Länk kopierad!

Visningar

sön 22 sep 12:00 - 12:30
Bokad visning - Varmt välkommen med er anmälan!
mån 23 sep 17:30 - 18:00
Bokad visning - Varmt välkommen med er anmälan!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 750 000 SEK / som utgångspris
Adress
Byvägen 12A, Bohus, Bohus
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
59 kvm, biarea 22 kvm
Avgift
3 035 SEK / mån
Rum
3 rum

Renoverad vindstrea om 81kvm med bästa balkongläge!

Välkommen upp till denna ljusa vindslägenhet. Bostaden är genomgående försedd med ljusa ytskikt och erbjuder förvaring i flertalet garderober. Från vardagsrummet nås balkongen som är placerad i söderläge och försedd med trallgolv. Köket och badrummet är smakfullt renoverat för några år sedan. Badrummet erbjuder duschhörna samt tvättmaskin. Köket går i svart med inbyggda vitvaror.

Härligt boende fritt från insyn och med direkt närhet till kommunikation, matbutik och grönska. Pendeln tar dig till Göteborg på ca 12minuter.

Beskrivning

Hallen utgör bostadens nav, varifrån vi når alla rum. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor på hatthylla och i garderob. Väggarna är vitmålade och på golvet vilar en fin parkett.

Vardagsrummet är ljust och luftigt med gott om plats för både soffgrupp och matplats vid behov. Det är från vardagsrummet vi finner entrén till balkongen som erbjuder sol nästan hela dagen med sitt söderläge. Ett socialt rum rätt att möblera.

Från hallen nås det renoverade köket som går i svart med svart bänkskiva. Väggarna är vitmålade och har bröstpanel. Köket erbjuder allt ni behöver för att laga riktigt goda middagar. Plats för ett stort middagsbord i rogivande läge intill fönster ut mot innergården.
Köket är utrustat med: induktionshäll (IKEA -16), diskmaskin (Miele -16), inbyggd micro (IKEA -16), inbyggd varmluftsugn (IKEA -16), fläkt (IKEA -16) samt en kombinerad kyl/frys (Hotpoint ? Ariston).

I anslutning till hallen ligger ett renoverat badrum som fick ny plastmatta på golv och väggar år 2016. Mörkgrått golv och ljusgråa väggar.
Utrustat med: WC, tvättmaskin (Electro Helios) handfat med kommod samt duschhörna med takdusch.

Huvudsovrummet är väl tilltaget och rymmer med enkelhet en dubbelsäng. Förvaring erbjuds i en dubbelgarderob med skjutdörrar. Vitmålade väggar och på golvet vilar ett ljust laminatgolv. Ljusinsläpp från fönster i väst.

Gästrum/kontor
Ett fint rum med snedtak och takfönster. Här ryms både säng och arbetsplats. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv.

Till lägenheten hör även ett rejält vindsförråd som enkelt nås några meter från bostaden. Dessutom finns ett källarförråd för ytterligare förvaring.

OBS! Bostaden är registrerad som 2rok hos bostadsrättsföreningen.

Övrigt

Bohus/Ale

Bohus ligger bra till, ett komplett område med ett strategiskt läge med närhet till Kungälv och dess nyöppnade köpcenter samt havet. Till Göteborg tar det ca 12 min med tåg eller pendel.

Dokument (pdf)

Planritningar Frågelista.pdf Årsredovisning 2018.pdf Stadgar.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Skårdal 7:75, Ale kommun, Skattesats 34.44%.

Församling

Nödinge.

Storlek

Boarea 59 kvm, biarea 22 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

A09

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Vindsvåning
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1952
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Dahlsäter
Organisationsnummer: 763500-0560
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: A09
Antal lägenheter: 20
Antal lokaler: 0

Brf Dahlsäter är en äkta bostadsrättsförening i Bohus.
Föreningen består av 20st lägenheter (1 280 m² lägenhetsyta) fördelat på två flerbostadshus med adresserna Byvägen 10a-b samt Byvägen 12a-b. Föreningens hus byggdes år 1952 - 1953. Föreningen äger fastigheterna som husen står på och drabbas därför inte av eventuella höjningar av tomträttsavgälder. Föreningens fastigheter har beteckningarna Ale Skårdal 7:75 samt 17:1.

Föreningen har dessutom drygt en parkeringsplats/hushåll. En parkeringsplats ingår i månadsavgiften för varje lägenhet.

Gemensamma utrymmen:
Det finns en gemensam tvättstuga med torkrum samt cykelförråd och gym i källaren. Sophantering på gården.

Ekonomi:
Föreningens ekonomi är mycket god med en belåningsgrad under 3 000 kr/m². Ambitionen är att inte ta upp nya lån utan att fortsätta sänka nuvarande belåningsgrad genom amortering.
Föreningen kommer troligtvis att höja månadsavgifterna med 4% (bestäms under september månad).

Försäkring:
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättsförsäkring så de boende behöver endast teckna en vanlig hemförsäkring.

Genomförda renoveringar:
- Fönster mot gården är bytta
- Ny el (3-fas)
- Installerat fjärrvärme
- Stambyte i bottenplattan samt relining upp till bostäderna (2014-2015)

Kommande renoveringar:
- Vissa fönster kommer att bytas ut
- En ny energideklaration kommer att upprättas

Föreningen har ett rullande schema för städning av källare samt gräsklippning vilket innebär att man klipper gräset 2-3ggr/år samt städar av i källaren 6-7ggr/år.

Uppgifterna kontrollerade 2019-09-12 genom årsredovisningen för 2018 och kontakt med styrelsemedlem.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 150 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-07-10

TV

Telia Lagom ingår i månadsavgiften (ca 23 tv kanaler)

Internet

Fiberinternet via Telia ingår i månadsavgiften (100/100 Mbit/s)

Månadsavgift

Avgift: 3 035 SEK / mån
Månadsavgiften inkluderar: värme, vatten, tv, fiberinternet (100/100 Mbit/s) samt en parkeringsplats. (I månadsavgiften ingår obligatoriska tillägg om 719kr)

Tillträde

Snabbt tillträde är möjligt

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.44000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkongen är ca 6kvm i söder och badar i sol nästan hela dagen

Bilplats

Till bostaden hör en parkeringsplats.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy