Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 695 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Fajansvägen, Oxie, Oxie
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
103 kvm
Avgift
5 407 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Radhusdröm med insynsskyddat hörnläge!

Välkomna hem till detta fina radhus som ligger mitt inne bland BRF Oxidens mysiga och barnvänliga kluster av radhus. Radhuset är ett av de få hörnhusen i området vilket gör att det är ett tyst och trivsamt boende, helt fritt från grannar på ett håll. På framsidan möts ni utav en stenlagd och vacker uteplats med plats för möblemang. Här sitter ni med bland annat vackra röda rosor som sällskap och njuter av förmiddagssolen på en solig sommardag. Husets fasad ramas vackert in med olika buskar och blommor. Dessa dekorerar huset från framsidan hela vägen längs långsidan och avslutas på baksidan i form av den välskötta och insynsskyddade trädgården med flertalet blommor, frukter och bär.

Invändigt är detta hem lika välskött som utvändigt och här allt man kan önska, samt möjligheter att sätta en egen touch på sitt hem. Genom hela radhuset flödar gott om ljus tack vare stora fönster och ljusa väggar. Rummen är gedigna och erbjuder massor med plats för sovrumsmöblemang och flera inredningsmöjligheter.

Föreningens område är barnvänligt och med bra läge i Oxie med närhet till förskola, skolor, lekplats, golfbanor och ridhus. På området finns flera lekplatser för barn.

I Oxie finns det mesta man kan önska sig; simhall, Pågatågsstation, sportanläggning, gym, Apotek, affärer, barnavårdscentral, vårdcentral och matställen. Malmö nås snabbt med bil, endast 5 minuter till Jägersro köpcentrum. Buss in till Malmö tar ca. 25 minuter.

Detta är ett radhus ni inte vill missa!

Välkomna på visning!

Beskrivning

Hall
Välkomna in till detta välskötta radhus! I den ljusa hallen möts vi av en grå och slitstark plastmatta. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt skor. Direkt till höger har vi radhusets tvättstuga med kombimaskin samt ett torkskåp. Här finns gott om förvarvaringsmöjligheter.

Badrum 1
Bakom den andra dörren till höger i hallen hittar vi det första av radhusets två badrum. Badrummet är halvkaklat och här finns vask med underskåp, stor spegel längs nästan hela långsidan, duschkabin, toalett samt ett vägghängt spegelskåp.

Kök
Till vänster om hallen har vi radhusets stora kök. Köket är på grund av sin ljusa inredning och stora fönsterpartier väldigt ljust. Här finns gott om arbetsytor och förvaring och det finns plats för ett stort matbord för 4-6 personer. Större delen av bänkskivan är av praktiskt rostfritt stål och det finns lika praktiskt dubbel vask. Maskinparken består av side-by-side kyl/frys, micro, ugn/spis, fläkt, diskmaskin. På golvet vilar samma plastmatta som i hallen vilket gör att det blir ett naturligt flyt mellan ytorna samt att det är enkelt att städa av.

Vardagsrum
Välkomna in till lägenhetens stora sociala yta, vardagsrummet. Med fönster längs hela långsidan blir det ett väldigt ljust rum och dörren som gifter radhusets trädgård med vardagsrummet ger en öppen känsla på sommarhalvåret. På golvet ligger en vacker ekparkett och väggarna är ljusa. Här finns utrymme att inreda efter era behov. Önskar ni en matplats i vardagsrummet så finns det bekvämt plats för detta, utöver en soff- och TV-grupp. Från vardagsrummet tar man sig via trappan upp till radhusets privata del. Här möts man av en hall som tar er in till radhusets alla sovrum samt badrum och garderob.

Sovrum 1
Det första sovrummet ligger rakt in från trappan och är ett stort och rymligt sovrum som idag används som hobby-/arbetsrum. Ett stort fönster skänker rummet gott om ljus. Här finns det gott om plats för både dubbelsäng, skrivbord och förvaring.

Sovrum 2
Här finns plats för en dubbelsäng och i rummet finns det flera inbyggda garderober. Ett fönster släpper in ljus som studsar fint på den ljusa tapeten i rummet.

Sovrum 3
I det minsta av sovrummen finns det plats för en säng samt en byrå/skrivbord. Detta rum går att använda på flera olika sätt beroende på behov.

Badrum 2
På ovanvåningen hittar man praktiskt nog ytterligare ett badrum. Då det finns en duschkabin på nedervåningen finns det här plats för avkoppling i ett badkar. Här finns också toalett, vask, spegelskåp och vägghängd hylla.

Övrigt
Till lägenheten hör två förråd samt en garageplats som ingår i avgiften.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Oxiden Energideklaration BRF Oxiden Stadgar BRF Oxiden Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Keramikfatet 1, Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Fosie.

Storlek

Boarea 103 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

93

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1982
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Oxiden
Organisationsnummer: 716406-8509
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 93
Antal lägenheter: 99
Antal lokaler: 0

Bostadsrättsföreningen Oxiden bildades 1978 och fastigheterna uppfördes 1982. Föreningen innehar marken med tomträtt, nästa omförhandling sker 2021. Det finns 99 lägenheter i föreningen. Samtliga innehas med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Örehus Fastighetsförvaltning.

Parkering: Till varje bostad finns en garageplats. Föreningen hyr även ut ytterligare 36 st parkeringsplatser. 15 st gästparkeringsplatser finns också för de boendes gäster.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till OWNIT Bredband. Varje lägenhet har ett särskilt bredbandsuttag. Bredbandet ingår i bostaden med hastigheten 100Mbit och avgift specificeras seperat. Bredbandet kan uppgraderas till 250 Mbit eller 1000 Mbit mot tillägg.

OWNITs bredband kan även användas för fast-telefoni. Då används bredbandsnätet istället för telefonätet.
För att nyttja tjänsten krävs bara en telefonibox som enkelt kopplas till bredbandet. Ingen aktivering eller ytterligare åtgärd krävs!

I månadsavgiften för lägenheten ingår ett grundutbud. Om du önskar fler kanaler än grundutbudet beställer du det genom Canal Digital.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en stor fritidslokal som medlemmarna kan hyra. Föreningen har även en grönskande innergård med grillplats, lekplats och sittplatser. Till bostaden finns eget separat förråd på tomten samt ytterligare förråd i förenings förrådslänga.

Föreningens ekonomi

Den ekonomiska samt tekniska förvaltningen sköts av Örehus AB. Engångsavgifter i samband med överlåtelse: Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp som säljaren betalar (1 163 kr, år 2019). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant, köparen betalar (465 kr, år 2019).

I nuläget har föreningen inga planerade avgiftsförändringar (Kontrollerat 2019-02-13).

Föreningens renoveringar

Genomförda renoveringar:
2017-2018 Byte av alla fläktsystem i alla lägenheter.
Renovering av förråden i anslutning till bostäderna
2015-2016 målning av förråd och byte av dåliga plankor.
2014 byte av garageportar och nytt tak på alla garage.
2013 installerades fibernätverk i samtliga lägenheter.
2006-2008 föreningens markytor har renoverats.
2007 Avloppsstammarna spolades

Kommande renoveringar:
Inga planerade i dagsläget.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 189 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2010-03-30

Månadsavgift

Avgift: 5 407 SEK / mån
Obligatoriskt tillägg: 970kr.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.04972249 %
Andel av årsavgiften: 1.05 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Två uteplatser tillhör radhuset. En på framsidan och en på baksidan. Uteplatsen på framsidan är stenlagd och här växer bland annat vackra röda rosor och hortensior. På baksidan finns en grön och insynsskyddad trädgård med trädäck, gräsmatta och diverse blommor, frukt och bär. För att underlätta trädgårdsskötseln har säljaren efter särskilt tillstånd från styrelsen dragit upp och koppla på uttag för vatten på radhusets fasad inne på trädgården.

Bilplats

Till varje bostad finns en garageplats. Föreningen hyr även ut ytterligare 36 st parkeringsplatser. 15 st gästparkeringsplatser finns också för de boendes gäster.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy