Länk kopierad!

Visningar

sön 22 sep 12:45 - 13:15
Öppen visning - välkommen!
mån 23 sep 18:00 - 18:30
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 690 000 SEK
Adress
Åsögatan 168, Södermalm / Katarina, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
67 kvm
Avgift
3 659 SEK / mån
Rum
2.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Radhuskänsla med insynsskyddad uteplats om 40 kvm!

Med ett ypperligt läge i en av Södermalms bästa kvarter finner du denna genomgående och ljusa bostad med egen uteplats om 40 kvm. Lägenheten är genomgående och ljus med ett trevligt läge i vacker fastighet från 1883. Tillhörande lägenhet finns en stor och insynsskyddad uteplats om 40 kvm i söderläge med trädäck. En grönskande hög jasminhäck omger uteplatsen vilket skiljer av den från föreningens övriga innergård.

Lägenheten har en flexibel planlösning och kan fungera som en tvåa och trea. Köket är nyrenoverat och har gott om förvaring, två nyrenoverade badrum och väl tilltaget och lätt möblerat vardagsrum mot Åsögatan. Sovrummet har plats för dubbelsäng, nattduksbord samt inbyggda garderober för maximalt med förvaring. Sovrummet ligger ostört och insynsskyddat mot gården. Mellan sovrum och kök finns förlängning av hallen och utgången till uteplatsen genom vackra dubbeldörrar i glas. Detta blir lägenhetens tredje rum och kan användas både som vardagsrum, arbetsrum och barnrum. Hela lägenheten präglas av detaljer från byggåret med takstuckatur, takrosetter och väggspeglar. Genomgående gediget ekgolv i hela lägenheten.

Här bor man med ett suveränt läge precis invid Vita bergen och med Sofos hjärta Nytorget runt hörnet. Nytorget är en mycket populär mötesplats för både stora och små med sin fina lekpark och under sommaren kantas torget av flertalet trevliga uteserveringar. Området kryllar av välbesökta caféer och restauranger, värda att nämnas bland annat La Veecchia Signora, Nook och Café Nizza. På bekvämt avstånd med några meter från porten ligger 7-eleven, apotek Kronan och Cajsa Warg. Bra kommunikationer med buss 2,3 och 76 runt hörnet på Renstiernas gata Dessa tar dig vidare till Slussen och Skanstull på ett par minuter där både gröna och röda t-banelinjen ansluter.

Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

HALL
Rymlig hall som har fint och genomgående ekgolv, ljusa väggar och generös takhöjd. I hallen finns det goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder.

Hallen känns ljus och luftig tack vare den genomgående planlösningen. I den inre hallen, i anslutning till sovrummet och vardagsrummet nås separat WC.

VARDAGSRUM
Luftigt och lätt möblerat vardagsrum med gott om karaktär och detaljer från byggåret med såväl takstuckatur, takrosetter och väggspeglar. Här finns även dekorativ skorstensfri eldstad som drivs med gele och ger rummet ytterligare karaktär. Stort fönster som vetter mot enkelriktad och lugn del av Åsögatan. Platsbyggd bokhylla som når hela vägen upp till tak. Här finns gott om utrymme för soffgrupp och annat möblemang som önskas. Ljusa väggar och ekgolv.

SOVRUM
Från både hallen och vardagsrummet nås det rymliga och rogivande sovrummet i direkt anslutning till WC. Här finns det en praktisk inbyggd garderobsvägg som ger gott om förvaringsmöjligheter. Plats för dubbelsäng och nattduksbord. Lugn och insynsskyddat läge mot lägenhetens uteplats på gården. Vackra stuckaturer i tak, gråa väggar och fint ekgolv.

KÖK
Ljust och charmigt kök med matplats för 3-4 personer. Gott om förvaringsmöjligheter i över- och underskåp samt goda arbetsytor. Här finns kyl/frys, integrerad diskmaskin, fläkt, integrerad spis och ugn. Vita luckor och ovan svart kakel.

MATPLATS
Från köket nås lägenhetens matplats, som kan användas som vardagsrum eller sovrum. Ljus och rogivande del av lägenheten där möjlighet finns att sätta upp en vägg för att få till ett tredje rum. Från detta rum nås lägenhetens härliga uteplats som nås genom dubbeldörrar i glas för maximalt med ljusinsläpp.

BADRUM
Nyrenoverat badrum med vägghängd WC, tvättmaskin, spegelskåp, handdukstork samt dusch med inskjutbara glasdörrar. via kaklade väggar och mosaik på golvet.

WC
Lägenheten har två badrum och detta nås längst in i lägenheten och har plats för WC, tvättställ samt skåp för förvaring.

UTEPLATS
Välkommen till lägenhetens hjärta! Uteplats om 40 kvm med en vacker jasminhäck som skiljer av uteplatsen mot gården. Här finns gott om plats för en loungedel, matgrupp samt odlingsmöjligheter. Uteplatsen ligger i söderläge och spenderas bäst ljumna sommarkvällar.

Övrigt
Till bostaden hör ett förråd.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar.pdf Årsredovining 2018.pdf Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Pahl 8, Stockholm kommun, Skattesats 30.7%.

Församling

Katarina.

Storlek

Boarea 67 kvm.

Rum

2,5 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1

Våning / hiss

Våning 1 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1883

Föreningen

Föreningens namn: Brf Pahl 8
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1
Antal lägenheter: 21
Antal lokaler: 0

Brf Pahl 8 är en äkta förening med 21 lägenheter, varav 1 upplåtes med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 1982. Föreningen äger marken. Stabil och välskött förening med de stora renoveringarna genomförda. God ekonomi i föreningen där avgifterna inkluderar både bredband, kabel-tv samt hushållsel utöver värme och vatten.

Parkering: I området gäller boendeparkering, för mer ingo se www.stockholm.se.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till kabel-tv från Com Hem och bredband från Bredbandsbolaget där 100 Mbit/s ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en fräsch tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.
Mysig gård med utemöbler, grillmöjligheter samt cykelställ under tak.

Föreningens ekonomi

Föreningen har mycket god ekonomi med många renoveringar gjorda. Föreningen har lån på 4 320 000 kr vilket blir lån/kvm på 2 602.
Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar eller renoveringar. Avstämt 2019-08-26.

Föreningens renoveringar

1974 - Stambyte kök och badrum
1998 - Renovering av tvättstugan
2002 - Fönstermålning och hissrenovering
2004 - Omputsning av fasad och takrenovering
2005 - Ny maskinpark i tvättstugan
2006 - Trapphusrenovering samt tätning av fönster
2009 - OVK besiktning
2013- Spolning av stammar samt filmning.
2015 - Fönsterrenovering
2016- Renovering av fönster och balkongdörrarna mot gården, uppfräschning av gården med utökade planteringslådor, byte av varmvattenberedare

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 125 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-06-14

TV

TV levereras av ComHem och basutbudet ingår i avgiften.

Internet

10 GB data via Bredbandsbolaget/Telenor ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 3 659 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, hushållsel, grundpaket av TV-kanaler via ComHem samt 10 GB data via Bredbandsbolaget/Telenor.

Driftskostnad

300 SEK varav:
Försäkring: 300 SEK
Driftkostnad är enligt schablon

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.92800 %
Andel av årsavgiften: 3.76700 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1162 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Till bostaden hör en egen uteplats om 40 kvm i söderläge. Nytt trädäck byggt 2019. Här finns plats för loungedel, matplats samt grill och odlingsmöjligheter.

Storlek: 40 kvm.
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy