Länk kopierad!

Visningar

sön 27 okt 13:15 - 14:00
Välkomna!
mån 28 okt 19:00 - 19:30
Välkomna!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Sysslomansgatan 24, 7 tr, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
46 kvm
Avgift
2 358 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unikt funkisboende - Balkong med utsikt mot grönska - Skuldfri Brf

Underbart och unikt boende med stor omtanke för originaldetaljer i perfekt läge med stora fönsterpartier och skuldfri förening. Här finner du en lägenhet med tidstypisk arkitektur och klassisk funkis. Lägenheten presenterar stora rum, generös takhöjd och fantastiska samt originella fönsterpartier som vetter ut mot grönska. Vackra golv i fiskbensparkett, fönsterbänkar i sten samt originalinredning är andra attribut som presenteras i lägenheten.
Vardagsrummet ger dig generösa sällskapsytor med ett stort fönsterparti för fantastiskt ljusinsläpp. Här ges du gott om utrymme att möblera med sällskapsdel och större middagsbord. Från vardagsrummet når du lägenhetens balkong som har ett soligt östläge och utsikt över grönskande Posthusparken. Det mysiga sovrummet har plats att möblera med 160 cm säng samt har ett stort fönster med fri utsikt över grönska. Köket har renoverats i en tidstypisk stil för att passa väl in med den bevarade originalinredningen och det helkaklade badrummet är utrustat med tvättmaskin för en enklare vardag. Genomgående finner du en lägenhet i mycket gott skick med vitmålade väggar och mycket bra förvaring.

Välkommen att flytta in i en ytterst välskött förening med gemensam takterrass och fin innergård på husets baksida. Fastigheten är i mycket gott skick och föreningen är skuldfri med stark kassa. Föreningen äger marken.

På Sysslomansgatan 24 bor du mittemellan city, vatten och grönska. Runt hörnet inom 2 minuter finns mycket bra kommunikationer med flertalet bussar samt tunnelbanans blå- och gröna linje. Här passerar även IKEA bussen samt flygbussar till Bromma och Arlanda förbi.
Vid Fridhemsplan finns också ett rikt utbud av caféer, restauranger, barer samt all tänkbar service. Åhléns, matbutiker och flertalet gym finns precis intill. En minut bort i motsatt riktning når du Kungsholmens vackraste promenadstråk. Längs med Norr Mälarstrand finns populära restauranger som Mälarpaviljongen, Trattorian samt Orangeriet. I närområdet finns även Kungsholmens Tapas, Mamadou och Petit France. För goda helgbruncher och AW i goda vänners sällskap är nybyggda Hotell Courtyard Marriot med deras restaurang Björk mångas favorit. För utomhushäng med bruncher och luncher i solen tar du dig till boulebar där du även kan spela boule i grönskande Rålambshovsparken.
Precis utanför huset ligger din "egna lilla trädgård" Posthus parken som är en lugn oas med härlig grönska. Alternativt tar du dig 1 minut bort till Rålambshovsparken som förutom boule har volleybollnät, skatepark samt Smedsuddsbadet ifall du vill ta ett dopp i sommarvärmen.

Beskrivning

HALL
Direkt till vänster i hallen finns utrymme att hänga av ytterkläder och skor. På din högra sida finns två inbyggda garderober som når full takhöjd och ger dig mycket bra förvaring. De vitmålade väggarna återfinns i hela lägenheten och på golvet ligger det en vacker marmorklinker i original.

VARDAGSRUM
Direkt när du kliver in i vardagsrummet nås du av lägenhetens fantastiska rymd och ljusinsläpp. Såväl bevarade originaldetaljer som arkitektur vittnar om byggnadsåret och den klassiska funkisstilen. Rummet bjuder på generösa sällskapsytor och ger gott om plats för sällskapsdel samt ett större middagsbord. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett i original. Ögonen dras snabbt mot det stora fönsterpartiet som har en unik karaktär och här finns även utgången till lägenhetens balkong som har ett soligt östläge. Från den rymliga balkongen har du ett fritt läge med utsikt över Posthusparkens grönska. Blickar du ner mot söder möts du även av grönskan från Rålambshovsparken.

KÖK
Köket har renoverats varsamt där den nya köksinredningen passats väl in med den bevarade originalinredningen. Längs med väggarna löper vita över- och underskåp med fina skålhandtag och två högskåp kompletterar den fantastiska förvaringen. Ovanför arbetsytan sitter ett vitt kakel samt ett hyllplan för extra avställning. Vitvarorna består av kyl med frysfack, diskmaskin, ugn med gasspis samt fläkt. Du når köket via en passage från vardagsrummet samt via sovrummet. Mot sovrummet skärmas köket av med stora glasfönster samt med en skjutdörr med stort fönsterparti. På golvet ligger fina ektiljor som fortsätter in i sovrummet.

SOVRUM
Det mysiga sovrummet har gott om plats att möbleras med 160 cm säng. Rummet har ett generöst fönsterparti i unik funkisstil och en grönskande utsikt mot Posthusparken.

BADRUM
Badrummet har vitkaklade väggar och ljusa klinkergolv. Invid toalettstolen står en tvättmaskin för en enklare vardag och ovanför sitter hyllplan för extra förvaring. Duschen stängs till med kabindörrar och intill finns handfatet med ett spegelskåp ovanför. I passagen utanför badrummet finns en rymlig platsbyggd garderob.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar Brf Hemmet 18.pdf BRF Energideklaration Brf Hemmet 14.pdf BRF Årsredovisning 2018 Brf Hemmet 14.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.58%.

Församling

Västermalm.

Storlek

Boarea 46 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

176-1706

Våning / hiss

Våning 7 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1939
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Hemmet 14
Organisationsnummer: 716421-8963
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 176-1706
Antal lägenheter: 59
Antal lokaler: 0

ALLMÄNT
Bostadsrättsföreningen Hemmet 14 bildades 1992 och upplåter idag 58 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Föreningen huserar i en välskött fastighet från 1939 på Sysslomansgatan 24.

RENOVERINGAR
2018 - Takrenovering
2017 - Uppdatering av brandskydd försäljning av en av föreningens hyresrätter
2015/2016 - Renovering av trapphus, ommålning och byte av samtliga dörrar till säkerhetsdörrar, postboxar installerades, utemiljön på baksidan av huset rustades med plattläggning och stängsel
2014 - Lagning av fasadskador, hissarbeten
2013 - Ny fjärrvärmecentral, elarbeten, dränering av husgrund, ny sophantering
2011 - Fasad- och balkongrenovering
2010 - Tvättstuga med maskinpark rustades
2009 - Energideklaration på fastigheten utfördes
2004/2005 - Elstigar och stammar byttes
2003 - Fönsterrenovering

Kommande planerar föreningen en fönsterrenovering.

EKONOMI
Föreningen har en stark ekonomi och är skuldfria med god likvid i kassan

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV levereras via ComHem och bredband går att få via ComHem samt via fiberanslutning från Bredbandsbolaget

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
- Tvättstugan ligger belägen i entréplan och är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel.
- Föreningen har en underbar gemensam takterrass som medlemmarna kan nyttja. Här finns loungemöbler och du får en fantastisk utsikt över takåsar, grönskande Rålambshovsparken samt Riddarfjärden.
- På baksidan av fastigheten finns en trevlig uteplats med sittmöbler och grill för medlemmarna att använda. Uteplatsen omsluts med gallerstängsel där grinden öppnas med portnyckel från båda håll insida och utsida.
- Det finns två cykelförråd i fastigheten. Det ena har egen dörr på framsidan mellan entrén och dörren till gången mot tvättstugan. Den andra har en dörr i den gången precis vid tvättstugan. I mån av plats kan även barnvagnar förvaras i cykelrum, de får inte stå i entrén eller i trapphuset

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 145 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 2 358 SEK / mån
I avgiften ingår värme och vatten

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.81000 %

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy