Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 850 000 SEK
Adress
Rådmansgatan 75, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
36 kvm
Avgift
1 645 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus och högt belägen lägenhet med potential och mängder av möjligheter. Garage utan kö.

Centralt belägen lägenhet på lugn enkelriktad gata. Högt, ljust läge med utsikt över takåsarna och ut över de vackra grannfastigheterna längs gatan. Närhet till Tegnérlunden, Vasastans utbud av butiker och restauranger och Drottninggatans Citypuls. Bra kommunikationer. Promenadavstånd till flera lärosäten, Handels och KTH. Buss 50 går till Stockholms universitet.
- Låg avgift inkl. hushålls-el.
- Garage i huset - ingen kö! 1700 kr/mån för medlemmar.
- Föreningens hemsida: www.sbc.se/mjolnaren.

Beskrivning

- HALL -
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter. Tre fasta garderober.

- VARDAGSRUM -
Det är en härlig stor sällskapsyta med vardagsrum och matplats. Det känns luftigt med de stora fönsterpartierna så högt upp i huset. Lugnt och trevligt mot vackra grannfastigheter längs den lugna enkelriktade gatan. Vita väggar och ljust laminatgolv.

- KÖK -
Härligt ljust kök med stora fönsterpartier. Köket är väldisponerat med gott om skåpsförvaring och bra arbetsytor. Spisen och kyl/frysen är nya. Vita luckor.

- SOVALKOV -
Det finns två möjliga alternativ till sovalkov med plats för en stor dubbelsäng och dessutom gott om utrymmer för fler garderober.

- BADRUM -
Bra storlek på badrummet. Det är i originalutförande och inrett med wc, tvättställ med badrumsskåp och badkar. Vitt kakel på väggarna och blå våtrumsmatta.

- GEMENSAM TAKTERRASS -
En stor behållning i föreningen är att högst upp i huset finns en gemensam stor takterrass att umgås och grilla på med familj och vänner. Strålande utsikt ut över Stockholms takåsar.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Mjölnaren 4, Stockholm kommun, Skattesats 30.99%.

Församling

Adolf Fredrik.

Storlek

Boarea 36 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1,5 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

40

Våning / hiss

Våning 5 av 6.
Hiss finns.
Stor hiss.

Byggnad

Byggnadsår: 1971

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Mjölnaren
Organisationsnummer: 702002-7749
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 40
Antal lägenheter: 52
Antal lokaler: 2

FÖRENING: Brf Mjölnaren. Består av 52 lägenheter (2521 kvm) och 2 br lokaler (650 kvm) De två lokaler som finns i huset innehas i av en flaggbutik och ett meditationscenter. Lågt belånad förening, bildades 1970. Man godkänner delat ägande. Föreningen äger marken. Belåningen ligger på 493 kr/kvm boarea. Teknisk- och ekonomisk förvaltare är SBC. Föreningens hemsida: www.sbc.se/mjolnaren.

Parkering: I fastigheten finns ett garage med 19 platser, fn ingen kö (1700 kr/mån). Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte.

TV och bredband: genom ComHem.

Gemensamma utrymmen: Huset har vindsutrymme på både 6 och 7 tr där det finns lägenhetsförråd. I källaren finns tvättstugan med nya maskiner (två tvättmaskiner och en torktumlare), det finns även ett torkskåp samt en mangel. I källaren finns även ett cykelrum samt ett garage med 19 platser.

Föreningens renoveringar

FASTIGHET: Byggår 1971.
2018 - OVK, ventilationsåtgärder, filmning och spolning av stammar, nödbelysning i allmänna utrymmen
2017 - Ventilationsarbeten
2015 - Byte av fönster
2014 - Byte av stammar i lokalerna, gatuplan
2011 - Målat trapphus, nytt styrsystem för ventilationen
2010 - Undercentral optimeras
2009 - Tak, spolade stammar, energideklaration gjord
2008 - Nya maskiner i tvättstugan, OVK-besiktning
Grovsoprum finns för tidningar, wellpapp/kartonger samt mindre grovavfall.
Planerat underhåll omnämns i årsredovisningen 2018.

Energideklaration

Status: Beställd

Månadsavgift

Avgift: 1 645 SEK / mån
Ingår: värme, vatten, hushålls-el och basutbud kabel-tv. Obligatoriskt tillägg: bredband 141 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

På gården finns bara en cykelparkering bakom entrégrinden så istället har föreningen har en fantastisk takterrass som nyttjas gemensamt av medlemmarna. Utsikt över takåsarna!

Driftskostnad

148 SEK varav:
Försäkring: 148 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.22298 %
Andel av årsavgiften: 1.24939 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK

Uteplats

Gemensam takterrass för medlemmarna att nyttja.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy