Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 995 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Krankajen 38, Dockan, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
98 kvm
Avgift
3 643 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Penthouse med två terrasser på Dockan

Ett imponerande penthouse om 98 kvm på underbart läge i Dockan. En bostad där bara det bästa är gott nog. Vackra ytskikt och genomtänka material. Våningen bjuder två terrasser med hänförande utsikt och sol i flera väderstreck. Öppen planlösningen mellan kök och vardagsrum, två sovrum, väl tilltagen klädkammare samt ett badrum med dusch och egna tvättmöjligheter. Detta är ett hem utöver det vanliga. Här bor du i en populär förening som håller låga avgifter, 3643 kronor.

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Malmö s:t petri.

Storlek

Boarea 98 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

D62

Våning / hiss

Våning 6 av 6.
Penthouse
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2007
Byggnadstyp: Penthouse
Ventilation: Mekanisk frånluft

Föreningen

Föreningens namn: Brf Havsfrun
Organisationsnummer: 769614-5502
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: D62
Antal lägenheter: 64
Antal lokaler: 1

Brf Havsfrun är en äkta förening som bildades 2008 och äger fastigheten Torrdockan 5 i Malmö, vilken inrymmer flerbostadshus med 64 lägenheter samt en uthyrningslokal. Ingår i två gemensamhetsanläggningar, se årsredovisning.

EKONOMI
Konsult Lund Ab sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1182 kr år 2020). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (473 kr år 2020).

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. (kontrollerad 2020-02-19)

RENOVERING OCH UNDERHÅLL
Nybyggnation, inga större renoveringar har genomförts.
Pågående är putsfasadbyte som en garantiåtgärd från JM.
Inga större renoveringar är planerade.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har gemensamt garage i källaren med 56 platser, 750 kr/mån samt uteplatser för 400 kr/mån. OBS! Köpare får överta plats i garage.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har ett trippelabonnemang hos Telia som inkluderar bredbandstelefoni, basutbud på TV, samt bredband med en hastighet på 8mb. Detta ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en föreningslokal/styrelserum som även kan nyttjas som gästlägenhet, hyra 200kr/natt.
Föreningen har cykelställ ute på gården, ett cykelförråd i gatuplan och flera rum för cykelparkering i garaget.

ÖVRIGT
Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang. Förbrukningen avläses varje månad och debiteras medlemmarna kvartalsvis tillsammans med månadsavgiften.

KONTAKT
Hemsida; www.brfhavsfrun.org/

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Föreningens ekonomi

Ekonomi:
Konsult Lund Ab sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1182 kr år 2020). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (473 kr år 2020).

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. (kontrollerad 2020-02-19)

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 122 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2010-03-03

Månadsavgift

Avgift: 3 643 SEK / mån
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Debitering för el tillkommer på 1:a avin varje kvartal

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.56510 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1182 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

2 stycken takterrasser, en i norr och en i söder

Bilplats

Garage, parkering:
Föreningen har gemensamt garage i källaren för 750 kr/mån samt uteplaster för 400 kr/mån, kösystem tillämpas.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy