Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 195 000 SEK / eller högstbjudande!
Adress
Karolingatan 28, Vita Höja, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
65 kvm
Avgift
3 308 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Nyligen renoverad tvåa högt upp i Vita Höjas populära höghus!

Med en härlig vy från åttonde våningen bor man i en renoverad 65 m² stor tvåa med inglasad balkong och hiss från markplan. Man slås omedelbart av en fräsch känsla när man stiger in i bostadens breda och inbjudande hall med ny ekparkett som är golvtemat i hela lägenheten samt släta, vitmålade väggar genomgående. Planlösningen bjuder på ett generöst och öppet vardagsrum, ett nyrenoverat kök i passande vitt, ett stort och helkaklat badrum med plats för tvättmaskiner samt ett gediget sovrum med plats för en större säng och flertalet garderober. Här bor du i en populär förening med välskötta innergårdar nära Höja Centrum, grönområden och kommunikationer. Kort promenad till buss mot city samt praktiskt att nå både inre- och yttre ringvägen på bara några minuter!

Välkommen på visning!

Beskrivning

HALL
Den funktionella och inbjudande hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar med släta vita väggar och tak samt nylagd ekparkett som löper genom hela lägenheten. Här finns det ordentligt med svängrum och plats för garderober och hatthylla. En nyligen installerad säkerhetsdörr tystar ned tunga trappsteg i trapphuset.

KÖK
Ett ljust och modernt kök i vinkel från Epoque (2019). Inredningen består av vita skåpsluckor med beslag i borstat stål, arbetsbänkar laminat samt ljust marmorinspirerat kakel ovan arbetsbytorna. Utrustningen består av spishäll, diskmaskin, fläkt, kombinerad frys och kyl samt integrerad ugn och mikrovågsugn. Samtliga maskiner är oanvända och från 2019.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt - ett socialt, stilrent och rymligt rum med ekparkettgolv och ljusa väggar. Här erbjuds mycket dagsljus och gott om plats för soffa och matgrupp.

SOVRUM
Från hallen når du lägenhetens sovrum - ett stort och harmoniskt rum med parkettgolv och vita väggar. Rummet har gott om plats för dubbelsäng med nattduksbord och ett större garderobsystem.

BADRUM
Stort och helkaklat badrum med havsblåa kakel- och klinkerval. Inredningen består av wc, duschvägg, badrumsskåp och tvättställ med underskåp.

Dokument (pdf)

BRF Vita Höja Stadgar BRF Parkering.pdf BRF Knekten 3 Energideklaration BRF Vita Höja Årsredovisning 2018.pdf BRF Knekten 1 Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Husie.

Storlek

Boarea 65 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

50

Våning / hiss

Våning 8 av 9.
Hiss finns.
Hiss från markplan

Byggnad

Byggnadsår: 1968

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggens Brf Vita Höja
Organisationsnummer: 746000-8118
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 50
Antal lägenheter: 324
Antal lokaler: 5

Brf Vita Höja är en äkta förening som bildades samma år som husen byggdes, 1968. Föreningen består av 6 st 9-våningshus med totalt 324 lägenheter samt 5 affärslokalerna med hyresrätt vid Höja centrum. Föreningen äger marken.

EKONOMI
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, säljaren betalar (1 163 kr år 2019).
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant (465 kr år 2019).

Senaste avgiftsförändringen skedde 2018-01-01, då med en höjning om 7 %.
Det finns för närvarande ingen planerad avgiftsförändring (2019-09-03).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Utförda renoveringar
2014 Sett över upprustning och modernisering av värmecentral samt inreglering av värmen i lägenheterna.
2015 Bytt lås på samtliga hissdörrar.
2016/17 Nytt tappvattensystem, fläktsystemen byttes ut, belysningen i trapp hus, vindar och källare byttes till närvarostyrd LED-belysning.
2017/18 Relining av avloppsstammar
2019 Byta ut all belysning till LED.

-PLANERADE RENOVERINGAR
Takomläggning samt breddning och omläggning av asfalt på parkeringarna, föreningen har ej bestämt när.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugan är belägen i källaren och är nyligen uppfräschad och har nyare maskiner.
På gården finns många uteplatser, lekplatser samt möjligheter till boulespel, grillning och fotboll. Föreningens fritidskommitté arrangerar ett flertal aktiviteter för medlemmarna varje år, t.ex. bussutfärder, dans-, grill- och allsångs-kvällar m.m. Medlemmarna i föreningen har även då och då, möjlighet att vara med i olika studiecirklar i föreningens regi. På måndagar och onsdagar mellan kl. 13-16 finns möjlighet att träffa andra medlemmar och spela Canasta i föreningens hobbylokal. Föreningen har ett eget välutrustat gym och ett välsorterat bibliotek. Både gym och bibliotek är kostnadsfritt för medlemmarna att använda.
I huset på Karolingatan 28-30 finns i källaren en festlokal som medlemmar kan boka kostnadsfritt.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV levereras via ComHem och ingår i avgiften. Lägenhetsinnehavaren tecknar och bekostar bredband individuellt.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har idag 120 garageplatser och kostnaden är ca 120 kr/månad, kösystem tillämpas.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

KONTAKT
Hemsida: www.vitahoja.se
E-post: styrelsen@vitahoja.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsökningar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 116 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-03-04
Energiprestanda primärenergital: 142 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 3 308 SEK / mån
Ingår i avgiften: kabel-TV, bostadsrättstillägg
Obligatoriskt tillägg: 546 kr/mån

Driftskostnad

200 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 100 SEK
Driftskostnaderna avser schablonberäknad kostnad för hushållsel och hemförsäkring. Vill du få en personlig boendekostnadskalkyl upprättad - fråga ansvarig mäklare.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.25251 %
Andel av årsavgiften: 0.25568 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 2 369 SEK

Bilplats

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy