Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 900 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Mörbydalen 6, 7 tr, Danderyd - Mörbyskogen, Danderyd
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
76.3 kvm
Avgift
4 030 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad 3:a med vidsträckt utsikt över Djursholm/Stocksund

På den 7:e våningen med en strålande utsikt över närområdet ligger denna fina trea. Stor inglasad balkong med soligt sydvästläge. Genomgående ljus askparkett och vitmålade väggar. Trivsamt och rymligt vardagsrum med utgång till balkongen. Fint uppdaterat 60-tals kök med stor matplats. Härifrån är utsikten mot Djursholm/Stocksund hänförande. Två möjliga sovrum, båda med varsin klädkammare i anslutning. Stambytt badrum med dusch och tvättpelare.

Mörbydalen 6 har ett centralt läge i området med närhet till kommunikationer och närbutik. Tunnelbanan och Roslagsbanan ligger på 5-6 minuters promenadavstånd. I närområdet finns en Ica-butik och Mörby Centrum, med dess stora serviceutbud, ligger på bara några minuters promenadavstånd. Stockholms Golfklubb vid Kevinge liksom Mörbybadet ligger precis runt knuten. Möjlighet att hyra både p-plats och garage.

Beskrivning

På den 7:e våningen med en strålande utsikt över närområdet ligger denna fina trea. Stor inglasad balkong med soligt sydvästläge. Genomgående ljus askparkett och vitmålade väggar. Hall med avhängning till vänster om entrén samt i rymlig klädkammare. I hallen, liksom i resten av bostaden, ligger en enhetlig och slipbar askparkett. Vardagsrummet, till höger om hallen, är rymligt och har plats för flera olika sittgrupper. Tack vare de stora fönsterpartierna mot sydväst badar rummet i ljus. Från vardagsrummet når man den inglasade balkongen, som löper längs hela lägenhetens kortsida. Från vardagsrummet når man också ett av bostadens två sovrum, av nuvarande ägare inrett som bibliotek. Härifrån har man tillgång till den klädkammare som även nås från hallen.

Köket som ligger i bostadens andra enda har kvar de fina 60-talssnickerierna. Vitvarorna är från tidigt 00-tal. Framme vid fönstren finns en rymlig matplats med plats för 6-8 personer. Utsikten från köket mot Djursholm och Stocksund är enastående.

Bostadens andra sovrum har plats för en dubbelsäng. I hallen utanför finns en mycket rymlig klädkammare.

Badrummet är stambytt i föreningens regi för några år sedan. Originalplanlösningen behölls då, vilket innebär att det finns en dörr mellan toaletten och dusch/tvättpelare. På så sätt kan man avskärma badrummet och få en ?gästtoalett-funktion? när man har besök.

Balkongen har ett soligt sydvästläge. Tack vare det höga läget och husets placering i området är läget fritt och utan insyn. Balkongens storlek möjliggör flera olika sittgrupper. Eftersom den är inglasad kan man använda den såväl tidigt som sent på säsongen. Rullgardiner skyddar mot solen under varma dagar.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Kommun

Danderyd kommun, Skattesats 30.6%.

Församling

Danderyd.

Storlek

Boarea 76.3 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

0281

Våning / hiss

Våning 7 av 8.
Våningsplan 7 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1962-64
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Mörbyskogen nr 2
Organisationsnummer: 716400-0700
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0281
Antal lägenheter: 373
Antal lokaler: 73

Kv Kronojägaren 1 består av 3 st flerbostadshus:
Hus A2 i 3 våningar med adress Mörbydalen 12-14
Hus C2 i 8½ våningar med adress Mörbydalen 16-20
Hus E2 i 9½ våningar med adress Mörbydalen 6-10

På fastigheten finns även en garagebyggnad, G2, och en livsmedelsbutik.

Kv Skogsvaktaren 1 består av 4 st flerbostadshus:
Hus A3 i 3 våningar med adress Mörbydalen 7-9
Hus C3 i 8½ våningar med adress Mörbyleden 14-18
Hus C31 i 8½ våningar med adress Mörbydalen 1-5
Hus E3 i 9½ våningar med adress Mörbydalen 11-15

Lägenheterna fördelas enligt följande:
1 rok 39 st
2 rok 123 st
3 rok 167 st
4 rok 22 st
5 rok 11 st
6 rok 5 st

Parkering: Parkeringsmöjligheterna är goda med 292 garage och 120 parkeringsplatser. Vidare finns 12 stycken parkeringsplatser med uttag för laddning av elbilar.
För besökare finns det 25 avgiftsbelagda besöksparkeringsplatser, av dessa besöksplatser ligger 17 platser på Mörbydalen mitt emot Mörbydalen 6-8-10 och 8 platser på parkeringsdäcket G3 med infart från Mörbyleden. För priser se skyltning vid parkeringsautomaterna.

TV och bredband: I föreningsavgiften (månadsavgiften) ingår digital kabel-TV, bredband och IP-telefoni från ComHem. TV omfattar ComHems basutbud analogt och digitalt. Bredbandet har bandbredden 50 Mb.

Gemensamma utrymmen: Inom föreningens område finns två tvättstugor. Den ena ligger i låghuset Mörbydalen 7 och den andra i låghuset Mörbydalen 14, båda med ingång från respektive gavel.
Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd. Föreningen hyr dessutom ut extraförråd, men tillgången är begränsad. Ett kösystem finns, för köplats kontakta styrelsen per mail: styrelsen@morbyskogen2.se

Föreningens ekonomi

Föreningens nuvarande ekonomiska plan godkändes 1965-08-15.

2018 och 2019 höjdes avgiften med 2% för att finansiera kommande underhållsprojekt.

Föreningens renoveringar

Se bilagd information och föreningens hemsida.
morbyskogen2.se

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 118 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2008-03-31

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Ingår i avgiften.

Internet

Bredband (50 Mb/s). Leverantör: ComHem AB. Ingår i avgiften.
Om högre hastighet önskas så görs detta upp separat med ComHem.

Månadsavgift

Avgift: 4 030 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, tv och internet.

Driftskostnad

750 SEK varav:
Försäkring: 250 SEK
Elektricitet: 500 SEK
Driftskostnaderna är schabloniserade då ingen bott i lgh.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.30468 %
Andel av årsavgiften: 0.30468 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Renoveringar

2003 installation och övergång till fjärrvärme
2003-2004 Renovering av fasader och inglasning av balkonger
2013-2016 Renovering av vatten- och avloppsstammar samt badrum
2014-2017 Byte till nya hissar

Uteplats

Stor inglasad balkong, som löper längs hela lägenhetens kortsida. Soligt sydvästläge med sol från eftermiddag till kväll. Plats för både matbord och solstolar.

Bilplats

292 garageplatser. Kostnad: 600 kr/månad
120 parkeringsplatser (300 kr/mån) varav 12 platser har eluttag (450 kr/månad p-plats med ladd stolpe + kostnader för förbrukad el). Det finns 25 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser. Kön till garage och p-platser hanteras av föreningens styrelse. Lediga platser finns.

Samtliga p-avgifter avgifter höjs med 1,5 % per år på gällande avgift som råder vid kalenderåret utgång.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy