Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 220 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK
Adress
Lostigen 1, Bergshamra, SOLNA
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
55 kvm
Avgift
2 652 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastisk tvåa högst upp i huset med vindskaraktär och balkong

Välkommen in till en fantastiskt trevlig vindslägenhet där kök och vardagsrum binds samman genom en öppen planlösning och fönster i två väderstreck. Bostaden är ljus och luftig med ett stort sovrum och härliga sällskapsytor, snedtak och takfönster. Det fina gavelläget får bostaden att kännas som en alldeles egen oas bland löv och träd. Här trivs du med vänner och familj i lugn miljö som erbjuder ett boende utöver det vanliga. Luta dig tillbaka i solen på balkongen och njut av atmosfären och lugnet på Lostigen 1. Välkommen hem!

Välkommen hem till Bergshamra - din egen oas i Nationalstadsparken! Bergshamra som stadsdel är omgiven av vatten, Stocksundet, Edsviken och Brunnsviken, och många grönområden, t.ex. Ulriksdals slottspark och Tivoliparken. Samtidigt ligger Bergshamra centralt, mitt emellan Stockholm city och Danderyd. Här bor du med mycket goda kommunikationer - både T-banans röda linje (Bergshamra) och bussar. Med tunnelbanan når du Universitetet på cirka två minuter och Östermalmstorg på cirka tio minuter. Du har cykelavstånd till innerstan. På behagligt promenadavstånd når du Mörby centrum, Mall of Scandinavia samt nationalarenan Friends Arena. För barnen finns flera förskolor och grundskola för alla årskurser. I området finns mataffärer (Coop Konsum, ICA Nära), apotek, gym, bibliotek, vårdcentral, bageri och restauranger. På promenadavstånd finns också en rad välrenommerade restauranger och caféer: Bockholmens hav och restaurang, Skafferiet i Ekoparken, Rappnes trädgård, anrika Ulriksdals wärdshus och slottscafé, som ligger precis invid Edsviken med bad och rekreationsmöjligheter. Utanför dörren finns fina strövområden och motionsspår, bland annat runt Brunnsviken, vid Ulriksdals slott, i Hagaparken, Tivoliparken, Bockholmen och norra Djurgården. För dig som vill bada utomhus i bassäng finns Svedenbadet! När det blir för kallt finns Mörbybadet på promenadavstånd eller en station bort med tunnelbanan. Vintertid plogas isarna i Brunnsviken och Edsviken för skridskoåkning.

Beskrivning

- Välkomnande hall med upphängning innanför dörren.

- Helkaklat badrum med stilrena materialval och ett härligt ljusinsläpp från takfönster. Förberett för tvättmaskin. En härlig plats att starta dagen på!

- Stort kök med bardel och mycket arbetsyta. Full maskinell utrustning inklusive diskmaskin. Gott om förvaring i över och underskåp.

- Stort vardagsrum med en magisk atmosfär tack vare grönska och ljusinsläpp. Här finns plats för en stor matsalsmöbel och en soffhörna med en rejäl soffa för helgmys och lugna stunder.

- Rofyllt sovrum med grönskande utsikt. Här finns gott om förvaring i en hel garderobsvägg i form av bevarade originalgarderober. Plats finns för både stor säng och annat önskat möblemang.

- Balkong/terass i kanonläge där du kan ta en härlig kopp kaffe på morgonen eller sätta dig ner och njuta av en bra bok. En plats att trivas på!

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration (2018-02-13) BRF Årsredovisning 2018.pdf BRF Stadgar (2019-07-18).pdf

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 30.13%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 55 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

00376

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1953-55

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s Brf Bergshamra i Solna
Organisationsnummer: 715200-0126
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 00376
Antal lägenheter: 395
Antal lokaler: 15

Föreningens fastighet består av 395 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förfogar även över 15 lokaler med hyresrätt.

Föreningen köpte byggnaderna 1955.
Föreningen köpte marken 2013.

Parkering: 50 garageplatser. Går att hyra.
250 parkeringsplatser med och utan uttag för motorvärmare. Går att hyra.
9 gästparkeringsplatser att nyttja mot parkeringsavgift.

Just nu arbetar föreningen med en breddning av parkeringsplatserna vilket innebär att det kommer bli 18 st färre platser. Under våren 2020 kommer föreningen att installera 10 st personliga laddplatser för elbilsägare (utanför Må 16) samt 4 st offentliga laddplatser bakom pizzerian.

Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad.
Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/

TV och bredband: TV. Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem
Bredband. Leverantör: Bahnhof.
Router för bredbandet tillhör HSB:s Brf Bergshamra i Solna och ska följa med lägenheten vid en överlåtelse.

Gemensamma utrymmen: Föreningens medlemmar har tillgång till cykelförråd samt tvättstuga.

Föreningens ekonomi

Föreningen har ej beslutat om några avgiftsändringar per 2019-11-02. Styrelsen räknar med att behålla samma avgift fem år framåt räknat från den senaste höjningen 2015.
Däremot kommer parkeringsavgifterna att höjas.

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningens renoveringar

Föreningen har under hösten 2018 påbörjat en renovering av fönster med utgångspunkt "i att de var och är i dåligt skick och underhållet är eftersatt" planeras pågå till december 2019.
Föreningen informerade under 2019 om kommande renoveringar som är breddning av parkeringsplatser, installation av ny sophanteringssystem (dvs molocker), uppfräschning av trapphus, balkongbyte, lagning/omfärgning av fasader och dränering av hus där det erfordras.

För mer och utförligare information hänvisas till årsredovisningen och föreningens hemsida.
**********
2017 Renovering av tak, takfönster samt takterrasser
2015-2019 Stambyte och indragning av 3-fas el i lägenheter.
2011 byttes samtliga ventiler och samtliga tvättstugor renoverades, en ny tillkom.
2005 Fasadrenovering
2004 Spolades samtliga avloppsstammar. Taket renoverades. Nytt tätskikt på altangolven i det inbyggda balkonger sattes, slutfördes 2005.
2006 Målades fönster och balkongdörrar, avslutades 2009. Uppgraderade undercentralen på fjärrvärme.

Månadsavgift

Avgift: 2 652 SEK / mån
Obligatoriskt bränsletillägg om 780kr/månad samt 70kr/mån för bredband

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00219 %
Andel av årsavgiften: 0.21741 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

50 garageplatser. Går att hyra.
250 parkeringsplatser med och utan uttag för motorvärmare. Går att hyra.
9 gästparkeringsplatser att nyttja mot parkeringsavgift.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad.
Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy