Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK / Bud
Adress
Bollmoravägen 146, Centrala Tyresö, Tyresö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
74 kvm
Avgift
4 228 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad och renoverad (2012) 3:a i en av Tyresös bästa föreningar!

Välkommen till ett unikt hem på markplan i superstabila BRF Pluto, detta med direkt närhet till skolor, natur, centrum samt goda kommunikationer.
Avgiften är mycket förmånlig och inkluderar värme, vatten, tv samt el vilket innebär att driftkostnaderna är obefintliga.
Området som är bilfritt är oerhört fridfullt med fina parkytor såväl som lekplatser för de små.

Bostaden som är renoverad 2012 i toppskick med rakt igenom stilrena val vilket ger ynnesten att bara flytta in och trivas från första sekund.

Hallen med golvvärme erbjuder en trevlig rymd med hatthylla såväl som garderob för god avhängning.

Köket är en dröm för den som uppskattar moderna snitt i färger och val som tillsammans med goda arbetsytor samt förvaring erbjuder ett kök att längta till.

Vardagsrummet i anslutning till köket upplevs mysigt och ljust med god rymd för soffgrupp samt övrigt möblemang, från rummet når man utgång till en egen liten uteplats.

Två stycken sovrum där båda erbjuder god rymd för stor säng samt skrivbord eller övrigt möblemang efter tycke och smak.
Från det största sovrummet når vi ut till den inglasade balkongen där man tar sig ut till föreningens gemensamma gräsytor för grill och spring.

Badrummet som är stambytt är lyxigt helkaklat i modern stil med golvvärme, dusch, wc samt tvättmaskin.

BRF Pluto är en av Tyresös mest populära föreningar, mycket tack vare sin starka ekonomi samt fridfulla miljö.
Föreningen innehar 4 st tvättstugor, grovtvätt, bastu, snickarbod, festlokal samt fördelaktiga prisnivåer på garage och parkeringsplatser.
Området är lummigt med lekplatser, trevliga sällskapsytor såväl som vackra parkliknande delar med gräs och planteringar.
Detta med närhet till flera skolor, naturområden, kommunikationer, gym samt viktiga delar som matbutiker och servicetäta Tyresö Centrum ger dig bästa möjligheter att trivas från första sekund.

Letar du efter ditt nya hem? Anmäl ditt intresse för att informeras om eventuella förhandsvisning.

Beskrivning

HALL (säkerhetsdörr)
Stor och välkomnande hall med golvvärme samt gott om förvaring i garderober.
Klinkergolv och ljusa ytskikt.

KÖK
Renoverat 2012.
Modernt och funktionellt kök med ugn/mikro i arbetshöjd, induktion, kyl/frys i fullhöjd och diskmaskin.

VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum med gott om plats för möblemang till hela familjen, utgång till uteplatsen på baksidan.
Omgjort 2012.

SOVRUM 1 & 2
Plats för säng, garderob och enklare möblemang.

BADRUM
Renoverat och stambytt 2012.
Helkaklat modernt badrum med dusch, wc, kombinerad tvätt/torkmaskin (2019), kommod samt vägghängt skåp.

BALKONG
Inglasad balkong med utgång till baksidan.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar Pluto 2018.pdf BRF Årsredovisning Pluto 2018.pdf Stadgar Pluto 2018 (2).pdf Årsredovisning Pluto 2018.pdf 963832-deklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Tyresö kommun, Skattesats 33.09%.

Församling

Tyresö.

Storlek

Boarea 74 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

125

Våning / hiss

Våning 1 av 2.
Markplan
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1971
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Pluto HSB
Organisationsnummer: 712400-2309
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 125
Antal lägenheter: 208
Antal lokaler: 0

Bostadsrättsföreningen Pluto i Tyresö bildades 16 september, 1968. Husen byggdes under åren 1970-1971, och de första inflyttningarna skedde sommaren 1971. Totalt finns i området 14 byggnader med sammanlagt 208 lägenheter 4st i varje trappuppgång. De charmiga tvåvåningshusen ligger i Lindalen på adresserna Bollmoravägen 90-176 samt Herkulesvägen 20-34.

Föreningens tvättstuga ligger i en separat byggnad, mitt emot infarten från Bollmoravägen (mellan Bollmoravägen 128 och 134), separatrum tvättrum finns för grovtvätt. Det finns en bastu i tvättstugehuset som får nyttjas av föreningens medlemmar utan kostnad.

För övrigt finns det i föreningen ett rum för elavfall, 3 rum för pappersavfall, 98 cykelboxar, snickerirum samt en festlokal som kan bokas av medlemmarna. Till varje lägenhet finns även tillhörande förråd.

Kabel-TV via ComHem och bredbandsleverantör är Telenor alternativt ComHem.

Föreningens ekonomi

Pantavgift , betalas av Köparen (1 % av prisbasbelopp) och en överlåtelseavgift tas ut och betalas av säljaren (2,5 % av prisbasbeloppet)
HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500kr i inträdesavgift och därefter tillkommer en årsavgift.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i HSB Försäkring AB

Föreningens renoveringar

Under 2019 renoverades samtliga tak och 2006 förbättrades ventilationen i fastigheten. Fläktar i krypgrunderna under husen och luftventiler ovanför fönstren sattes in. Under de senare åren har garagelängorna, miljöhus, cykelhus och tvättstugor målats om. Fastigheten har energideklarerats och i samband med detta utfördes radonmätningar. Brandskyddsarbete har utförts. Förbättring och underhåll av fastighetens VVS installationer har gjorts.

Föreningen gör stambyte löpande i samband med att badrummen renoveras.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiprestanda primärenergital: 149 /kWh per kvm och år

TV

Com hem/Bredbandsbolaget. Grundutbud tv ingår.

Internet

Com hem/Bredbandsbolaget.

Månadsavgift

Avgift: 4 228 SEK / mån
Ingår: Värme, vatten, el samt kabel-tv.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.45900 %
Andel av årsavgiften: 0.45900 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong samt uteplats.

Bilplats

123 st garageplatser : 300 kr/mån, separat kö.
135 parkeringsplatser: 150 kr/mån, separat kö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy