Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sockenvägen 527, Enskededalen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
115 kvm
Avgift
8 496 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymlig vindsvåning i fastighet anno 1929!

Kommer snart! Inom kort säljes denna rymliga vindsvåning där nytt och modernt möter charmigt original. Lägenheten erbjuder bland annat ett rymligt kök med matplats för många gäster, vardagsrum med stora golvytor, hög takhöjd med synliga takbjälkar samt två rymliga sovrum - här finns allt! Utöver bra förvaringsmöjligheter och ett fräscht badrum finns här även ett mindre extrarum för kontor eller familjens yngre medlemmar. Här bor ni med känsla av att ha sin egen trädgård tack vare den trevliga innergården med utemöbler och grillmöjligheter. Bra läge i omtyckta villakvarter!

Lugnt och attraktivt läge med närhet till t-bana, bussförbindelser, mataffärer, lekplatser, restauranger, tobaksaffär. Gym finns i huset mitt emot och Nackareservatets grönområden ligger inom cykelavstånd med gångavstånd till barnvänlig badsjö. Med t-banan har ni endast 7 minuters tunnelbanefärd till Södermalms puls. För den shoppingsugne är det nära till Globen Shopping, Sickla köpkvarter eller Farsta Centrum med över 150 butiker.

Håll utkik efter denna unika pärla!

Beskrivning

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun.

Storlek

Boarea 115 kvm.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

8

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1929

Föreningen

Föreningens namn: Brf Sotaren 2
Organisationsnummer: 769610-9987
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 8
Antal lägenheter: 9
Antal lokaler: 3

Brf Sotaren 2 förvärvade fastigheten 2005. Föreningen är en äkta förening som upplåter 9 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1929 och det låg tidigare en barnvagnsfabrik i huset. Idag finns populära restaurangen Sapori i dess gamla lokaler. Lokalerna hyrs ut till en restaurang och en mäklarfirma. Huset är känt som "Barnvagnsfabriken" i närområdet.

Föreningens ekonomi

För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning och stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp
F.n. inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2019-02-27 med ordf. Tomträtten läggs om i april 2019.

Föreningens renoveringar

KOMMANDE UNDERHÅLL/RENOVERINGAR
Det finns inga beslut om kommande större renoveringar. Staketet kommer att rustas upp.
Föreningen undersöker möjligheten att bygga balkonger (bygglov ej sökt än).

UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2018 - Ny värmeanläggning.
Renovering av hängrännor 2017
Stängsel uppfördes kring gården 2014
Stambyte i kök och badrum 2005 i samband med totalrenovering av byggnaden.
Elstigare byttes 2005.
Fasaden putsades om 2005.

Månadsavgift

Avgift: 8 496 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy