Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 325 000 SEK / Föreslagen budstart.
Adress
Räfsgatan 22, Kalkbrottet / Limhamn, Limhamn
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
38 kvm
Avgift
2 320 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymliga etta med stor uteplats!

Nu har du möjlighet att förvärva en öppen, stilren och ljus lägenhet där du inte behöver göra någonting annat än att ställa in dina favoritmöbler. Denna enrummare erbjuder ett boende i hög klass på ostört läge med närhet till det mesta i Limhamn och Hyllie. Här finns ett ljust och öppet vardagsrum samt ett stilrent och välplanerat kök. Lägenheten har en mindre sovalkov och ett rymligt helkaklat badrum med kombinerad tvätt och tork. Lägenheten bjuder även på en stor uteplats mot bakgården och grönskan. Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Hall
Öppen och funktionell hall med hatthylla och inbyggda garderober. Hallen har vita väggar och ekparkett.

Kök
Stilrent och välplanerat kök med generösa arbetsytor och öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket har vita väggar och parkettgolv. Utrustningen består av spis, induktionshäll, ugn, kyl, frys, mikrovågsugn, fläkt och diskmaskin. Köket har plats för stort matbord för 4-6 personer.

Allrum
Ett öppet, rymligt och välplanerat vardagsrum med vackert ljusinsläpp från stort fönsterparti och lättmöblerade ytor. Rummet har vita väggar och parkettgolv. Här finns även en lite alkov för sängen.

Badrum
Ett fräscht och smakfullt badrum med vita kakelplattor och grått klinkers. Utrustat med toalett, dusch, kombinerad tvätt och tork, handfat med kommod.

Uteplats
Stor uteplats med morgonsol i öst. Belägen mot bakgården och grönskan.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Ekonomisk plan.pdf BRF Ekonomisk plan.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Limhamn.

Storlek

Boarea 38 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Våning / hiss

Våning 1 av 6.
Hiss finns.
Från markplan.

Byggnad

Byggnadsår: 2018
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Spira
Organisationsnummer: 769632-3604
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 106
Antal lokaler: 0

Brf Spira är en äkta förening som förvaltar de friköpta fastigheterna Höräfsan 1 och 2 i Malmö. På fastigheterna påbörjades nybyggnaden av 106 st bostadsrättslägenheter i november 2016 med beräknat avslut i oktober 2018. Inflyttning påbörjas preliminärt i maj 2018. Ikano Bostad är byggherre med totalentreprenad och arkitekt är Panorama Arkitekter AB.

EKONOMI
Bonea sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
-Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1163 kr år 2019).
-Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).

Föreningen planerar att höja årsavgiften med 2 % årligen enligt den ekonomisk planen.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Föreningens byggnader står enligt plan färdigställda i oktober 2018 så det finns inga planerade renoveringar därefter inom den närmsta tiden.

GARAGE/PARKERING
Föreningen förfogar över 50 garageplatser (750 kr/mån), 25 parkeringsplatser utomhus (500 kr/mån) samt 9 parkeringsplatser i carport (600 kr/mån). Kösystem tillämpas. Till varje bostadsrätt ingår ett abonnemang till bilpool.

TV OCH BREDBAND
Varje lägenhet har fiberanslutning för TV, internet och telefoni. I månadsavgiften ingår grundutbudet. Vill bostadsrättsinnehavaren teckna ett bredare utbud väljer man och bekostar detta själv.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam gård med både planteringar och stenläggningar. Till varje lägenhet hör ett förråd. Cyckelförråd finns i garaget och övriga cykelställ på gården.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

KONTAKT
Hemsida: https://www.brfspira.se/

Uppgifterna är hämtade från ekonomsik plan och årsredovisning. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Ej utförd

Internet

Fiberanslutning

Månadsavgift

Avgift: 2 320 SEK / mån
ink värme och vatten (obligatorskt tillägg på 169 kr för kabel-tv, bredband).

Driftskostnad

200 SEK varav:
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Andel av årsavgiften: 0.67380 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK

Uteplats

Till lägenheten tillhör en uteplats.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy