Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 250 000 SEK
Adress
Blekholmsterrassen 7, våning 4, City / Norrmalm / Vasastan, STOCKHOLM
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
59.5 kvm
Avgift
4 553 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ett fantastiskt Cityläge med närhet till härliga Klara sjö - Välskött 90-tal med balkong.

Ett fantastiskt läge mitt i stan med närhet till City och Centralen. En välplanerad 2:a med kvällssol på balkongen. Är perfekt för den som reser mycket eller som övernattningslägenhet med bästa pendlingsläget. Med vacker naturmiljö utanför dörren är detta en svårslagen oas i City. En idyll med båtarna som glider fram på Klara sjö omgärdade av hängande pilar och stora träbryggor som kantar kanalen. Det kanske är möjligt att få en egen båtplats utanför dörren! Bor du redan i föreningen och önskar mindre så kanske detta är en lägenhet för dig. Garage i föreningen. Stabil och välskött förening med en belåningsgrad på 5045 kr/kvm. Föreningens hemsida: www.brfklarastrand.se

Beskrivning

Här erbjuds en trivsam och välplanerad lägenhet från 1994 som ligger på våning 4 ovanför den grönskande Blekholmsparken och mycket praktiskt i direkt anslutning från gatan. Fastigheten är byggd i souterräng så lägenhetens fönster ligger högt ovan mark.

- Hall -
Välkomnande hall med avhängning för ytterkläder och en garderober. Parkettgolv.

- Vardagsrum -
Rymligt vardagsrum med stora fönster. Öppen planlösning in mot matplatsen och utgången till balkongen. Gott om plats för soffgruppen. Tapetserade väggar och parkettgolv.

- Kök -
Köket är väldisponerat och till stora delar i original. Det är gott om förvaring och arbetsyta. Vita luckor med beslag av trä samt vitt kakel bakom en laminatbänk. Utrustningen består av hög kyl och frys, spis med ugn, spisfläkt med spjäll och förberett för diskmaskin. Utrymmet för matbord är stort tack vare den öppna planlösningen och man kan säkert duka upp för 8-10 personer.

- Sovrum -
Ett bra sovrum med stort fönster ut mellan fastigheterna där man skymtar Klara sjö och de vackra pilarna längs strandpromenaden, praktisk förvaring en hel garderobsvägg. Tapetserade väggar och parkettgolv.

- Badrum -
Helkaklat badrum i vitt med gröna detaljer, våtrumsmatta. Inrett med wc, tvättställ, spegelskåp och dusch. Förberett för tvättmaskin.

- Förråd -
Ett förråd tillhörande lägenheten i samma hus (våning 2), ca 4 kvm. Dessutom så har föreningen några extra förråd de hyr ut (400kr/år/kvm).

Dokument (pdf)

Planritningar BRF energideklaration.pdf BRF Årsredovisning 2018-06-30.pdf BRF Stadgar.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Bleket 1, Stockholm kommun, Skattesats 30.91%.

Församling

Stockholms domkyrkoförs.

Storlek

Boarea 59.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

341

Våning / hiss

Våning 4 av 9.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1994
Ventilation: FTX

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggens Brf Klarastrand
Organisationsnummer: 716421-2081
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 341
Antal lägenheter: 150
Antal lokaler: 1

FÖRENING: Föreningen består av 150 bostadsrättslägenheter (totalt 10 811 kvm), föreningslokal och förrådsarea (totalt 224 kvm). Avgifterna sänktes med 10% 1juli-16 Medlemmarna har övernattningsmöjlighet för gäster i föreningslokalen som går att hyra, inrett med 4 bäddar, kök med diskmaskin och mikro samt TV.

FASTIGHET: Byggdes 1994. Fastigheterna är välskötta och i gott skick. Tomträtt, (till 2023). Underhållsplan finns och reviderades 2012 för att ge en rättvis bild av framtida underhållsbehov och kostnad. Under 2011 byttes låssystem i hela fastigheten till elektroniska nycklar, 2012 har samtliga fasader renoverats.
Energibesparande åtgärder har genomförts de senaste åren genom bl.a. byte av drift- och underhållscentral, fläktar till ventilation somt LEDD belysning i allmänna utrymmen. Tillgång till garage i huset via separat kö.

Parkering: Föreningen har 38 parkeringsplatser för bilar och 1 parkeringsplats för motorcykel i Klarastrandsgaraget med adress Blekholmsgatan. Hyran är 1600 kr per bilplats och månad. F.n. kö. Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte.

TV och bredband: Kabel-tv via Com Hem med grundutbud och Medium 8 favoriter samt bredband och IP-telefoni via AllTele med upp till 1000 Mbit/s, allt ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: - På Blekholmsterrassen 7, plan 1 finns en lokal och gästlägenhet på 61 kvm som hyrs ut till boende för 500 kr per dygn. I lokalen finns ett enklare kök (diskmaskin, spishäll och mikro), badrum, bord, stolar och bäddsoffa samt ett sovrum med två enkelsängar, totalt 4 bäddar. Lokalen är utrustad med TV och wifi.
- En tvättstuga finns i varje hus. Tvättider alla dagar kl. 7-22. Grovtvättmaskin finns i tvättstugan på Blekholmsterrassen 7.
- Ett hushållssoprum och ett rum för återvinning av glas och papper finns i varje hus. Grovsoprum finns på Blekholmsterrassen 3.
- Cykelrum finns på Blekholmsterrassen 7 och 11.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningens renoveringar

- 2019: Planerat underhåll: Målning av fasadytor under pelargången mot Blekholmsparken.
- 2019: Obligatorisk ventilationskontroll av lägenheter och allmänna utrymmen, pågår.
- 2018: Stamspolning av avloppsledningar i alla lägenheter och allmänna utrymmen med avlopp.
- 2017: Målning av dörrar och fönsterpartier vid entréer mot gatan och parken.
- 2016: Byte av porttelefoner och målning av tak och väggar i entrékorridorer mot gatan. Obligatorisk ventilationskontroll av samtliga lägenheter och allmänna utrymmen.
- 2015: Modernisering och byte av samtliga fem hissar i föreningens hus. Ombyggnation och ommålning av tvättstugan i Blekholmsterrassen 5
- 2014: Ombyggnation och ommålning m.m. av tvättstugorna i Blekholmsterrassen 3 och 11.
- 2013: Byte av styr och reglerteknik för värmekablar på tak och i stuprör.
- 2012: Ommålning av samtliga fasader på föreningens fem byggnader. Byte till LEDbelysning i föreningens allmänna utrymmen (utom förrådsutrymmen).
- 2011: Byte av låssystem till system med elektroniskt programmerbara lås.
- 2010: Byte av takfläktar till för centralt frånluftvärmesystem i syfte att sänka energiförbrukningen. Under året utfördes även en så kallad Obligatorisk Ventilationskontroll (?OVKbesiktning) av samtliga lägenheter och föreningens allmänna utrymmen.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiprestanda primärenergital: 104 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 4 553 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Inhägnade grönskande gårdar med gemensamma sittgrupper ligger mellan huskropparna med närhet till Klara sjö och bryggorna. Blekholmsparken som ligger framför husen mot Klara sjö är allmänning och sköts av Stockholms stad.

Driftskostnad

450 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.56640 %
Andel av årsavgiften: 0.56614 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong med kvällssol

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy