Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
495 000 SEK / Eller högstbjudande
Adress
Svedjegatan 26, Dammsvedjan, Borås
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
41 kvm
Avgift
2 977 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Perfekt första boende!

Välkomna till denna enrummare på trevliga Dammsvedjan. Här bor du med låg månadsavgift och närhet till naturen samt fina promenadstigar. Cykelavstånd till högskolan och in till stan. Bussen tar dig annars smidigt in till stan om du vill undvika motion.

Lägenheten, belägen en halv trappa upp, består av ett vardagsrum med plats för såväl soffa som säng och fransk balkong. Köket rymmer köksbord och ordentligt med förvaring i form av skåp. Badrummet erbjuder kommod, spegelskåp, WC och badkar.

Välkommen med din intresseanmälan!

Beskrivning

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Årsredovisning ED

Bostadsfakta

Kommun

Släpan 1, Borås kommun, Skattesats 34.03%.

Församling

Borås Gustav Adolf.

Storlek

Boarea 41 kvm.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

98

Våning / hiss

Våning 1 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1954
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s brf Släpan
Organisationsnummer: 764500-2887
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 98
Antal lägenheter: 118
Antal lokaler: 7

Föreningens fastigheter Släpan 1 i Borås bebyggdes år 1954. Ombyggnation skedde år 1991. På fastigheten finns 4 st bostadshus med 12 trappuppgångar med adresserna: Svedjegatan 22-36, Tingsgatan 43-49 och Bygatan 1.

Parkering: Kösystem till både parkering samt garage. Kontakta vicevärden för ytterligare information 070-6423242.

De flesta parkeringarna ligger utefter Tingsgatan och Svedjegatan. 118 hushåll och 37 p-platser och 21 garage. Max 1 p-plats per hushåll.
Pris för vanlig parkering 140:-/månad garage ca 400:-/månad beroende på yta.

TV och bredband: Fiber via Telia. Grundutbud för TV ingår i månadsavgiften. Bredband och telefoni får bostadsrättshavaren själv teckna.

Gemensamma utrymmen: Vinds- och källarförråd. I varje hus finns en fullutrustad tvättstuga.

Det finns bastu och festlokal som alla i bostadsrättsföreningen kan nyttja. Föreningens träningslokal ligger i bottenvåningen på Svedjegatan 28 intill bastun.

Föreningens ekonomi

Finns inga beslut om avgiftsändringar ( 8 feb -16, uppgifter från vice värd)

Föreningens renoveringar

Under 1991 skedde en omfattande renovering med stambyte, byte av fönster, byte av tak, byte av el samt insättning av säkerhetsdörrar.
- 2014 Asfaltering och linjemålning av parkeringsplatser.
- 2012 Termostatbyte på alla element
- 2012 Ny källsorteringsanläggning
- 2004 Nya balkonger

Kommande renoveringar: Målning av burspråk, takkupor och franska balkonger. Byte källardörrar (utvändiga). Byte av gungor m.m. på lekplatsen. Lägenhetsöversyn.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-09-02
Energiprestanda primärenergital: 145 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 2 977 SEK / mån
Inkl. värme, VA och kabel-TV.

Driftskostnad

125 SEK varav:
Elektricitet: 125 SEK
Försäkringspremien kan variera, vänligen kontakta ditt försäkringsbolag för exakta siffror. Driftskostnaden varierar beroende på antal boende, användning m.m.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.64355 %
Andel av årsavgiften: 0.64355 %

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy