Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 395 000 SEK
Adress
Staketgatan 9, Väster, Gävle
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
92 kvm
Avgift
5 868 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen att uppfylla din sekelskiftesdröm!

Varmt välkommen på en tidsresa till en härlig epok när arkitekturen var i sitt esse. Här möts vi av höga takhöjder, stuckaturer, bröstpaneler, kakelugnar och takmålningar, allt med knivskarp fingertoppskänsla av arkitekt E A Hedin och byggmästare J A Edlund .

Redan innan vi stiger in i lägenheten möts vi av ett vackert trapphus med takmålningar, bröstpanel och kakelugn.

Väl inne i den genomgående men varsamt renoverade bostaden, möts vi av en inbjudande hall som pryds av ett välbevarat serveringsskåp. Vidare finns två sovrum varav det ena i dagsläget nyttjas som walk-in-closet och kontor. Vardagsrummet med härligt ljusinsläpp, bröstpanel, originalgolv, härlig takhöjd och kakelugn lämnar inget åt slumpen, här är bostadens epicentrum! Köket är ljust, fint och avskalat för att behålla lägenhetens karaktär. Badrummet renoverades 2020 med kakel, klinker och golvvärme. Summerat präglas hela lägenheten av vackra golv, takhöjder på omkring 3,5 m, kakelugn och genomgående ljusa ytskikt.

Allt började 1899 då byggnadsnämnden fastställde stadsarkitekt E A Hedins ritningar för Staketgatan 9, år 1901 stod huset inflyttningsklart. J A Edlund sålde sedermera fastigheten vidare till färghandlare Abraham Mattsson 1905 för hela 137.000 kr. Fastigheten kom att vara i samma familjs ägo till 1975. Då Riksbyggen köpte huset 1983 var det starkt nedslitet och rivningshotat. Av de ursprungliga 11 lägenheterna blev det istället 24 nya lägenheter. Till det yttre är huset nu utomordentligt väl restaurerat. Takdekorationerna i huvudentréns hall samt väggdekorationen har återställts vid restaureringen. De gamla kakelugnarna finns kvar och serveringsrummen har i de flesta fall fått behålla sin träinredning.

På Staketgatan 9 bor du mycket centralt och naturnära. Gävle sjukhus och Boulognerskogen med fina promenadstråk, utomhusgym och badplats ligger endast ett stenkast bort. Gävle centrum, som har ett stort utbud av restauranger, barer, butiker och caféer ligger en kort promenad bort. Högskolan når du enkelt med en kortare cykel/busstur. Detta är en perfekt bostad med ett toppenläge i hjärtat av Gävle!

Välkommen till Noblessen!

Bostadsfakta

Kommun

Gävle kommun, Skattesats 34.02%.

Storlek

Boarea 92 kvm. Areauppgifter enl. säljare och föreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

03015

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1899
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Tornspiran
Organisationsnummer: 716413-4673
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 03015
Antal lägenheter: 24
Antal lokaler: 0

Föreningen består av 24 lägenheter. Kabel-TV, bredband och BR-tillägg ingår i månadsavgiften.

Parkering: 9 st p-platser som fördelas enligt kösystem, fn 400 kr/mån inkl motorvärmare.

Gemensamma utrymmen: Källarförråd. Fin samlingslokal, övernattningsrum samt bastu/relax och hobbyrum i källaren.

Föreningens ekonomi

Ekonomisk förvaltning via Castor.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 117 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2019-06-13
Energiprestanda primärenergital: 110 kWh/kvm och år

TV

Kabel-TV ComHem, grundutbud ingår i avgiften

Internet

Bredband ComHem ingår i avgiften

Månadsavgift

Avgift: 5 868 SEK / mån
Ink. värme, vatten, avlopp, bredband och kabel-TV

Driftskostnad

650 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 450 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.7048 %
Andel av årsavgiften: 4.7048 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

2014- Renovering balkonggolv.
2014- Installation av tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp.
2014- Byte avstängningsventiler.
2014- Fasadputsning
2014- Takrenovering
2013- Sotning
2012- Spolning och relining av avloppsstammar.
2012- Fasadrenovering

Bilplats

9 st p-platser som fördelas enligt kösystem, fn 450 kr/mån inkl motorvärmare.

Övriga utrymmen

Det finns bastu, relaxrum, övernattningsrum, källarförråd och tvättstuga. Gemensam uteplats på innergården där det finns möjlighet att grilla.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy