Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sibyllegatan 7B, Luthagen, Uppsala
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
51 kvm
Avgift
3 146 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Smakfull tvåa i centralt belägna Luthagen

Välkommen till en ljus och välplanerad tvåa i Luthagens trivsamma kvarter. Bostaden är smakfullt inredd med en tilltalande kombination av klassisk och modern stil med tjusiga klassiska parkettgolv i både vardagsrum och sovrum. Med en smidig planlösning erbjuder lägenheten generösa ytor. Här finns ett välutrustat kök med gott om plats för matbord i ett härligt burspråk, en praktisk hall med goda förvaringsmöjligheter, ett generöst sovrum och ett stort ljust vardagsrum. Den grönskande lummiga innergården ligger väl avskärmad från omgivningen och erbjuder grillplats och trädgårdsmöbler sommartid.

Boendet på Sibyllegatan är väldigt bekvämt beläget med bara minuters promenad till närmsta livsmedelsbutiker på Konsum Ringgatan eller ICA Nära Folkes Livs på Rackarbergsgatan. Om restaurangbesök lockar finns ett flertal restauranger i närområdet och det är även gott om andra serviceutbud som gym, frisör, bankkontor, cykelverkstad, skräddare etc. I området finns dessutom många parker såsom Tegnérparken, Observatorieparken, Ekonomikumparken m.m. För den studerande finns närhet till i stort sett samtliga studiecenter, t.ex. ligger Ekonomikum tvärs över gatan. För den pendlande är det enkelt att på några minuter ta sig ut till 55:an som även leder raka vägen till E4. Busshållsplats finns ca 100 meter från huset och med gångavstånd till resecentrum är detta verkligen ett optimalt läge på många sätt och vis.

Välkommen hem.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med gott om förvaring genom hela fyra garderober samt naturlig plats för sko- och hatthylla precis till vänster om entrén, vilken är försedd med säkerhetsdörr. Vitmålade väggar och ljus laminat på golv.

KÖK
Fräscht renoverat arbetskök med gott om bänkytor och förvaring samt en matplats i det tjusiga burspråket med stora fönster i ändan av rummet. Köket har vita köksluckor, massiv bänkskiva i trä och vitt kakel ovanför arbetsytorna. Försett med kyl/frys och micro i rostfritt, induktionshäll, integrerad spis, fläkt och diskmaskin. Gråmålade väggar och ljust laminat på golv.

VARDAGSRUM
Ljust och generöst rum med ett stort fönsterparti med balkongdörr och fönsterbänk i sten som tillför ett underbart ljusinsläpp. Vitmålade väggar och klassisk stavparkett på golv.

SOVRUM
Även detta ett rymligt rum med gott om ljusinsläpp från ett stort dubbelfönster. Här finns en rymlig dubbelgarderob för praktisk förvaring och bakom tilltänkt sänggavel finns en gråmålad fondvägg. I övrigt vitmålade väggar och tjusig klassik stavparkett på golv.

BADRUM
Nyrenoverat helkaklat badrum försett med duschhörna med glasväggar, handfat, spegelskåp och toalett.

BALKONG
Från vardagsrummet leds man ut till den rymliga balkongen med trallgolv i bästa sydvästliga läge vilket betyder att man kan njuta av eftermiddags- och kvällssol.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning 2018 BRF Stadgar 2019

Länkar

D-Photo Styling

Bostadsfakta

Kommun

Luthagen 42:3, Uppsala kommun, Skattesats 34.05%.

Församling

Uppsala domkyrkoförs.

Storlek

Boarea 51 kvm. Areauppgifter enligt mätning.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

12-2033-1-72-8

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Halvtrappa
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1949-1950
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf 33 Ejvind
Organisationsnummer: 717600-4567
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 12-2033-1-72-8
Antal lägenheter: 89
Antal lokaler: 2

HSB BRF 33 Ejvind i Uppsala är en äkta bostadsrättsförening med 89 lägenheter i Uppsala samt 2 lokaler med bostadsrätt. Föreningen bildades år 1947. Föreningen äger byggnaderna på fastigheterna Luthagen 42:3 & Luthagen 42:4 som byggdes år 1949-1950 i vilka man upplåtit lägenheter och lokaler.

Parkering: Föreningen har 4 st varmgarage (600 kr/mån) samt 11 st parkeringsplatser med el-plint för uthyrning (300 kr/mån). Separat kösystem tillämpas. I dagsläget är det ca 10 st i kö till p-plats & lång kö till garagen. I närområdet finns parkering vid Ekonomikum och längs gator, bland annat vid Tiundaskolan och Tegnérparken. Man kan lösa boendeparkering med kommunen, (Kontrollerat Jan-2020).

TV och bredband: Ansluten till kabel-TV via ComHem. (Kabel-tv Grundutbud ingår i månadsavgiften).
Ansluten till bredband via ComHem och Bredbandsbolaget. (Ingår ej i avgiften).
Man får själv välja ytterligare tv-kanaler utöver basutbud och bredbandsalternativ utifrån dess utbud, till egen kostnad.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, matkällarförråd samt tvättstuga.

Föreningens ekonomi

Ingen höjning av avgiften är planerad i dagsläget. Styrelsen har beslutat att lämna årsavgiften oförändrad för år 2020 (kontrollerat Jan-2020).
Föreningen har en långsiktig strategi att göra mindre höjningar regelbundet snarare än att hålla samma hyra flera år i följd för att sedan göra stora höjningar. Föreningen har gjort en höjning av avgiften med 2 % tre av de fem senaste åren, vilket är ungefärligen i linje med inflationen.

Föreningen tillåter delat ägande upp till 3 delägare och varje delägare måste ha minst 10 % andel av lägenheten.

Föreningens renoveringar

Kommande 2020: OVK samt energideklaration.
2019: Radonmätning samt Isolering av husgrund och byte av dagvattendränering runt alla tre husen. Ny plattläggning framför Sibyllegatan 7 och Viktoriagatan 6. Omplantering av alla rabatter. Målning av golvet i källaren på Viktoriagatan 6. Beskärning av den stora lönnen på gården.
2018: Isolering husgrund Viktoriagatan 6.
2017: Målning av fönsterbleck, lackning av entrédörrar samt lagning av sprickor i fasadputs på Viktoriagatan 6.
2016: Byte av avloppsstam, Viktoriagatan 6.
2015: Renovering värmesystem - undercentral, byte av termostater till elementen i alla lägenheter.
2014: Stamspolning & filmning. Reparation av skadade liggande avloppsstammar samt OVK.
2010: Säkerhetsdörrar, nytt nyckelsystem samt nya brevlådor.
2001: Stamrenovering.
1990: Fönster, tak, el och fasad.
1987: Balkongrenovering.

Energideklaration

Status: Beställd

TV

Kabel-tv genom Comhem. Ingår i avgiften.

Internet

Bredband genom Comhem och bredbandsbolaget. Ingår ej i avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 3 146 SEK / mån
I månadsavgiften ingår: Värme, vatten samt kabel-tv (grundutbud).

Driftskostnad

420 SEK varav:
Försäkring: 120 SEK
Elektricitet: 300 SEK
Uppgifter enligt schablon.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.15059 %
Andel av årsavgiften: 1.15059 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Rymlig balkong i sydvästligt läge.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy