Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 995 000 SEK
Adress
Sankt Göransgatan 96, 3tr, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
51 kvm
Avgift
2 750 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Hörnlägenhet i bästa skick - Öppen social planlösning - Stilrent renoverat kök

Underbart boende i bästa skick presenterar en öppen social planlösning med fantastisk rymd. Här bor du i en hörnlägenhet med stora fönsterpartier i två väderstreck samt en fransk balkong som vetter mot föreningens innergård. Det stilrent renoverade köket har en grå skåpinredning och en snygg arbetsyta i putsad betong. Köket öppnar upp mot vardagsrummet som ger dig generösa ytor att möblera med sällskapsdel och ett större middagsbord. Genomgående finner du mycket bra förvaring i såväl hall som i sovrummet som har en hel garderobsvägg som når full takhöjd. För dig som är i behov av en arbetsplats har garderoben en smart lösning och döljer ett skrivbord samt eluttag för din dator och skrivare. Sovrummet är målat i en sober grön nyans och möbleras med dubbelsäng. Genomgående är lägenheten målad i ljusa nyanser och på golvet ligger en vitbetsad ekparkett.

Köper du en lägenhet i Brf Herden 8 flyttar du in i en ytterst välskött förening som har en mycket god ekonomi. Fastigheten är välskött och det finns gott om dolda tillgångar i form av flertalet hyresrätter. Du får en stor gemensam innergård samt att garage finns i fastigheten.

På Sankt Göransgatan 96 bor du med ett lugnt och ytterst centralt läge. I närområdet finns ett rikt utbud av restauranger och caféer samt Västermalmsgallerian, flertalet mataffärer, shopping och all tänkbar service som ligger strax intill. Vid Fridhemsplan finns också oslagbara kommunikationer med flertalet bussar samt tunnelbanans blå- och gröna linje. Om du gillar att motionera är det lika nära till Kungsholms Strand som till Norr Mälarstrand. Här hittar du vackra promenad- och löparstråk som fortsätter längs med vattnet runt hela Kungsholmen. Du hittar även flertalet gym i din direkta närhet.

Beskrivning

HALL
Hallen öppnar direkt upp och presenterar vardagsrum och kök. Till höger om entrén som är utrustad med säkerhetsdörr kan du hänga av ytterkläder och skor. Lite längre in invid badrummet finns en platsbyggd garderob med spegelskjutdörrar. På golvet ligger en grå klinker och de vitmålade väggarna återfinns även i vardagsrummet. I taket sitter infällda spotlights.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet bjuder på en underbar rymd med generösa ytor att möblera med större sällskapsdel och middagsbord. Rummet får härligt ljusinsläpp från ett stort hörnfönster samt ytterligare ett fönster invid köket. Fönstren har vackra fönsterbänkar i vit marmor. Rummet har en öppen planlösning mot lägenhetens kök och ger dig sociala ytor att umgås med vänner och familj. På golvet ligger en fin vitbetsad ekparkett som även återfinns i sovrummet. En av vardagsrumsväggarna är målad i nyansen sjösmaragd.

KÖK
Köket har renoverats (2018) med stilsäker blick med grå skåpinredning och generös arbetsyta i putsad betong. Bakom arbetsytan sitter ett vitt kakel och under överskåpen finns extra belysning. Vitvarorna från Bosch (2018) är i mattsvart utförande och matchas väl in med skåpinredningens handtag. Här finner du ugn och micro i högskåp samt induktionshäll och fläkt. Kyl/frys och diskmaskin sitter dolda bakom skåpfronter. Köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet och gör det möjligt att umgås när middagen förbereds. I taket sitter infällda spotlights.

SOVRUM
Lägenhetens mysiga sovrum möbleras idag med 160 cm säng och sängbord. Rummet har ett stort fönsterparti samt en fransk balkong som vetter ut mot föreningens lugna och tysta innergård och ger härligt ljusinsläpp. Längs med ena väggen löper fantastiskt bra förvaring som når full takhöjd och döljs bakom diskreta skjutdörrar. Förutom för förvaring så nyttjas en del av garderoben som kontor som är en smart lösning för dig som är behov av en arbetsplats. Väggarna är målade i en sober grön nyans.

BADRUM
Badrummet har vitkaklade väggar samt våtrumsmatta på golvet. Invid toalettstolen finns handfat med spegelskåp ovanför. Framför duschen finns gott om utrymme för extra förvaringsskåp och på väggen till vänster om ingången finns en handdukstork.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning 2018.pdf BRF Energideklaration.pdf BRF Stadgar

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.58%.

Församling

Västermalm.

Storlek

Boarea 51 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1746

Våning / hiss

Våning 3 av 7.
Våningsplan 5 av 7.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1993
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Herden 8
Organisationsnummer: 769605-0074
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1746
Antal lägenheter: 237
Antal lokaler: 4

Brf Herden 8 bildades 2001 och består av 237 lägenheter (varav 10 st. är hyreslägenheter) samt 4 lokaler för fritids/dagis samt gruppboende. Föreningen huserar på adresserna S:t Göransgatan 96-102, Mariebergsgatan 30 samt Arbetargatan 23 A-B, 27 A-B. Fastigheten byggdes 1992-1993 med trevligt läge med direkt närhet till kommunikationer, service samt grönområden och vatten. Fastigheten är lättillgänglig och handikappanpassad samt har en stor grönskande innergård med lekplats för de små.

RENOVERINGAR
2018 - Stamspolning genomfört i samtliga lägenheter som en förebyggande åtgärd. Ommålning av taken på Sankt Göransgatan 96, 98, 102 och Mariebergsgatan 30.
2017 - Ommålning av yttertak, kontinuerlig renovering av hissar.
2016 - Nytt system för skalskydd och bokning av tvättstugorna, efterarbete för godkännande av OVK, tecknande av gemensamt bostadsrättstillägg för alla medlemmar (försäkring) samt Anticimex trygghetspaket för flerfamiljshus.
2015 - Byte av undercentral, OVK-besiktning.
2014 - Ommålning av samtliga trapphus. OVK i barnstugorna (Arbetargatan 27).
2013 - Fortsatt översyn av gården. Ytterligare armaturer vid entréerna mot gården. Översyn av undercentralen. Utbyte av värmeanläggningen i stuprören (motverkar is).
2012 - Slutför OVK för bostäder. Slutför bytet till säkerhetsdörrar. Fortsatt installation av modernt tryckregleringssystem för ventilationsfläktarna. Ommålning av entréer.
2011- Bytet av kulventiler slutförs. OVK genomfört på dagis. OVK genomförs i bostäderna. Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter som har kvar originaldörren. Renovering av grovsoprummet. Installation till ventilationsfläktar med modern tryckregleringen (på vinden).
2010 - Besiktning av samtliga lägenheter slutförs. Fuktlarm installeras i samtliga kök. Byte av kulventiler i samtliga lägenheter. Stenläggning runt fontänen samt på delar av gården.
2009 - Upprustning av samtliga hissar. Sopsugens container ersätts med en ny. Renovering av fontänen. Uteplatsernas staket/plank renoveras.
2008 - Översynen av gårdsbelysningen slutförs. Spolning av samtliga avloppsstammar sker. Renovering av hängrännor och värmekabelsystemet påbörjas. Nytt smidesstaket till gården.
2007 - Översyn av fastighetens ventilations- och värmesystem.
2006 - Bredbandsnätet färdigställdes. Fortsatt rustning av föreningens gemensamma innergård. Översyn av gårdsbelysning påbörjas.
2005 - Delar av fastighetens tak målades. Installation av eget bredbandsnät påbörjades
2004 - Fortsatt översyn av gården
2003 - Upprustning av gården samt installation av brandvarnare i samtliga lägenheter
2002 - Ommålning av samtliga trapphus.

EKONOMI
Brf Herden 8 är en stabil och mycket välskött förening. Månadsavgiften har varit oförändrad sen föreningen bildades 2001 fram till 1 april 2008 då föreningen sänkte avgiften med 10 %.

TV &INTERNET
Kabel-TV levereras via Comhem digital-TV och ett basutbud ingår i månadsavgiften (Medium 8 favoriter). Internet levereras via Ownit 500-1000 Mbit/s och ingår i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Fina tvättstugor finns i varje trappuppgång. Det finns även två grov- och spontan tvättstugor belägna på S:t Göransgatan 102 och Arbetargatan 23B.
- Grovsoprum samt källsortering finns på S:t Göransgatan 96 och nås även från innergården. Hushållssopor kastas i trapphusens sopnedkast.
- Barnvagnsrum samt cykelrum finns i entréplanet.
- Föreningen har även en otroligt fin och grönskande innergård med en vacker fontän och flertalet sittplatser, om sommaren finns grill som medlemmarna kan nyttja. Här finns även en trevlig lekplats.

GARAGE
Föreningen har ett eget garage med 74 bilplatser och 4 mc-platser där det f.n. råder kö. Hiss finns ner till garaget och infart ligger på S:t Göransgatan 96.

För ytterligare information se: www.brfherden.se

Energideklaration

Energiförbrukning: 85 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 2 750 SEK / mån
I avgiften igår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.30174 %
Andel av årsavgiften: 0.30264 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy