiotal små och stora lekplatser för barn och hundgård för hundar. I den stora "Gropen" finns en kommunal lekpark, duschar och härliga grönytor att ha picknick på eller åka pulka utför på vintern. I husens lokaler finns frisörsalong och kafé/kiosk/kemtvätt. Förutom den nyligen upprustade ICA-butiken som håller öppet 09-21 finns också en restaurang och en pizzeria. Låg- och mellanstadieskola ligger nedanför berget och nås via en bilfri gångväg. För mer info om skolor och kommunal service hänvisas till kommunens hemsida www nacka.se

Det är cirka 3 km till Nacka Forum med ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Ca 1,5 km till Sickla köpcenter (promenadväg under Värmdöleden finns). Gångavstånd med trappa till Svindersviken och tre båtklubbar. Närhet till Hammarby slalombacke samt till hela Nackareservatet med skogspromenadvägar och skidspår. Promenadavstånd till Hammarby Sjöstad och nybyggda Henriksdalshamnen med ett stort utbud av restauranger. I det angränsande området Saltsjöqvarn finns Elite Marina Tower som ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden med SPA-avdelning (Sturebadet) och restaurang. Möjlighet till båtplats (kö kan förekomma) i närområdet finns genom Finnboda båtklubb, Svindersviks båtklubb eller Segelsällskapet Gäddviken. Sedan finns även Nacka båtklubb på södra sidan av viken.

Henriksdalsberget trafikeras av busslinje 53. Vid rusningstid avgår bussen var 8:e minut. 53:an har en sträckning mellan Henriksdalsberget och Fridhemsplan via Centralen. Med en kort promenad till Värmdövägen har du tillgång till Saltsjöbanan och Nacka-Värmdöbussarna. Via serpentinväg nedför berget till Kvarnholmsvägen når man på ett par minuter hållplats för buss 402. Restiden med 402 till Slussen är ca 5 minuter. Från Saltsjöqvarn och Finnboda Hamn finns även tillgång till båtförbindelse med SL-kort till Nybroviken, Djurgården och Lidingö. Båten går året om och är ett säkert kort i snökaos och vinterolyckor längs med vägarna. För mer info gå in på www.sjovagen.nu.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning-2018-signerad-och-paginerad.pdf BRF Energideklaration_2009-09-23.pdf BRF Stadgar Utsikten 1-35 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 31.55%.

Församling

Nacka.

Storlek

Boarea 69 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

2,5 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

736

Våning / hiss

Våning 3 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1971

Föreningen

Föreningens namn: Brf Utsikten 1-35
Organisationsnummer: 769606-8605
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 736
Antal lägenheter: 274
Antal lokaler: 12

Brf Utsikten 1-35 är en äkta bostadsrättsförening som förvaltar fastigheten Sicklaön 78:2 som uppfördes 1970 och består av ett flerbostadshus med 5-7 vån. Föreningen bildades 2001 och ombildningen ägde rum 2009. För mer information se www.utsikten1-35.se.

Parkering: I föreningen finns 125 st platser i varmgarage som kan hyras för 720 kr/mån med bur och 600 kr/mån utan bur. Det finns även möjlighet att hyra mc-parkering för 360 kr/mån. Till platserna är det separat kö. Parkering på gatan är avgiftsbelagd förutom efter kl 17:00 samt lör & sön, boendeparkering kostar 400 kr per månad eller 35 kr per dygn.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem. Basutbudet ingår i avgiften. Bredband via fiber (100 Mbit/s) via Bahnhof. Bredband ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 4 kvm. I föreningen finns cykelrum (port 3, 17 och 27), barnvagnsrum i alla portar, tvättstuga (port 17), snickarbod, gästlägenhet (6 bäddar, 400 kr/natt), bastu och grovsoprum (port 5, 17 och 27).

Föreningens ekonomi

Föreningen köpte tomten och fick ytterligare lån 2017. Detta prioriterar de att amortera av istället för att satsa på nyinvesteringar i nuläget.

Föreningens renoveringar

2011 Stamspolning
2011 Portarna renoverades
2014 Renoverades tvättstugan med en modern, energisnål maskinpark. Solpaneler monterades på tak
2016 Entrétak på gårdssidan renoverades, öppnades en gemensam snickarbod i garaget.
2017 OVK-besiktning
2018 Stamspolning
3- fas el finns indraget.

Månadsavgift

Avgift: 3 578 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten bredband och förråd.

Gårdsplats/innergård

Föreningen är även del av en stor mysig innergård med sittplatser, hängmattor, stora lekytor, lekplatser och grillplatser samt en hundgård i närområdet.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.40250 %
Andel av årsavgiften: 0.40250 %
Pantsättningsavgift: 698 SEK
Överlåtelseavgift: 1628 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

I föreningen finns 125 st platser i varmgarage som kan hyras för 720 kr/mån med bur och 600 kr/mån utan bur. Det finns även möjlighet att hyra mc-parkering för 360 kr/mån. Till platserna är det separat kö. Parkering på gatan är avgiftsbelagd förutom efter kl 17:00 samt lör & sön, boendeparkering kostar 400 kr per månad eller 35 kr per dygn.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy