Länk kopierad!

Visningar

sön 22 sep 14:00 - 14:30
mån 23 sep 18:00 - 18:30

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 295 000 SEK
Adress
Hospitalsgatan 14, Centralt, Norrköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
57 kvm
Avgift
4 244 SEK / mån
Rum
2 rum

Modern och välrenoverad 2:a mitt i centrala Norrköping!

Varmt välkommen till denna moderna och välrenoverade 2 rum och kök om 57 kvm på Hospitalsgatan 14.

Kliv in och möts av en öppen och ljus hall, med härlig takhöjd och ljusa ytskikt. Det välplanerade och optimerade köket är nyligen renoverat med smakfull stil. I bostadens gemytliga sovrum finner ni ett ljust och öppet rum, tack vare ljusinsläppet från de stora fönstren. Nyrenoverat och smart planerat badrum med marmor och lackad björkplywood, med tvättmaskin och dold förvaring. Vardagsrummet med dess fina öppna spis, erbjuder plats för både en större matgrupp och en soffgrupp och bjuder in till sociala tillställningar, festliga som mysiga! Att hela härligheten är snyggt renoverad och bara att flytta in i är ett fint plus i kanten.

Närheten till allt är så klart en stor fördel här på Hospitalsgatan 14. Mitt i centrala Norrköping har du restauranger och butiker, mataffärer och folkliv i kvarteren runtomkring men även nära till vackra Motala Ström som slingrar sig igenom stan. Men väl hemma känns citylivet långt bort. På den mysiga och välskötta innergården kan ni spendera många sköna dagar och kvällar.

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall med parkettgolv och målade väggar. Plats för avhängning.

Kök med parkettgolv och målade väggar. Ljusa skåpsluckor i lackad björkplywood. Induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, fläkt samt kyl och frys.

Duschrum med marmor på golv samt mosaik/kakel samt lackad björkplywood på väggar. Dusch, WC, handfat med kommod, inbyggt skåp med spegel samt kombinerad tvättmaskin.

Sovrum med parkettgolv och målade väggar. Garderober för bra förvaring.

Vardagsrum med parkettgolv och målade väggar. Öppen spis som ej är eldningsbar.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning Riksbyggen Pelikan 2018.pdf BRF Stadgar Riksbyggen Pelikan.pdf Energideklaration Hospitalsgatan 12-14.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Norrköping kommun.

Storlek

Boarea 57 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

043

Våning / hiss

Våning 3 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1938
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggen Norrköpingshus 11 (BRF Pelikanen)
Organisationsnummer: 725000-3741
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 043
Antal lägenheter: 65
Antal lokaler: 15

Bostadsrättsföreningen bildades 1976. Föreningen gjorde sedan en omfattande renovering av fastigheterna och 1979 flyttade de första medlemmarna in. Idag finns 65 lägenheter och 15 lokaler i föreningen.

Läs gärna mer på föreningens egna hemsida www.pelikanen15.se

Gemensamma utrymmen: Det finns två gemensamma tvättstugor. En i gårdshuset Hospitalsgatan 12B och ytterligare en i gårdshuset Knäppingsborgsgatan 9B.
Det finns bastu i bottenvåningen på gårdshuset på Hospitalsgatan 12 B.
Soprummet finns på gården till Knäppingsborgsgatan 11.

Föreningens ekonomi

Inga avgiftshöjningar finns planerade för 2019. Senaste höjning av värme-avgiften skedde 1/4 2019 (pg av höjningar från leverantörens sida)

Föreningens renoveringar

2010 Bastu- och relaxavdelningen renoverades
2010 Övergång till individuell mätning och debitering av elförbrukningsavgifter (IMD).
2016 Nya stenläggningar på innergården
2016 Renovering av tak
2017/18 - Föreningen har byggt om tidigare hyreslokaler till bostadsrätter och sålt dessa.
2018/19 - Fönsterrenovering.

Framtida underhåll:
Föreningen har börjat diskutera ett framtida stambyte och i nuläget är det aktuellt om ca 10år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energiförbrukning: 163 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-10-12

TV

Grundutbud från Comhem ingår i månadsavgiften

Internet

Bredband från Comhem ingår i månadsavgiften

Månadsavgift

Avgift: 4 244 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, bredband (100/10) och TV-kanaler (basutbud 25 kanaler) från Comhem. Hushållsel upphandlas av föreningen men mäts individuellt för respektive lägenhet och tillkommer i efterskott. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Driftskostnad

250 SEK varav:
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.10551 %
Andel av årsavgiften: 1.16010 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Saknar balkong men stor innergård finns!

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd till och det är beläget på vinden.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy